Jsme mladí - přítel chce dítě, já nechci

19.6.18 02:52

Jsme mladí - přítel chce dítě, já nechci

Ahoj všem,
mám problém, co mě dost trápí, tak doufám, že mi tu napíšete vaše rady. Je mi 18, čerstvě jsem odmaturovala, hlásím se na VŠ. Přítele mám pouhé dva roky, chystáme se spolu bydlet. Na začátku našeho vztahu jsme se dost hádali o dětech. Já je nechci a on ano. Později jsme se ale domluvili, že to řešit nebudeme, jsme na to moc mladí a není to teď důležité. Nicméně on před pár dny přišel, lehl si ke mě a řekl mi,,Miláčku…já bych s tebou hrozně chtěl mít dítě". Vyděsilo mě to tak, že jsem celou noc probděla. Druhý den ráno jsme se o tom bavili a on mi řekl, že nemusíme hned, ale třeba za pár let… Potíž je v tom, že já opravdu nevím, jestli někdy chci. Sakra je mi 18, já sama jsem ještě dítě.
Mám spoustu důvodů, proč dítě nechci. Je tu samozřejmě možnost, že vzhledem k mému věku, se mi postoj změní. Mám z toho ale obrovský strach. Jsem hodně sportovně založený typ, ráda cvičím a posiluji. Mám ráda svou postavu a pevná prsa. Bojím, že tohle mi dítě vezme. Pak máme taky v rodině spoustu různých nemocí a vrozených vad. Nechci to předávat dál, já celé dětství strávila po nemocnicích. Nemám ani žádný pořádný rodičovský vzor. Tatínek mi umřel, když jsem byla malá a mamka si našla několik přítelů. Obvykle to však byli tyrani, co mě mlátili. S jedním z nich mamka později otěhotněla. Mám pocit, jako kdybych si už těhotenstvím prošla. Probděla jsem mnoho nocí, když sestra plakala nebo jsem s ní a mamkou seděla v noci na pohotovosti a ráno šla do školy. Z toho období si pamatuji jen hodně smutku a starostí, nikdo si mě nevšímal a ještě jsem se měla starat o mimčo. Děsí mě, že bych kdy měla mít vlastní. Přemýšlím o tom a drtí mě to, byla bych špatná matka. U nás se vše řešilo řevem, ponižováním a fyzickými tresty. Neznám nic jiného. Vše jsem příteli řekla, ale on toho nedbá a pořád na mě naléhá. Je o 4roky starší než já. Já si chci v klidu vystudovat, najít si práci co mě baví…ne diskutovat o dětech. Nevadí mi děti, ale nemám na ně tu trpělivost. Jsem hrozný cholerik. Nevím co dělat…poradíte mi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3167
19.6.18 03:09

@Ashtrayheart
Co chceš za radu, odpověděla sis sama, děti nemají mít děti ;) :palec:
Hlavně se do ničeho nenech natlačit! Navíc v 99,9% případů kluk ve 22ti letech fakt na děti zralý není a pokud chce děti až za několik let, proč tě tím stresuje teď, když tvůj postoj zná.., jasná známka nedospělosti.. ;)
Stůj si za svým :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.6.18 04:50

Vystuduj, užívej života a třeba časem sama zatoužiš po dítěti. Je to tvůj život a nenech se do ničeho tlačit. Když děti vůbec mít nebudeš, je to jen na tobě,nikdo nemá právo tě za to soudit. Každou ženu dělá šťastnou něco jiného, některou parta jejich děti, jinou vysněná práce… Ale nemyslím si, ze by si měla být špatná matka jen kvůli tomu, že jsi měla komplikované dětství. Ještě na to nejsi zralá a je dobře, že se do mateřství nehrneš za každou cenu. Chování tvého přítele se mi zdá nefér a nedospělé. A hlavně ukvapené. Přeji hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
19.6.18 04:53

„proč tě tím stresuje teď“ tak on ji stresuje tím, že s ní chce v budoucnu děti? A to je neodpovědnost? Já si naopak myslím, že problém má zakladatelka. Co kdyby řekl: já tě miluju, ale dítě bych s tebou nikdy nechtěl? Mně jeho postoj připadá normální lidský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
19.6.18 05:11

@Ashtrayheart A to vsechno, co jsi tady napsala, on vi? Chapu totiz holky, ktere se jako deti musely starat o.mladsi sourozence, ze se do vlastnich deti nehrnou. Vedi totiz, o cem ta pece je.
V 18 opravdu neni kam spechat. Sama pises, ze jsi jeste dite. Sice ve 20.stoleti nebylo neobvykle byt v 18 matkou, ale ani ja se tak brzy na deti necitila.
Nestresuj se ted, v pouhych 18 letech, tim, ze pritel chce deti. Ono kdo vi, jestli spolu budete treba i za 2 roky nebo uz budete kazdy jinde. Vystuduj a pak uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.6.18 05:16

@Luboš P Já nevím, probírat děti s osmnáctiletou holkou, která se chystá jít na VŠ, se mi zdá přinejmenším ukvapené. Měla bych obavy, aby na ni nenaléhal natolik, aby nechala školu a místo toho měla dítě, které nechce… Pochopila jsem, že přítelovi řekla, že je diskuze o dětech pro ni nepříjemná, ale on na to moc ohled nebere… Ale i váš pohled na věc je k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
19.6.18 05:48

Říci někomu: nestresuj se, nefunguje, to by pak 3/4 psychiatrů byly nezaměstnaní. Jinak žádná antikoncepce není 100% a když přijde těhotenství? Co poradíte? Potrat? Já znám dost žen co s 1 dítětem dostudovaly a se 2 udělaly kariéru. Je-li to u zakladatelky tak vážné, ať odloží sexuální život (i takové ženy znám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.6.18 06:08
@Luboš P píše: Říci někomu: nestresuj se, nefunguje, to by pak 3/4 psychiatrů byly nezaměstnaní. Jinak žádná antikoncepce není 100% a když přijde těhotenství? Co poradíte? Potrat? Já znám dost žen co s 1 dítětem dostudovaly a se 2 udělaly kariéru. Je-li to u zakladatelky tak vážné, ať odloží sexuální život (i takové ženy znám).

