Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojte maminy…
začínám 38tt a udělala se mi na rukách od zápěstí až nad lokty a na stehnech taková krupička-moc malinkých pupínků,strašně mě to svědí…nikdy jsem na nic alergická nebyla,jsem kosmetička,ale tohle fakt nevím o co jde…myslíte,že to může být vlivem těhu a mám to řešit?
děkuji ![]()
A nejsou to jen potničky? Na konci těhu mě taky všechno svědilo, prý je to tím, že játra nestíhají odbourat odpad z těla, tak to jde přes kůži. Zkus potřít černým čajem.
dojdi si k doktrovi ať ti udělá jater.testy…případně nasadí prášky na lepší funkci jater…
ahojík, já jsem ve 37tt a sice nemám tu krupičku ale každou noc mě svědí celé tělo
četla jsem,že pokud to není celodenní svědění, tak to je příčinou jater v pozdním stádiu těhot. tudíž je to normální ale dr. by to měl i tak vědět..
já jdu k němu zítra tak se ho schválně zeptám a kdyžtak ti písnu ju? nebo nemáš to po nějkém kyselém ovoci? či po nějkých vitaminech? v těhot. se hodně stává, že tělo reaguje jinak než před těhotenstvím, tudíž se objevují i alergie ![]()
právě,že jsem nic takovýho z čeho by to mohlo být nejedla,kosm.přípravky nezměnila…a v prvním těhu jsem vůbec nic neměla,ale každý těhu je jiný…tak newím,tak mi zítra pisni prosím tě co ti řekl…děkuju ![]()
Já jsem to měla taky. Játra to naštěstí nebyli, prý těhotenská kopřivka. Málem mě to přivedlo k šílenství, protože mi na to dali akorát tekutý pudr, který mi vůbec nepomáhal. Byla jsem rozdrápaná do krve, nemohla jsem spát, bylo to šílené. Prý to je vinou nějakých hormonů a do měsíce po porodu to zmizí. Mě to trvalo další 4 měsíce, i když to začlo hodně ustupovat.
Měla jsem to přesně jako ty… začlo to na částech rukou a stehnech a pak se to teda obhužel rozlezlo na zbytek nohou i rukou, prsa i břicho… záda, krk, obličej a podobné části těla kupodivu nic.
Když jsem se poškrábala, tak ty pupínky jakoby opuchly… když jsem se nějakou dobu nepoškrábala, tak se to uklidnilo a byla to zase jen taková krupička.
Držím palce, ať to hlavně nejsou ty játra, protože to je pak problém a většinou to končí vyvolávačkou nebo císařem.
Vkládám jednu fotku stehna pro představu… to bylo v té klidovější fázi - neopuchlé, jen červené podrážděné z min. škrábání…
no je to hodně podobný,a taky mi to opuchne když to škrábu,normálně si dám zápěstí na hranu stolu a jedu…protože tam je to nejhorší…a to mám jít na gyndu nebo na kožní?na gyndu jdu až příští čtvrtek
No, řešila jsem to na gyndě, tam mě poslali na kožní. Ale myslím, že můžeš klidně i k obvodní. Kamkoliv, kde tě vezmmou nejdřív, aby tě přetestovali.
asi zítra zavolám gynekologovi.....jsem teď četla nějaký diskuse na tohle téma a jedné kvůli tomu i vyvolávali porod ![]()
možná jen psychuju… ![]()
fontea píše:
asi zítra zavolám gynekologovi.....jsem teď četla nějaký diskuse na tohle téma a jedné kvůli tomu i vyvolávali porod
možná jen psychuju…
Radši psychovat, než zanedbat. Pokud to bude játrama, tak tě vyvolávání asi nemine. Ale taky to být nemusí. Rozhodně moc držím palce.
ahoj,díky za optání
asi dobře.....nakonec jsem to neřešila,protože vyrážka začala mizet…ale každopádně ve čtvrtek jdu na gyndu,tak se raději zmíním ![]()
fontea píše:
ahoj,díky za optáníasi dobře.....nakonec jsem to neřešila,protože vyrážka začala mizet…ale každopádně ve čtvrtek jdu na gyndu,tak se raději zmíním
Tak to je super, že mizí
Tak to nejspíš mohla být nějaká reakce na potravinu
Držím palce, ať se ti to už nevrátí a užiješ si zbytek těhu v klidu ![]()