Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, určitě už se tu něco podobnýho řešilo x-krát, ale pro klid radši píšu. Ve středu jsem měla mokro tam dole, tak jsem radši zašla na gyndu a plodovka to prý není. Dr. mi řekla, že jsem otevřená na prst a zatím vše vypadá ok. Hodně často mi tvrdne břicho, nepravidelně, ale docela často. Teď se mi zdá, že mám dole mokro ještě víc, ale když si vezmu vložku, je docela suchá…tak jsem z toho jelen…jestli mi odkapává plodovka, nebo je to jen nějaký výtok, ale to se mi nezdá nebo jestli to nemůže být hlenová zátka…fakt nevím. Bříško už mám hodně spadlý dole a do toho mi často tvrdne, jak jsem psala, bolí mi celej spodek a mám to tam takový nateklý
tak co mi poradíte…máme se s přítelem zase vydat navštívit porodnici pro jistotu nebo ne?
Jestli nekrvácíš, cítíš normálně pohyby dítěte a nemáš kontrakce, tak bych zůstala v klidu doma. Spodek tě bolí, protože se tam cpe dítě a nateklý to máš asi proto, že všude dole naskočily křečáčky z toho tlaku.
@Chiřdlová vzala bych tu vložku do igeliťáku, dala si novou a jela na test plodové vody…
Mě tehá ten roztok dali i domů.....ale nebyl třeba…za 4 hodiny od té první návštěvy, kdy jsem si myslela, že to teče plodovka jsem jela s kontrakcema
Raději 5krát plašit než jednou pozdě
Hlenová zátka. Ta taky může být řídká, já to tak měla u druhé dcerky- poslední týden před porodem permanentně mokro v kalhotkách, vidět hlen nebyl, plodovka to nebyla. Ta mi nakonec praskla až při samotném rození.
Já bych do porodky dojela a věděla bych na čem jsem, v tvém týdnu už se to kldidně rozjet může, a pozor dítě nesmí být ldlouho bez plodovky!!
@Gabrielaaa píše:
Já bych do porodky dojela a věděla bych na čem jsem, v tvém týdnu už se to kldidně rozjet může, a pozor dítě nesmí být ldlouho bez plodovky!!
No, dlouho bez plodovky sice být nemůže, ale pokud je jak píše zakladatelka „vložka docela suchá“, tak bez plodovky dítko nezůstane…
Berry4-Tyjo tak to vypadá že by to mohla být ta hlenová zátka podle toho, co píšeš…tak uvidíme no jak to bude pokračovat
Příspěvek upraven 18.11.12 v 17:04
Asi je to jen hlenová zátka, měla jsem 37+3 stejné podezření, šla jsem hned ráno na gyndu, můj doktor na UTZ něco viděl, tak mě hned poslal na rizikové do nemocnice, ať to tam zkontrolují ať se nic nezanedbá, pár hodin mě tam měli na JIP na porodním a furt chodili, hlídali monitor, UTZ, i ty vložky mi kontrolovali, po asi 6h řekla doktorka, že můžu domů, že se nic neděje. Tak jsem šla a za 3 dny jsem se jim vrátila jak bumerag a už mě dom samou nepustili.
Jsem zastáncem toho raději 100× zbytečně…
![]()
Holky díky za rady, asi ještě počkám a když budu mít tu vložku mokrou tak vyrazím…nojo jsem prvorodička tak jsem ze všeho taková vyplašená a nevím co mám čekat, a taky abych něco nezanedbala
@IvkaH
on to každej doktor bere jinak, podle toho co tu čtu na diskuzích…když jsem tam ve středu byla, nebyl tam můj doktor a tahleta doktorka mě poslala domů…natočili mi monitor s tím, že se nic nechystá…ale tak jsem si říkala, přeci to mokro něco znamená…ale ta hlenová zátka by to být mohla…já právě myslela že musí být fakt hustá jako hlen a to já nemám…ale jak píše @berry4, může být i řídký…tak to by mohlo být ono a třeba už za pár dní budeme mít prcka v postýlce
![]()
@Gabrielaaa prosimtě nevytvářej paniku. Dítě se má prodit do 48 hodin od PRASKNUTÍ - tj. že se ti ta voda vyleje. Ono nemá jen tu pl. vodu kolem, ono ji má i uvnitř ![]()
Chřidlová já jsem měla vcelku slušně promočené vložky, ale opravdu to voda nebyla. Klidně si na vložku sáhni, jestli budeš mít pocit, že je to jako gel- mazlavé, tak je to hl. zátka. Jinak může jít s největší pravděpodobností o poslíčky. Nalož se pěkně do teplé vany. Poslíci po ní ustanou, uleví se ti. Porod by byl naopak, kontrakce se zesílí.
Halt budeš za chvíli rodit, děloha si to potřebuje nacvičit ![]()
@berry4
a víš že to je přesně tak jak píšeš? mazlavý jako gel..tak to by mohlo být ono…půjdu dát tu vanu aby se mi to bříško trošku sklidnilo ![]()
@Amber_1977 hele to jsem si taky říkala, ale přeci poznám když bych se počůrala…tohle je trochu něco jinýho
@Chiřdlová píše:
@Amber_1977 hele to jsem si taky říkala, ale přeci poznám když bych se počůrala…tohle je trochu něco jinýho
No.. já to opravdu nepoznala, dokud jsem si necvrnkla při kýchnutí - jde o to, že, i když mi to gynekolog říkal, tak jsem necítila žádné projevy inkontinence, akorát jsem měla pořád mokré kalhotky a štvalo mě to.. Myslela jsem si, že si doktor dělá srandu.. No, nedělal
![]()
Ale je fakt, že hlenová zátka může klidně odcházet i týden.. V každém případě neplaš, mimi může přijít zítra, ale taky až za měsíc.. A plodovka někomu praskne před samotným porodem, to ano, ale nic se neděje, porodit se pak dá zhruba do dvou dnů - jde o to, že bez plodovky se hlavně zvyšuje riziko zanešení infekce jak do tvého těla, tak k mimi.. Takže v takovém případě omezit „hrabání“ zdravotníků vevnitř..