Neni jen potrat je i moznost adopce…kdyz dite nechce tak si bude urcite davat na antikoncepci pozor…to je jenom na EM ve 120% pripadu HAK nefunguje…a ano i s ditetem se da zit a vystudovat VS, o tom to fakt neni :roll:
Zakladatelka mi prijde zodpovedna a ten jeji partner jiste neni posledni…Nazorove se rozchazeji v necem tak zasadnim, jako je mit ci nemit deti, ze by spolu vzajemne nemeli ztracet cas… Docela by me zajimalo, kdyz on chce dite, jake ma pro ev. rodinu zazemi, jak je schopen rodinu zajistit…
Zakladatelko, pujdes na vejsku a tam budou prilezitosti k seznameni a mozna potkas nekoho, kdo te detmi desit nebude…a jak sama pises, tvuj postoj se muze zmenit a treba nakonec potkas nekoho s kym ty deti treba za 10 let budes chtit mit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.6.18 06:51

Prosim te za rok dva spolu ani pravdepodobne nebudete tak se s tim vubec nestresuj. Na VS se ti zase otevre kapku jinej svet - studuj diskutuj uzivej zivota popripade pracuj na brigadach. Muzes v ramci erasmu klidne i nejakou dobu studovat v zahranici. Diskuze o zakladani rodiny mi prijdou v dobe kdy holka maturuje nesmyslne.

• Citovat
  • Upravit
34473
19.6.18 07:19
@Luboš P píše: Říci někomu: nestresuj se, nefunguje, to by pak 3/4 psychiatrů byly nezaměstnaní. Jinak žádná antikoncepce není 100% a když přijde těhotenství? Co poradíte? Potrat? Já znám dost žen co s 1 dítětem dostudovaly a se 2 udělaly kariéru. Je-li to u zakladatelky tak vážné, ať odloží sexuální život (i takové ženy znám).

Antikoncepce je 100% mimo prostředí emimina a ano, pokud otěhotní a dítě nebude chtít, radím potrat. S dětmi se dá ledacos, ale musíš je chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.6.18 07:29

Rekni mu svoje duvody. A ber poradne antijoncepci. Deti muzes mit za 10-15 let nebo taky ne. Pravdepodobne s timhle uz stejne nebudes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.18 07:33

Jsi opravdu mladá a když děti nechceš, neměj je prozatím. Za pár let to můžeš vidět jinak. Pokud bude chlapec tolik toužit po rodině, musí si najít „dětivou“ partnerku :nevim: Dost možná je sám ještě dítě a myslí si, že vychovávat potomka je brnkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
19.6.18 07:34

V klidu, mlade matky byvaly jen rocniky hlavne 60. let. Drive, co jsem vykoukala z matrik se zeny bezne vdavaly 25-30 let, driv na veno moc nebylo atd.
Taky jsem v 18 nemela na dite pomysleni, boze chran :lol: Vyska, pak pul roku v USA, pak prace v oboru a pred tricitkou, ve vlastnim bydleni, s manzelem a odpracovanyma rokama v praci se smlouvou na dobu neurcitou mi to teprve prislo jako rozumny dalsi krok :) navic jsem s tim clovekem byla 8 let a vedela jsem, ze to bude spravny clovek do zivota 8)

Jinac holky co se dobre stravuji a dbaji o sebe maji casto i po porodu postavu jako lusk, coz tedy neni muj pripad :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
76661
19.6.18 07:34
@terien píše:
Antikoncepce je 100% mimo prostředí emimina a ano, pokud otěhotní a dítě nebude chtít, radím potrat. S dětmi se dá ledacos, ale musíš je chtít.

antikoncepce není 100 %, přečti si příbalový leták

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
19.6.18 07:39

Myslím, že by bylo fér si to na rovinu vyříkat. Pokud od děti chce, byť někdy za dlouho, a ty vůbec nikdy, tak by bylo fér, kdybyste sli od sebe. Tohle totiž nemá řešení. Buď bude po tvém a bude nešťastný on, nebo bude po jeho a budeš nešťastná ty. Chapu, ue ti ted na reseni dětí přijde brzo a že rozházet se s někým, s kým po plánuješ bydlení, není zrovna příjemný. Ale on po dětech evidentně fakt touží, když jste se o tom už několikrát hádali a ted o tom zase chtěl mluvit. Ale zase v tomto věku je na nějaké definitivní závěry fakt brzo. Možná se rozeseté z úplně jiných důvodů, možná taky ne. Domluvila bych se s přítelem na nějaké konkrétní době, za x let, kdy si o dětech promluvit vážně a dle vašich aktuálních postojů v tu dobu se rozhodnete, co dál. Teď si můžete žít spokojený studentský život. Ale aby to potom on nebral jako ztracené roky, při kterých si mohl budovat vztah s matkou svých budoucích dětí. Je to složitý, jsem bezradná jenom když nad tím přemýšlím. Přeji hodně štěstí a správně rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí