Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím.
Už od začátku mě trápila v čas nedostavující se MS, namísto „měsíčky“ jsem ji mohla pojmenovávat „půl ročky“, nebo dokonce i „ročky“. Například moje poslední byla někdy okolo 17.května 2011, takže téměř před rokem. Od své bývalé lékařky jsem se nedočkala žádné diagnózy, jen mě vždy upozorňovala na možné komplikace při otěhotnění. Ale příroda je mocná a i přes tyto problémy se mi podařilo otěhotnět, dokonce hned napoprvé.
Můj gynekolog však nad tímto faktem nevěřícně kroutí hlavou. Jsem za to moc ráda, protože už dlouho mě děsila představa, že třeba ani neotěhotním. Zajímalo by mě, zda se najde ještě někdo s podobným příběhem.
Ahoj ![]()
Já tedy měla spíš čtvrtročky
A teď mám doma půlročního mimíse. A mimochodem, když jsem byla těhotná, tak jsem naopak měsíčky měla, takže, že jsem těhotná jsem zjistila až ve třetím měsíci. Asi to u mně funguje naopak ![]()
Nepřijde mi na tom nic divnýho. Prostě jste se trefili do ovulace. Akorát ti nebude sedět termín podle ms a utz.
Gynekologové kroutí hlavou nad vším a každou druhou holku upozorˇují na možné problémy.
ahojky..i já měla stejný problém..
měla jsem to jednou za rok,když se poštěstilo,tak dokonce i 2× .. na vyvolávačku jsem reagovala až za 3neděle či měsíc,někdy vůbec.. s otěhotněním běžným způsobem jsem se pomalu rozloučila a po dohodě s manželem a svým gynekologem plánovala objednání do CAR..minulý rok jsem skončila v březnu v práci,následující měsíc to „svévolně“ dostala,pak už vůbec..během prázdnin jen špinění 2dny,pak den nic,pak zas 3dny a tak se to střídalo..nepřikládala jsem tomu velký důraz..no a v září jsem měla nastoupit do nové práce a jelikož mi nebylo po ránu dobře (tento stav mě ale provází už léta několikrát do roka),tak chtěli vědět,jestli nejsem těhotná..vysmála jsem se jim,že to těžko,že to nebudu mít tak jednoduchý..každopádně jsem udělala test a byl pozitivní..objednala jsem se na gyndu,kde mi na UTZ potvrdili již 15tt ..
takže z nástupu do práce sešlo a já začala užívat „zbytek“ těhu..TP byl stanoven na 7.3. ,malá se narodila 16.2. ,jako zdravé donošené mimčo..takže i ten termín podle UTZ byl nepřesný a já tím pádem těhu zjistila v cca 18tt..
.. takže jsem otěhotněla defacto bez menstruace.. ![]()
No páni, gratuluji ![]()
Já měla MS jako hodinky, poctivě jsem brala antikoncepci a přesto jsem otěhotněla. A MS jsem měla do 5. měsíce. Doktor taky kroutil hlavou, ale ten by kroutil i kdyby bylo mimi plánované ![]()
@Makinaa007 píše:
Nepřijde mi na tom nic divnýho. Prostě jste se trefili do ovulace. Akorát ti nebude sedět termín podle ms a utz.Gynekologové kroutí hlavou nad vším a každou druhou holku upozorˇují na možné problémy.
Tím vším jsem jen chtěla vyjádřit svoji radost a podělit se:) Možná je lepší když upozorňují, než aby se tvářili, že je vše ok.
Já taky problémy s měsíčkama, brala jsem v kuse pět let antikoncepci a po vysazení měsíčky nebyly…Sama od sebe jsem je nedostala v prvním roce vůbec, ani po vyvolávačce a ani po nějakých druhách hormonů, už ani nevím, co jsem to všechno brala…
Pak se mi udělala cysta na vaječníku, zřejmě z nedostatku hormonů, takže bolesti a tak, pak mi konečně zabral norethisteron a měsíčky každý měsíc.
Pak jsem ho omylem vysadila, bylo před svatbou a měla jsem jiný starosti a na svatební cestě jsem je dostala sama od sebe po dvou letech.
Cysta praskla, měsíčky slabý ale celkem pravidelný. A otěhotněla jsem na první pokus.
Doktorka si myslela, že jsem zešílela a dokud to neviděla na ultrazvuku, tak mi nevěřila. ![]()