Vyvolávaný porod na přání

17368
18.11.12 10:03

vyvolávaný porod na přání

Holky, chci se zep tat, přemýšlím nad tím, že bych řekla gynekologovi aby mi porod na přání vyvolal. Jsem druhorodička, nicméně první porod ve mě nechal následky opravdu šílené, nebyl příjemný od počátku do konce, veliké riziko pro dítě i pro mě, lékaři nic moc.. Ale to je vedlejší.
Ted mě zajímá spíš to, jestli jste to někdo tak měly a můžete srovnat s jiným porodem - který se ohlásil sám. Slyšela jsem totiž, že když to vyvolají, tak je to víc bolestivjší, delší, kontrakce silnější :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
18.11.12 10:07
@Farllin píše:
Holky, chci se zep tat, přemýšlím nad tím, že bych řekla gynekologovi aby mi porod na přání vyvolal. Jsem druhorodička, nicméně první porod ve mě nechal následky opravdu šílené, nebyl příjemný od počátku do konce, veliké riziko pro dítě i pro mě, lékaři nic moc.. Ale to je vedlejší.
Ted mě zajímá spíš to, jestli jste to někdo tak měly a můžete srovnat s jiným porodem - který se ohlásil sám. Slyšela jsem totiž, že když to vyvolají, tak je to víc bolestivjší, delší, kontrakce silnější :think:.

Moc nechápu, proč to chceš, jak to souvisí s minulým nepříjemným porodem? Proč to nenechat přírodě, pokud to tedy půjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
18.11.12 10:19

Vyvolavany porod nedoporucuju.
Otevrela jsem se behem hodiny o 6cm a tu hodinu jsem o sobe opravdu nevedela. Nikomu bych to neprala.
Nemam bohuzel zkusenost s nevyvolavanym porodem, ale znam par maminkek, ktere zazily oba porody a rikaly, ze ten vyvolavany byl mnohem horsi. :think:

• Citovat
  • Upravit
11037
18.11.12 10:20

@Farllin Nevím,jestli ti vyvolají porod jen tak na přání, když nemáš žádnou indikaci, ale za mě-už bych si to nechtěla zopakovat. :x Vyvolávali mi ho 2×-jednou kvůli anémii a podruhé po odtoku plodovky, když se ani 2.den kontrakce nedostavily.Co ti mám povídat, bolesti šílené od počátku, intervaly po 2minutách, no děs! Oproti tomu byl 1.porod bez vyvolávání procházka růžovým sadem. Takže teď při 4.porodu už si nic nenechám dát, ani tabletku ani infúzi s oxytocinem. Už jsem o tom mluvila s p. primářkou v porodnici, kde budu rodit a ta mi řekla, že i oni dávají přednost přirozenému porodu a pokud to není vyloženě nutné, tak nechávají porod rozběhnout sám. Což se mi ulevilo. :lol:
Nevím, jaký máš k tomu důvod, ale raději si porod nenechávej vyvolat, nech to na přírodě! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.11.12 10:23

Mně se začal rozjíždět porod sám, ale kvůli vysokému tlaku mi lehce pomohli, a myslela jsem, že umřu. POkud jsi měla komplikovaný a bolestivý první porod, obduvuju tě, že si druhý chceš nechat vyvolat. Já si teda domluvila druhý porod císařem, protože tohle už podstupovat nechci. Šílenost, myslela jsem u toho porodu, že se mi to zdá, připadala jsme si na hranici života a smrti.

