Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím tady všechni maminky ,těhulky.Tak jak se dnes máte?uživate si svátek s tatinkama doma?My docela jo..Jsme už po oběde a odpočívame.Jen tet přemyšlime kam odpo vyrazime.Chtěla bych někam do kopečka,ale nevím jěstli to zvládnu.Holky moje.Já mam posledni dobu nějak častejš kontrakce a takovy ten tlak na čipek jako kdyby už malej chtel ven.Předevčírem jsme zajeli do porodky mněla sem pocit, že mi odtéka plodovka,ale podle vyšetřeni je vše v pořádku.Skoro žádnej nález,posličci nepravidelne.Chtěli se mně tam nechat protože sem mněla bolesti,ale odmitla jsem.Na správě mám napsany hlavička je už u vchodu,tak nevim co to znamená.Od té doby co sem bila v porodnici na vyšetřeni, tak mám častejš, jak sem psala kontrakce.A hlenová zádka mi také po částech odchadzi.Doma pořád něco dělám.Uklizim a uklizim až se u nás může klidne i jist s podlahy.Máme doma 3 letou cácorku a tá tet vyžaduje tolik pozornosti, že nevim co dřiv doma.:-)Vůbec se skoro nezastavím.Tet je přitel doma,tak mi moc pomáha a ja odpočivam,ale když je v práci ,tak to je teda záhul.Myslíte holky, že tímhle ,že pořád něco dělám a malo odpočivam může vest k předčastnýmu porodu?Já se už na malýho strašne moc těšim.Někdy si už i říkam, že bych už i tet chtěla porodit a nebo si ten porod vyvolat,ale vím, že je jěšte měsíc čas.Malej se už pár týdnu strašne moc v břišku hýbe.Tak ja nevím..Že by se mu tam už nelibilo? ![]()
uff Evča nechtělo by to odpočívat at tam vydrží ten prcek?Já teda mám taky 3 letou ale už teda opravdu vydrží sedět na místě a snaží se mně věichni pomoc takže po dlouhé době jsme se pustili ason do uvaření polévky s bramborama
přece jen at mně nebolí břicho a mně pak vždy v nemocnici s tímto nechávají. A muž pak enmůže pracovat nestihá v práci pak pracuje do 21hodin at ty hodiny co já se tam dostávám do kupy tak naddělává takže ted naddělává zase je i ve svátku v práci a bude mít naddělano za to že pojedem na kontrolu do nemocnice tam to trvá 4 hodiny ale třeba to bude lepší a kdyby nebylo tak mně tam třeba i můžou nechat tak at má něco naddělaného.
Mně řekli lehké domácí práce ale i to slovo lehké jsem musela jet zpět
tudíš ted nedělám nic ani to prádlo 3 setry mně zakázal vytáhnout ![]()
To ja bych porad neco delala. Broucek je hodnej,mele sebou jen vecer,kdyz si lehnu,ale to se mi delaj boule na brise,jak kdyby se chtel protlacit ven. Zatim zadny komplikace nemame,vlastne nebyt kontrol na gynde.tak ani nevim,ze jsem tehotna. Az na to,ze se mi blbe s tim briskem lezi. Ale uz bych si ho taky nejradsi pochovala a pomazlila se. Tech poslednich 5tydnu se asi pekne potahne.
Jen hezky odpočívejte, ať tam ti prckové vydrží do termínu, má to svůj důvod, proč těhotenství trvá 40.tt
Krásný zbytek těhulkování
, já si ty poslední týdny užila úplně nejvíc, protože malý klesl víc do porodních cest a mě konečně přestala bolet stydká kost
![]()