Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, chtěla bych s vámi probrat, před dvěma dny jsem objevila // a jsem po císařském řezu 14 měsíců. Mám se bát jít zítra k lékaři??? Kamarádka mě vyděsila kvůli problémům s jizvou… Snad to od nás není nezodpovědné, že jsme se nechránili. Další mimi si moc přejeme. ![]()
když si mimčo přejete tak to určitě není problém, 14 měsíců není tak strašné. nevím jaký máš problémy s jizvou??? každopádně si myslim že další porod u tebe bude opětně císařem.
Ahoj,po císaři by jsi neměla otěhotnět min.1 rok,takže teoreticky už by to mělo být v poho,možná tě budou jen častěji posílat na UZ kontroly jizvy
Tak ať se prckovi daří ![]()
Oni to dřív nedoporučují,protože by jizva na děloze ještě nemusela být úplně zhojená a hrozila by ruptura,ale po roce už by to mělo být O.K.
Příspěvek upraven 13.07.11 v 20:40
s Jizvou jsem neměla problém, ale kamarádka mě jen děsila, že by mohl nastat. JInak po porodu se vše hojilo super, žádný problém ani extra bolesti. Tak snad i u lékaře zítra bude vše v pohodě ![]()
určitě bud v klidu, když si žádné problémy s jizvou neměla. jsou i takové, které mají po císaři mimčo ještě dřív. a doktor co ti na to může říct, vcelku snad nic. držím palce a žádný stres.
Ahojky, take pridam svoji trosku do mlyna. Prvni dcerku jsem rodila akutnim cisarem a bylo mi pred propustenim kladeno na srdce, ze bych nemela otehotnet drive jak po roce. Otehotnela jsem tri roky po prvnim porodu a hadej jak skoncil porod, opet sekce pro hrozici rupturu delohy a to jsem nemela cele tehotenstvi sebemensi problem s jizvou, nebolela proste nic, a to byla pry hodne tenka. Muj doktor to zjistil na UTZ den pred prvnim terminem a hned druhy den jsem sla na planovanou sekci.
Takze se nestresuj, cele tehotenstvi Te budou jizvu hlidat a pri sebemensich potizich urcite nemeskej informovat doktora.
Preji krasne tehulkovani a trochu Ti zavidim, i kdyz moje malinka vykoukla z briska nedavno, zase bych si to zopakovala.
Ahoj, já jsem otěhotněla půl roku po císaři. Dr se mě akorát ptal jestli si chci mimi nechat, jinak kontroly jsem měla normální, žádné speciální prohlídky. Jo a rodila jsem začátkem května přirozeně.
janinka81 píše:
Ahoj, já jsem otěhotněla půl roku po císaři. Dr se mě akorát ptal jestli si chci mimi nechat, jinak kontroly jsem měla normální, žádné speciální prohlídky. Jo a rodila jsem začátkem května přirozeně.
Tak to je super, ze Ti vysel prirozeny porod, to jsem si moc prala, bohuzel u me nebyl mozny. No a dalsi tehu uz mi muj doktor nedoporucil. Tak ja mam nadobro vybrano
.
a jak dlouho jsi v tom, že už razíš k doktorovi? A kámoška měla taky císaře, že tě tak děsí? ![]()
Nebezpečné by bylo, pokud by byl další porod po roce, pokud se otěhotní po roce a žádná komplikace nebyla, tak je to v pohodě. Kontroly jsou normální, jenom se kontroluje jizva, hlavně případné ztenčení, ale pokud by tam bylo, určitě se projeví bolestí, pícháním v místě toho ztenčení a nejčastěji až ke konci těhotentsví. Rodit přirozeně se dá, pokud nedošlo k ztenčené jizvy, nejsou to dvojčata, miminko má polohu hlavičkou a není moc velké, ale to je předčasné, bohužel většina maminek po císařském řezu, rodí opět císařem.
podle mých propočtů jsem v 6 tt. Raději jdu k Dr, abych byla klidnější… JJ, kamarádka má za sebou 3 císaře…
hodně simě uklidnila
Kdyby to šlo, zkusila bych také rodit přirozeně. Ještě bych si přála v pozdějším věku jednoho mazánka
, tak abych tu dělohu neměla uplně poničenou.
6+3
Řekl mi, že s tím problém nemá, že je to po 14 měsících. Jen podotkl, že doporučuje max. 3 císařské řezy… Ještě se divil, jak vše rychle jde. První těhotenství bylo po IVF, ale narodila se mrtvá holčička. Tu jsem rodila přirozeně. Druhé těhu přirozeně a porod císařem. třetí těhu přirozeně a porod???? ještě daleko
vše jsme stihli za necelé 3 rokÿ ![]()