Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak pokud vím, termály se na otěhotnění nedoporučují, ale já jsem po dovolené v termálech otěhotněla, měla jsem to jako Ty, ms (poslední) jsem dostala poslední den na dovči a ten měsíc se zadařilo. Měla na to určitě vliv dovolená, ten klid, plavání a ty termály, bylo to tam super
. Byli jsme na Slovensku v Bešeňové, v lednu, takže mrzlo a koupali jsme se venku v teplé vodě, takže maximální relax ![]()
Přeju hodně štěstí při snažení ![]()
Já jsem byla v termálkách 3 dny po oploďňujícím sexu.
To jsem samozřejmě ještě nevěděla, že jsem těhotná, takže jsem se tam cca 4 dny ráchala v tý horký vodě. Když jsem pak byla u gyndra na potvrzení těhotenství, tak jsem se ho na to ptala. Říkal, že ano, že se nedoporučuje sprchování/koupání v horké vodě během těhotetnství, ale že toto rozhodně na nic žádný vliv mít nebude. A měl pravdu… ![]()
Edit: jo a byly jsme taky v Bešeňové, na začátku března… ![]()
Nevím, jak by to vadilo, ta voda nemá vyšší teplotu, než máš normálně uvnitř těla, přece ![]()
Angua píše:
Nevím, jak by to vadilo, ta voda nemá vyšší teplotu, než máš normálně uvnitř těla, přece
Má! Má i 38C. ![]()
No vlastně asi jo, ale nevšimla jsem si nikdy, že by tam stál chlap se samopalem a nutil tam lidi lézt
Většinou je plno jiných bazénů s vodou do 37°, kam bych s klidem při snažení vlezla a ten nejteplejší je jeden, kam se může stejně jít kokonit jenom na chvíli. Nemyslím, že ta chvilka při snažení vadí
Takže klidně bych do termálů jela a když bych se bála, vyhla bych se tomu, co má nad 37° nebo šla fakt na chvilinku a hotovo ![]()
To mě vůbec nedošlo, že všechny bazény nejsou stejně teplé
my jsme stejně do toho nejvíc horkého ani loni nechodili protože by tam neměly chodit ani malé děti a ten v kterém se hodlám naložit má teplotu do 36 st a to jenom pokud nebudou 30tistupňové vedra venku to už bych asi nevydýchala
Tak díky
Tak já se přidávám. Jsem na začátku těhotenství a do termálů se chystáme. Doktor nebyl proti.Určitě se nehodlám celý den povalovat v té horké vodě…jsou tam ale i bazény s nižší teplotou vody. A hlavně tam jedu, abych neseděla doma a trošku si odpočinula.
Já to myslela taky tak hlavně si odpočinout a je jasné, že když tam jedem v létě tak se tam v té teplé vodě nebudem pořád válet, tak doufám, že kdyby to vyšlo tak už se nic nestane už toho mám za sebou v posledním půl roce dost a něco ještě před sebou…
A kam jedeš jestli se můžu zeptat? My do Podhajské, ale letos jen na 5 dní k vůli financím po potratu jsem dostala ještě výpověď z práce takže veselé
a poslední den se chcem stavit ve Veľkém Mederu
Anonymní píše:
Já to myslela taky tak hlavně si odpočinout a je jasné, že když tam jedem v létě tak se tam v té teplé vodě nebudem pořád válet, tak doufám, že kdyby to vyšlo tak už se nic nestane už toho mám za sebou v posledním půl roce dost a něco ještě před sebou…A kam jedeš jestli se můžu zeptat? My do Podhajské, ale letos jen na 5 dní k vůli financím po potratu jsem dostala ještě výpověď z práce takže veselé
a poslední den se chcem stavit ve Veľkém Mederu
My se chystáme do Štúrova. Já to mám s prací také komplikované:( Ale doktor chce,abych šla na nemocenskou,tak snad mi to vyjde a budu mít nárok na mateřskou a výběr rodičáku.
Ahoj za týden jedeme na dovolenou do termálů tento týden máme snažící chtěla bych co nejrychleji otěhotnět protože jsem prodělala UPT pro vývojové vady,tak by mě zajímalo kdybych třeba otěhotněla jestli by to mohlo mít nějaký vliv a nebo jestli vůbec můžu otěhotnět MS bych měla dostat poslední den na dovolené tak nevím jestli se to může vůbec podařit
dík za každý názor