Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Dnes jsem byla u doktora a prej,,Když do pátku neporodíte, jeďte v pátek dopoledne do vybrané porodnice, ale možná vás ke mě pošlu zpátky, protože to na brzký porod nevypadá „…
to mě můžou poslat zpátky k mému doktorovi, týden před termínem? Já myslela, že už si mě ta porodnice převezme do péče a budu tam jezdit na ozvičky. Můj doktor ozvy nedělá. Pravidelné kontroly u něj jsou : Zvážit, tlak, ultrazvuk“ nic víc, žádná moč, žádné vnitřní vyšetření. Ozvy se už prý dělají jen v nemocnici mi řekl. Myslím si, že kecá, protože kamarádky doktor ji je dělal. Chci už jezdit na kontrolu do porodnice, když je to takový trochu flink.. Malá ještě nesestoupila a říkám si, aby vůbec.. Občas mi tlačí hodně na spodek a pak zase nic, skáče tam jak jojo nahoru dolů.. Tak jsem z toho na větvi. Vás taky vrátili z poradny v porodnici k vašemu lékaři?
Muze sestou pit klidne az tesne pred porodem. A treba nekeca, muj doktor taky nedelal ozvy, nemel na to technicke vybaveni. Ohledne toho, jestli te muzou poslat zpatky k tvemu doktorovi, neporadim, posledne jsem rodila pred 3 lety. Ale ozvy bych teda merit chtela. Myslim, ze jen diky tomu je treti dcera zdrava.
@Janča6 přesně tak. Já taky chci měřit ozvy a vím, že ten můj to nedělá.. Asi nemá to vybavení, nevím. Ale mě řekl, že to nedělá už nikdo jen nemocnice.. To jim tam řeknu, kdyby mě chtěli poslat zpátky.
Já myslím, že už se ozvy tolik nedělají. Rodila jsem před dvěma lety a nedělali ani v porodnici ani u gynekologa. Jen až přímo při porodu. A teď jsem taky 38tt a nedělají i když už chodím do porodnice.
Příspěvek upraven 18.03.24 v 13:48
@077lenka zapomněla jsem tam doplnit, že je pak měřili až přímo při porodu. Ale předem ne. Teď už mám taky rovnou nástup na císař takže teď mi je taky před porodem měřit nebudou.
@Val6 to se mi nelibi. Treba prave muj treti porod byl vyvolavany proto, ze pri kontrole 40 + 0 byly spatne ozvy. Na spontanni porod to vubec nevypadalo. A dcera uz mela spatnou plodovou vodu. Rikam si, jak by to asi dopadlo, kdybych mela kontrolu treba 40 + 2.
@Janča6 jo takhle já teda porodila 38+4, tak možná by mě poslali kdybych rodila později. A teď mám zase na 39+0 už naplánovaný císař, tak možná proto
. 38+6 už budu hospitalizovaná, tak možná to budou měřit ten den.
@Janča6 přesně tak. Z toho mám taky strach. Já hloupá ještě čtu, jak ji může držet šňůra, jak se kazí voda
syn se narodil přiškrcený a teď čtu, že je všude nedělají..
Nekteri gynekologove maji monitor a atestaci na to a nechavaji si zeny bez rizikoveho porodu nebo ktere nepotrebuji zvladtne sledovat az temer do porodu. Ale musi na to mit nejaky ten certifikat. Takze jo, jsou gynekologove, kteri to maji. Pokud ale v porodnici zjistis, ze se neco komolikuje, tak si te nechaji i kdyz mas doktora co monitory dela. Ale zpatky pochybuji, ze te poslou
potom uz chodis pravidelne si posedet na monitory.
Jestli je v jinych porodnicich nedelaj ty monitory, tak to vlastne nevim.
Dneska se totiz od ruznych skupin tlaci na to, aby se na zenu sahalo co nejmene. Me monitor neprijde jako nic hrozneho, takze jsem byla rada, ze je delaj automaticky. Tak si o ne rekni, jestli je chces a nenabidli ti je.
@Val6 píše: Více
Jakou porodnici navstevujes? To je zajimave, ze je nekde nedelaj.
Moje Dr měřila jen průtoky. Ozvy ne. Když si nebyla jistá poslala mě do nemocnice. Tam dělali jak průtoky tak ozvy. Ale já tam byla od 36tt. Jinak moje Dr posílá asi 14 před termínem do nemocnice něžně. Nemá takové vybavení. Já to brala jako plus. Hele nevim bude lepší když si vás pohlídaji v Nemocnici, kde mají lepší vybavení. Pořád lepší než něco zanedbat.
Co jsem tak pochopila, tak např. moje Dr je jediná z Pardubic, co ještě ozvy od 38tt dělá. Já vůbec nevěděla, do čeho jdu, takže jsem až pak zpětně byla vděčná, že jsem si při stěhování vybrala zrovna tuhle doktorku.
Takže to zjevně už vůbec není zvykem. ![]()
Ozby se už opravdu tolik nedělají. Většinou to nahrazují tím že při utz měří průtoky…mě je dělali jen při příjmu v porodnici…a většinou je to taky dneska tak že se někdy během 3.trim -vetsinou kolem 36tt dojdeš registrovat do porodnice..oni si výplní papíry atd a už to tam budou mít připravený kdybys kdykoli přijela ale jsi až do 40tt v péči svého gynekologa pokud není žádný problém…někde je možnost domluvit se že už budeš jezdit k nim…někde kde jsou třeba hodně vitizeni rizikovými o tom nechtějí ani slyšet když nemáš problém…