Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Vcera jsem letěla na gyndu protože jsem myslela ze mi uniká plodovka…vstala jsem a tekly mi curky vody po stehnech…na gynde neměli roztok na vlozku tak dr udělal utz vaginalni a mrkl na me zrcadlama a plodovky pry ok a cipek 4cm uzavřen. Tak ze plany poplach.
. Rano mi odešel kus hlenove zatky na lzicku a odpoledne znova. Proste zluty rosol nebo sopl ktery se táhnul. Na gynde jsem to říkala a doktor ze je možné ze mam cipek citlivejsi ze mi nemůže zaručit ze vydržím do začátku srpna. Tak udělal jen rychlý utz prez břicho ze plodovky ma okolo sebe dostatek a ze nezjisti utz kolik mam te zatky v deloznim cipku. Tvrdnuti mam občas. Na ktg nic. Malý tam se mele ted dost az me z toho píchá na cipku. U dcery mi odešla zatka 14dni před porodem. Je možná tak rychlá změna ze se stim cipkem neco děje (za 24h)? Kdyz uz dnes to nezkoumal? Já jen jak dlouho muzu vydržet… Doktor řekl ze snad se jeste priste za 14dni uvidíme. Tak radši si asi zabalim tasku kdyby neco
.
Já bych ti doporučila zajet do porodnice, nechat se zkontrolovat tam, hlavně tu plodovku a domluvit si krizový plán pro případný předčasný porod. Já jsem rodila 33+4 a měla jsem domluvené kam pojedu, věděla jsem kde musím rodit. Když pak došlo k odtoku plodovky, byla jsem relativně v klidu, protože jsem věděla, co mě čeká. Zátka ti může odejít brzo a nakonec můžeš klidně přenášet. U mě ve čtvrtek čípek ještě neměl kritické cervix score a i přes ležení s nohama hore mi v pondělí odtekla plodovka. Ale co je u jednoho, nemusí platit pro druhého. ![]()