Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mám perionalni dermatitidu už jsem ji jednou měla. Mam ji v okoli nosu a rtu.Jsem ve 25tt. Myslíte má cenu chodit na kožní? Dá mi na to vůbec něco když jsem těhotná? Vysadila jsem veškerou kosmetiku a otírám jen převařenou vodou nebo jarischovym rostokem. A drží se mi to jako klíště už měsíc
vipada to strašne.
Mě pomohlo vynechat všechny krémy a líčidlá a na noc mazat tenkou vrstvu Imazolem. Krásně se to vysušilo a oloupalo a byl klid. Imazol se myslím může i v těhotenství.
@cverunka píše:
Mě pomohlo vynechat všechny krémy a líčidlá a na noc mazat tenkou vrstvu Imazolem. Krásně se to vysušilo a oloupalo a byl klid. Imazol se myslím může i v těhotenství.
Děkuji ????zkusím ten imazol.
Super je prirodni zinkova mast bud s nebo bez propolisu, od uzivatelky LuckaHor, vyrabi je sama, a ja s dcerou je mame uz odzkousene obe a obe nemaj chybu. Tez pekne vysusi, zklidni, jukni na jeji bazar ![]()
Me pomohlo cistit si zuby bez pasty. Ale je treba vydrzet tak tri t ydny. Pak slunicko a b komplex
A jak píše Lama Lama. Já si koupila teda pastu bez fluoru, je jich už docela hodně, úplně bez pasty bych to nedala. Ale ten Imazol fakt zkus, to je levná a docela rychlá varianta. Mně kladla kožní na srdce, abych hlavně nemazala ničím mastným. Prý pak ty pupínky ještě víc bobtnají. Takže já fakt na den jen omyla vodou a na noc ten Imazol.
Pastu bez fluoru už mám
a ten imazol to teda jakoby vysuší tu vyrážku? Mě přijde že to mám furt takový živý, mokrý pupínky.
@Čekatelka93 Jo, fakt suší, není to přes noc, ale moc mi to pomohlo. Také jsem to měla takové mokré. Musíš vytrvat ![]()
@cverunka píše:
Já měla zelený, ale to je stejné.
Děkuji mooc ????
Mám s tím bohužel bohaté zkušenosti, i teď v těhotenství. Nejvíc mi vyhovuje pasta Sensodyne No Flouride - červená. Při nejhorším období v začátku si převařuji vodu a myju si obličej v ní. Vlasy si umývat jenom v předklonu. Vynechat veškeré krémy, osvědčil se mi Bioderma Čisticí pěnivý gel Sensibio, ten mi na to fakt pomáhá.
Důležité je taky nasadit dietu - vynechat především houby, nivu a cokoliv s plísní, vynechat cukry a ideálně i lepek, ale to nedávám. Vždycky jím jenom obyč suché rizota a zeleninu. Pomáhalo mi taky černé uhlí, to mi doporučila kožní - že to vezme sebou bordel ze střev a tím se to pročistí, protože toto je především záležitost stravy. Hodně to zhoršuje i sluníčko. Držím palce, je to hrůza ![]()
@Avu píše:
Mám s tím bohužel bohaté zkušenosti, i teď v těhotenství. Nejvíc mi vyhovuje pasta Sensodyne No Flouride - červená. Při nejhorším období v začátku si převařuji vodu a myju si obličej v ní. Vlasy si umývat jenom v předklonu. Vynechat veškeré krémy, osvědčil se mi Bioderma Čisticí pěnivý gel Sensibio, ten mi na to fakt pomáhá.Důležité je taky nasadit dietu - vynechat především houby, nivu a cokoliv s plísní, vynechat cukry a ideálně i lepek, ale to nedávám. Vždycky jím jenom obyč suché rizota a zeleninu. Pomáhalo mi taky černé uhlí, to mi doporučila kožní - že to vezme sebou bordel ze střev a tím se to pročistí, protože toto je především záležitost stravy. Hodně to zhoršuje i sluníčko. Držím palce, je to hrůza
No mě už to trápilo jednou pak jsem se toho zbavila a teď v těhotenství se mi to objevilo znovu a mám už to asi 2 měsíce a nemohu se toho zbavit, jednou jsem to zkoušela zamaskovat make-upem a to byla největší blbost co jsem udělala bylo to po tom ještě horší. Svědí to a je to zarudlé
tak snad ta jarischova voda a imazol pomůžou.
@Čekatelka93 Já bych toho fakt moc najednou nepatlala, s tou jarischovou vodou nemám vůbec zkušenosti. Zkus první dny jenom čistou vodu a postupně třeba zkusit ten Imazol, ikdyž mě třeba pomohl i Ichtoxyl na noc… Hlavně je opravdu důležitá ta strava a dieta, to je alfa omega!!!!
@Čekatelka93 píše:
No mě už to trápilo jednou pak jsem se toho zbavila a teď v těhotenství se mi to objevilo znovu a mám už to asi 2 měsíce a nemohu se toho zbavit, jednou jsem to zkoušela zamaskovat make-upem a to byla největší blbost co jsem udělala bylo to po tom ještě horší. Svědí to a je to zarudlétak snad ta jarischova voda a imazol pomůžou.
Make up vůůůbec, ale já měla povolený Aknecolor - pracovala jsem ve škole a takhle jsem fakt nemohla chodit. Také to svědilo, ale hlavně na to vůbec nešahat, neškrabat, prostě nic.