Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@077lenka píše: Více
Při posledním těhotenství jsem byla až do konce v péči gynekologa. Dělal mi utz na průtoky při každé kontrole.
Ozvy se dělají až po termínu, protože toto vyšetření je velice nepřesné, ovlivněné aktuální polohou plodu. Působí těhotné akorát stres. Na to, jak je časově, fyzicky i psychicky náročné, není vypovídající hodnota odpovídající.
Někdy se po něm přistupovalo ke zbytečným indukcím.
@Val6 píše: Více
dcera rodila v letos v březnu a chodila každý týden. Stihla to 2×.
@Val6 píše: Více
rodila týden před termínem. Na ozvy se chodí pravidelně jednou za týden, chodila ke své gynekoložce, protože ten přístroj má. Kdyby ho neměla, chodí do porodnice.
@1Pears1 já si myslím, že ten můj nedělá ani ty průtoky. Protože vždycky jenom koukne a hned řekne,, Dobrý ".. Aspoň mi to tak přijde.. to by musel koukat dýl, ne? Přijde mi, že je mu všechno jedno
@077lenka zavisi na domluve, ja jsem treba byla na vstupni check-in do porodnice a dalsi termin tam mam az den pred “terminem” (a to budou delat i ozvy) do te doby zustavam u sve OG (klasika: moc, UTZ - srdce, prutoky, mnozstvi plodovky a vel. ditete,; tlak, vaha). Moje OG ma ale moznost lepsiho zazireni, na kterem jina lekarka dela komplet screeningy.
Ale kdybych chtela, tak si me asi nechaji i v porodnici (beru to spis tak, ze neni extra duvod, aby si me prevzala do pece jiz porodnice, coz je vlastne dobre znameni).
Presne, ted je vse jinak. Posledni rok nebo dva se chodi do porodnice jen na check in ve 36tt a dale pokracujes u sveho gynekologa. Pouze v pripade problemoveho tehotenstvi nebo na vlastni zadost si te tam nechaji. Jen nezapomen od gynekologa zadanku typu K, kterou musis donest kvuli kontrole nebo pripadnemu prevzeti do pece.
Ozvy se uz delaj az v dobe terminu porodu nebo pokud prenasis. Odstupuje se od toho, ze to nema takhle dopredu zadnou vypovidajici hodnotu u bezproblemoveho tehotenstvi. Misto toho se dela ultrazvuk. Kontroly v porodnici 1 x za 7-14 dni
@Fifinka1111 no já mám právě doktora, kterej nedělá nic.. Žádnou moč a pochybuju, že zkoumá nějaký průtoky, když jen jukne na obrazovku a řekne,, Dobrý "… Budu jim to tam muset říct, že se obávám o jeho důslednost
Monitory se ted delaji az 40+. Nebo pokud jsi rizikova. Moje druha se narodila pred terminem a monitory delali jen 1× pri porodu, pred ne ani v nemocnici. Kdyz dela utz, tak srdecni akci kontroluje.
@MP Evik píše: Více
Jak kdo, dcera byla pred termínem 2× na ozvech, kdyby neporodila driv, tak 3× pred terminem.