Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
do poradny jdu v pátek, asi od 20 tt beru 3× denně 2 tablety magnesia a teď jsem 37+1. V pátek jsem byla v poradně a zapomněla se zeptat, zda si jej dávat i nadále, nebo už vysadit. Tak myslíte, že do pátku, než se zeptám, ještě brát? Už by mi nevadilo, kdybych porodila
.
Ja bych vysadaila a to co nejdriv, ja mam teda k magnesiu trochu vyhrady, ale pred porodem se uz brat nema, nevim presne jak dlouho pred se nema brat, ale 38 tyden uz tam urcite spada.
Deloha se musi nejak natrenovat a magnesium tomu trochu brani.
Já magnézko vysadila 36tt , to mi řekl dr. aby se děloha mohla chystat k porodu .. ![]()
No, vzhledem k tomu, že od 38tt už je mimčo donošený a dokonce i ležícím se povoluje vstát, tak bych se na to klidně vykašala. Já ho pak už taky nebrala.
Mě doktor říkal 36. týden. Že pak to brání kontrakcím. Ale taky záleží, proč to bereš. Tak si tam zavolej a zeptej se. Je to minutka a budeš to vědět hned a jistě.
No právě, já si taky myslím, jen mi to nějak nedošlo, že už jsem tak blízko k porodu, abych přestala. Tak díky za rady a další už teda brát nebudu. Ještě mě napadlo zítra zavolat svojí gyndařce (teď už tam není). Ale nic tím nezkazím, max už porodím ![]()
mě je dr. vysadil v 35tt, říkal, že by se děloha neměla připravit na porod a mohli by ho vyvolávat. Být tebou, tak to vysadím. I kdybys teď porodila, tak by to ničemu nevadilo, miminko je hotové, jen přibírá
Už bych nebrala doporučuje se brát do 36tt. Jak píšou holky mimi je hotové, myslím, že to k ničemu není.
@suik Můžu se zeptat proč a jaké výhrady k magnesiu máš? Jen mě to zajíma ![]()
Tak určitě bych vysadila, já ho brala do 37.tt a nakonec jsem pro nepostupující porod rodila císařem
Ale nevím, jestli to bylo jen kvůli tomu, malej byl i dost velikej ![]()
Určitě vysaď. Já vysazovala asi ve 36tt. Doktor říkal, že už by ničemu nevadilo, kdyby se porod rozběhl. Nakonec jsem přenášela 5 dní.
Postupně bych vysadila, už máš miminko donošené a děloha by měla mít prostor k tréninku na porod, přeci jen je to sval, tak potřebuje posilovat ![]()
kdybych nechodila na předporodní kurz, tak jsem magnézko bývala brala až do konce života asi.
Díky info z předporodáku, jsem vysadila už někdy před 35.tt a díky bohu za to. Protože bych jinak nepoznala porod a kdo ví, jak by to všechno skončilo.
U KAtušky jsem brala magnezko až do porodu a furt - z jiných zdrav. důvodů.
Teď jsem týden bez - zkouším to, jeslti to dám.
Ale zrovna na KO minulý týden se mě dr ptal, jestli mám, ať beru. Dnes jsem 38+1
@hana135 kdesi jsem k tomu cetla moc pekny argument, ale uz to asi nenajdu. Samo kdyz je horciku nedostatek, dobre to taky neni, ale prijde mi, ze se mangenzium bere moc plosne na kazde tvrdnuti.
Prave jak tlumi delozni aktivitu a deloha nema sanci se na porod pripravit a pak se porod casto zkomplikuje.