Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím a mám jednu „technickou“.
Jedna paní povídala
… že těhotné by neměly chodit do kina na 3D představení.
A já jako správně „opatrná“ se teď snažím zjistit, jak to teda doopravdy je a nedaří se mi dobrat nějakých kloudných informací.
Netušíte, jak se věci mají?
Já bych čistě jen podle sebe to brala tak, že 3D kino ano, ale ne nějaké hrůzy…takže například teď co běží ta pohádka V peřině, to asi v pohodě. Horší takové ty filmy, kde se člověk kvůli těm efektům hodně leká
to bych v těhotenství osobně raději neriskovala.
kolikrát jsem byla v těhu na 3D filmu.. a malej je zdravej ![]()
To je blbost…
Monny89 píše:
kolikrát jsem byla v těhu na 3D filmu.. a malej je zdravej
To je blbost…
To varování nebylo myšleno tak, že by to mělo mít vliv na mimi, ale spíš na předčasný porod … asi z návalu emocí, závratí, úleků, … ![]()
Moth píše:Monny89 píše:To varování nebylo myšleno tak, že by to mělo mít vliv na mimi, ale spíš na předčasný porod … asi z návalu emocí, závratí, úleků, …
kolikrát jsem byla v těhu na 3D filmu.. a malej je zdravej
To je blbost…
to je mi jasný… tak když je to takhle, hrozil mi předčasný a já nakonec přenášela.. takže to si nemyslím ![]()
martina75 píše:
proboha a proč bys tam nemohla jít?
Proboha proto, že mi kamarádka říkala, že ji tam s viditelným pupkem nepustili! Proto se proboha snažím zjistit víc a čekám na všechny odpovědi, které budou obsahovat něco jiného než proboha ![]()
prijde mi to jako ptakovina ze bys tehotna nemohla do kina…to bude neco jako povery o kadernikovi apod. ![]()
Holka Moth, ty bys nemohla bejt novinářka. Chápu, žes chtěla na konkrétní otázku konkrétní odpověď. Ale takto napsaný úvod zní fakt jako otázka z legrace. Kdybys rovnou napsala, že kamarádku do kina nepustili, nebudou lidi psát: „PROBOHA“ ![]()
Aladina píše:
Holka Moth, ty bys nemohla bejt novinářka. Chápu, žes chtěla na konkrétní otázku konkrétní odpověď. Ale takto napsaný úvod zní fakt jako otázka z legrace. Kdybys rovnou napsala, že kamarádku do kina nepustili, nebudou lidi psát: „PROBOHA“
Ani ty ambice nemám, jen jsem nečekala, že většina lidí bere dotazy už z principu jako legraci … Jmenuje se to diskuze a ne fejeton nebo slohové cvičení.
Holka jedna Aladina, už teď mě mrzí, že jsem si radši neukousla ruku, než se tu na něco ptát.
Moth píše:martina75 píše:Proboha proto, že mi kamarádka říkala, že ji tam s viditelným pupkem nepustili! Proto se proboha snažím zjistit víc a čekám na všechny odpovědi, které budou obsahovat něco jiného než proboha
proboha a proč bys tam nemohla jít?
fakt? No já byla i s pukem a o škodlivosti jsem slyšela jen v souvislosti častého sledování 3D filmu a vlivu na mozek sledujícího- už ale přesně nevím v čem to spočívalo. Takže v pohodě a nebála bych se ![]()
MOth, na 3D jsem byla jednou, zhruba na 45 min, docela v pohodě (neboj, taky jsem si, coby těhotná říkala, jestli náhodou
). Ale vím o sobě, že příliš dlouhou projekci v 3D (třeba víc než těch 45 min) nesnesu, dělá se mi pak zle a taky mi hodně vadí „přehulený“ zvuk…
Nechápu, co má položený dotaz co dělat s novinařinou…
Nainuva píše:Moth píše:martina75 píše:Proboha proto, že mi kamarádka říkala, že ji tam s viditelným pupkem nepustili! Proto se proboha snažím zjistit víc a čekám na všechny odpovědi, které budou obsahovat něco jiného než proboha
proboha a proč bys tam nemohla jít?fakt? No já byla i s pukem a o škodlivosti jsem slyšela jen v souvislosti častého sledování 3D filmu a vlivu na mozek sledujícího- už ale přesně nevím v čem to spočívalo. Takže v pohodě a nebála bych se
Děkuji za normální odpověď
Mě to taky udivilo, jen jsem chtěla zkusit, jestli někdo neví něco, co já nevím;-)