• Citovat
  • Upravit
3153
18.11.12 10:29
@Scarlett2011 píše:
Vyvolavany porod nedoporucuju.
Otevrela jsem se behem hodiny o 6cm a tu hodinu jsem o sobe opravdu nevedela. Nikomu bych to neprala.
Nemam bohuzel zkusenost s nevyvolavanym porodem, ale znam par maminkek, ktere zazily oba porody a rikaly, ze ten vyvolavany byl mnohem horsi. :think:

Je to tak. Zažila jsem oba porody a vyvolávaný je horší. O co je rychlejší o to bolestivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.11.12 10:32

Můj šestý porod byl vyvolávaný a nemůžu říct, že by byl o tolik horší než přirozený. ALE dobrovolně bych si porod nenechala nikdy vyvolat, pokud by mně a miminku nic nehrozilo… Ta rizika tam jsou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
18.11.12 10:32

Tak mě porod vyvolávali dva dny a opravdu nic moc! První den jen bolesti, druhej den po další tabletě to vypuklo:Epidurál nezabral a už jsem lozila po zdi :zed: :zed:.A stejně to bylo k ničemu, protože ve finále když už jsem tlačila, tak zjistili, že je malá špatně natočená hlavičkou, otočit jim ve mě nešla, kontrakce museli zastavit a do deseti minut jsem jela na sál :cert: :cert: A takhle si oni představovali přirozenej porod :cert: :cert: Takže za mě tablety určo ne.Na štěstí už rodit nemám v plánu :P
Však uvidíš. Každej porod je jinej a třebas ted na podruhé bude líp :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
18.11.12 10:34
@fragola píše:
Můj šestý porod byl vyvolávaný a nemůžu říct, že by byl o tolik horší než přirozený. ALE dobrovolně bych si porod nenechala nikdy vyvolat, pokud by mně a miminku nic nehrozilo… Ta rizika tam jsou :?

Off topic - Fragolo, dívám se, že jsi na skoro na den stejně těhotná jako já. :mrgreen: A že hmotnost tvých dětí porod od porodu roste - překročíš magickou hranici pět kilo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
18.11.12 10:37

Ahoj první porod jsem měla vyvolávaný a byl mnohem bolestivější. Ihned nastoupili silné kontrakce. Otevírání trvalo jen o hodinů méně než u porodu který přišel sám. Tam jsem silné bolestivé kontrakce měla až poslení hodinu.
Doufám, že třetí porod bude jako ten druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.11.12 10:38

@Cuarentena Jo, vím, už jsme se spolu o tom někde bavily… Osobně žádnou magickou hranici kořit nehodlám, otázkou je, co si o tom bude myslet miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
18.11.12 10:39
@fragola píše:
@Cuarentena Jo, vím, už jsme se spolu o tom někde bavily… Osobně žádnou magickou hranici kořit nehodlám, otázkou je, co si o tom bude myslet miminko ;)

Tak hodně štěstí. :kytka:
Nám se to komplikuje, vyšly mi blbě NT testy, nechtěla jsem na plodovku, tak jsem si zaplatila ten nový test Prenascan a teď čekám na výsledky, nervy v kýblu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.11.12 10:42

@Cuarentena Hm, tak to věřím, že máš nervy na pochodu :hug: Tfuj, tfuj, hodně štěstí, držím pěsti, ať je to OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
18.11.12 10:52

Já měla vyvolávané všechny tři porody a žádná hrůza to nebyla, že by se bolesti nedali vydržet, každý i vyvolávaný porod je individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
18.11.12 11:02

Ahoj, tak já měla dva porody a oba vyvolávané a nemohu si stěžovat, naopak, rychlovky
při prvním mi ve st praskla voda, ve čt začali vyvolávat, injekce, v pá 2 tabletky a odpo se narodil - neměla jsem žádné bolesti, až v pá po tabletkách ( 38týden)
druhý porod letos v červenci - domluvila jsem se na vyvolání, když jsem 6 dní přenášela - u nás nechávají přenášet max 10 dní, ráno nástup do nemocnice, v půl osmé první tabletka, v jedenáct druhá a ve třičtvrtě na dvě malý na světě
je pravda, že normální porod jsem nezažila - nebo normální, nevyvolávaný, takže nemám s čím srovnávat, ale u nás by na to podle mě jinak nepřistoupili, jenom kdyby hrozily zdravotní komplikace nebo u přenášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí