Poloha miminka 33. týden těhotenství

122
19.6.18 21:55

Poloha miminka 33 týden

Zdravím maminky chtěla bych se zeptat na zkušenosti :) jsem 33 týden tehu mimisek vážený před tydnem 1680 g placenta na přední stěně ale mimis otoceny kp myslíte že je ještě šance aby se otočil?? Ko 28 týden kp ted ko 32 týden a pořád kp doktorka mi dává čas do 12.7 pokud se neotoci chce mě poslat do péče nemocnice máte zkusenost?? Je ještě šance aby se malej otočil jak ma? Popřípadě jak probíhá císař?? Děkuji 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
19.6.18 22:02

@ivanka164 Mně se mimino neotočilo a bylo až do porodu KP. Některé nemocnice volí rovnou sekci, někde vaginální porod, někde nabízejí zevní obrat plodu. Otočit se v tomto týdnu ještě může. Podívej se na webovky porodnice, kde chceš rodit, tam vyčteš, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
19.6.18 22:06

Mám stejný „problém“, jsem ve 34. TT a zatím je mimco taky koncem pánevním. Prý jsou případy, kdy se otočili miminka i třeba 14 dní před porodem, nebo dokonce dva dny před…priroda je nevyzpytatelná :-) tak držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.6.18 22:14

Ještě má čas, pak se doporučuje cvičit „kočičí hřbet“ mělo by se mimčo otočit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
19.6.18 22:26

Mamce se bratr otocil 2 dny pred terminem, sance je vzdycky.

Nicmene mne se maly neotocil a byl cisar pro KP. Cisar probiha v pohode, neni to nic strasneho (mam za sebou dva a u druheho byla rozhodne vetsi bolest zavinovani delohy, nez cisar samotny). Jestli chces neco vedet, klidne se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
19.6.18 22:34

Já mela malého v 29tt KP a v 33tt tak jak má byt…ani jsem to pretoceni nepostrehla. Držím palce…casu do porodu dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
19.6.18 22:36

Muj mimisek byl ve 33tt take jeste KP, otocil se ve 34tt a zatim drzi, 3 tydny do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
19.6.18 22:38

Mne se taky uz dcera neotocila. A doktor mi v 30.tt rekl, ze je výjimka, kdyz se otočí. Nicméně, se to stava, spousta případu, tady.
Každopádně, ja sla do Motola, tam jsem dostala na vyber, se zduraznenim, ze mi přirozený porod rozhodne nedoporučuji, po operaci mi doktor rekl, ze bylo stesti, ze jsme se nerozhodli pro přirozený porod, protoze dcera byla rozkrocena, Takze v neporoditelne poloze. Císař v pohode, kromě toho, ze mi nezabrala spinalni anestézie a museli me uspat. Prvni vstavani hodne nepříjemné, ale každým dnem lepsi a lepsi… boli to jen pri používání svalu - jedine, co je fakt, ze si clovek uvědomí, ze je používá fakt casto :mrgreen: .
Neni se ceho bat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.6.18 22:48

Já jsem na kontrole ve 34tt měla mrně otočené KP, teď jsem 37tt a už je správně, když se otáčelo, tak jsem to tedy pocítila, v noci mě vzbudila bolest, že jsem myslela že začínám rodit ale ne, jen to byla otočka. Otočilo se 35+3/4, nevím jestli bylo před nebo po půlnoci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
19.6.18 22:52

@ivanka164 :) já teda u 1.dcery ta se otočila hned ve 28.týdnu a už tak zůstala,protože už neměla misto. :mrgreen: Ale teď mám 2.měsíční miminko kluka :srdce: a ten se dokázal točit 3.krát týdně hlavou dolu a nahoru.Doktori jen koukali,protože to dokázal ve 39.týdnu :lol: a narodil se až 41.týden.A zůstal pak hlavou dolu ale je císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.6.18 01:19

Díky holky tak snad prcek zvládne otocku :D mám syna ten byl od 27 týdne hlavou dolů.tak snad i.druhý prcek to zmakne císaře se fakt bojím nebo spíš té bolesti po něm.ja budu rodit v novém jičíně a tady jsou prý reznici sekce je zde údajně jak na běžícím pase..:D pak uvažuji ještě nad fakultkou v ostravě ovšem kdyby se porod rozběhl sám tak záleží jak bych stihala :D u syna jsem dojela tak tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
20.6.18 01:22

Jen nechápu proč mě chce doktorka předat do péče nemocnice takhle brzy když ta možnost otočení pořád je ?? Jak dopředu jste dochazli do nemocnice vy a kdy vamtvůj popřípadě zacli planovat sekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
20.6.18 07:24

Tak ono nektery nemocnice prebiraji pacientky driv. Ja jsem do porodky dochazela od 37. tydne. Malej se mi otocil na konci 36. tydne hlavou dolu. Jinak byl celou dobu KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
20.6.18 07:29

@ivanka164 Me poslali 36.tt do nemocnice a tam jsem byla jeste dvakrát na kontrole, jestli se malá nepretocila.
V 39+1 jsem mela plánovanou sekci a od 37.tt jsem řešila predoperacni atd.,
Chtěli plánovat na 38+1, ale dcera byla prcek, mela pri narozeni jen 2,66kg, tak řekli, ze jeste tyden pockame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
20.6.18 07:37

@ivanka164 Co se sekce tyce, vzhledem k tomu, ze mas za sebou spontánní porod, nemas se ceho bat. Ja přirozený nezazila, ale sekce horsi urcite neni. Podle me si clovek nevybere. Porod mas bez bolesti a pak boli jizva, pri pohybu, Takze tyden clovek chodí v předklonu, ale to samé se ti muze stat, ze se natrhnes nejak blbe, nebo neco a zase si pak nesednes… Vazne se neni ceho bat. Myslela jsem, ze az se probudim, budu mit šílený bolesti, ze je to operace bricha, a nebudu schopna se přes bolest postavit a ja nevim co, strasne jsem se bala…
No a dopadlo to tak, ze jsem se probudila, nebolelo diky anestetikum vubec nic, pak začalo bolet akorat vstavani, to bylo maso, ale kazdy den se vstavalo lepe a lepe. Podle me bylo horsi to pálení svalu, kdyz začaly srůstat, tak to bylo nepříjemné, treba paty den po CS, trvalo to asi tyden. Nevim, jestli to nekdo mel taky, ale to pro me bylo nejneprijemnejsi z cele sekce. A nic tak strasnyho to nebylo. Vazne, přirozený porod muze byt asi i lepsi, kdyz netrvá dlouho, a je bez komplikaci. Ale taky muze byt o hooooodne horsi… si nevyberes, ven musi a fakt to neni nic silenyho, ty bolesti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí