Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim vsechny maminky i ty budouci, ke kterym se take radim… Uz jsme s Eliskou v 38tt a predevcirem jsem necitila skoro zadne pohyby, tolik me to vystrasilo ze jsem ani chvilku nepremyslela a supala primo do nemocnice…Srdicko ji na pristroji velmi malo bilo…byla jsem z toho tak vydesena…Zavolali doktora ten me hned prohlidl, vse bylo v poradku, jak plodova voda, tak i vyziva pro detatka…Vse bylo zvlastni…Doktor si me tam skoro chtel nechet po co jsem mu rekla ze necitim pohyby…ale pote jsme se dohodli ze prijdu 2× az 3× za den na mereni…A dnes se vrtela potvurka jedna a srdicko bilo o zavod:-)Az do nedele tam ted budu chodit…a citim se velmi dobre…nejenze ze jsem nenechala nic nahode mam ted i dva doktory a dva nazory…a kdyby se nekdy neco delo…stale mam Elinku pod lupou… ![]()
Tak ja tak isto citim uz ovela menej pohybov poslednych par dni,,predtym to bolo skoro cely den,,kopanie a krutenie no teraz velmo malo,,,aj som rozmyslala ze pojdem na ultrazvuk ale nejak ste ma upokojili kedze to mate kazda taketo pocity. Tak vsetkym drzim prsty nech to dopadne dobre
Ja mam v stredu poradnu tak to uz verim, ze ma doktorka bude chciet objednat lebo to bude 7 dni do terminu.. ![]()
Prosim mate nekdo zkusenost, dnes jsem byla na monitoru a miminko se malo hybe..jsem 39 tyden..hospitalizovali me v nemocnici a co bude dal?
Budou te kontrolovat a pripadne pokud by miminko bylo v nouzi tak porodis nebo pujdes na rez.
A kdyz se to zlepsi pujdu jeste domu? Muzu porodit i prirozene?
@miskaaaa píše:
A kdyz se to zlepsi pujdu jeste domu? Muzu porodit i prirozene?
spíš bych počítala s tím, že tě tam nechají až do porodu, ale zeptej se rovnou lékařů, to budeš mít nejlepší
Neboj, v nemocnici jsi pod kontrolou, rozhodně lepší než nejistota doma. Já to měla u mladší dcery, taky jsem cítila málo pohybů. Nechali si mě v nemocnici, několikrát denně mi dělali CTG, jinak nic. Byla jsem tam 10 dní až do porodu. Malá byla při porodu čtyřkilová, tak proto se asi tolik nehýbala, měla málo místa. A taky se už v bříšku projevovala její povaha - je hrozný kliďas a pohodář
. Prostě byla lenoch už před narozením
. Každopádně je dobře že si tě tam nechali, jistota je jistota. Tak přeju ať se mimi brzo vykulí ![]()
Taky bych řekla, že si tě tam spíše nechají a budou ho sledovat. ale pokud to bude dobrý a začne porod tak můžeš rodit i přirozeně
Jasne, ze muzes porodit prirozene, kdyz nebude mit mimi zadne komplikace. Zeptej se doktoru, jak to vypada. Oni ti reknou bud, ze si te tam par dni nechaji, nebo te zitra propusti, nebo ze treba budes rodit za 3 dny. To opravdu zalezi na nalezu. Pokus se nebat, at neni mimi ve stresu, urcite to dobre dopadne.
Neboj se doktora zeptat, jak to vypada. Vysvetli, ze mas strach, ze na par dni potrebujes domu.Oni to pochopi a pokud to pujde, tak ti vyjdou vstrict.
A cim je to zpusobene? tim ze tam malo mista? bylo mi receno, ze kdyz to bude dobry, zitra pujdu domu
Malo mista tam uz urcite ma, muze se zacinat zklidnovat pred porodem. Ja byla ve 39tt v poradne a na porod ro nevypadalo. druhy den vecer zazcaly bolestia adalsi den vecer se maly narodil. Posledni tyden pred poroden uz jen parkrat za den kopnul, jinak byl v klidu. Oni uz tam misto na nejake kotrmelce opravdu nemaji.
Zkus byt v klidu, at muzes jit zitra domu. ![]()
Také jsem 39tt a miminko už málo kope, spíše jen tak 2krát za den, ale za to pořádně, jinak na ozvách bylo vždy v klidu, že sestry se mnou třásly, seděla jsem na jednom boku, potom na druhém i stála, pila… říká se, že čím blíž k porodu, tím méně pohybů, já bych řekla, že už si Tě tam nechají, ale pokud se ukáže, že bude vše v pořádku, můžou Tě poslat i domů ![]()
Závidím ti, že si tě tam nechali a i když je menší počet pohybů ke konci těhu normální, tak u mě to skončilo špatně. Byla jsem 39+1, když se moje holčička přestala hýbat. Druhý den už na kontrole neměla srdeční akci a já ji musela porodit. Držím palečky, abys to měla brzy za sebou a malý uzlíček v náručí.
Je to normalni ke konci tehotenstvi ma mimi min mista a proto jiz pohyby necitis tak aktivni jako predtim…takze bud v klidu pokud je citis v opacnem pripade by to byl problem ale urcitr je to ok
![]()