Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,zhruba od půlky těhotenství se u mě začaly objevovat různé neurologické potíže - začalo to bodavou bolestí mezi žebry vpravo těsně pod prsama, která se objevovala hlavně vleže, takže jsem skoro nemohla spát. To trvalo asi dva měsíce a pak to najednou ze dne na den přešlo. Gyndr. tehdy usoudila, že je to nějaký skříplý nerv. Mezitím se přidala bolest a ztráta citlivosti na vnější straně levého stehna při delší chůzi nebo stání. Když jsem si na to stehno sáhla, tak jsem ten dotek vůbec necítila, jako bych sahala na cizí nohu
To trvá v podstatě dodnes, i když už mi to nepřipadá tak časté a intenzivní. A poslední, co se objevilo asi před měsícem a půl, je brnění rukou, zejména prstů. Ze začátku to bylo jenom když jsem měla ruce delší dobu před sebou - např. při čtení, jídle, háčkování, psaní smsky, u počítače apod., ale poslední dny mě ty ruce brní už skoro nepřetržitě a začínají mi dělat potíže některé drobné pohyby prstů - např. při zapínání knoflíků nebo cvočků, vylupování prášků z platíčka, vázání tkaniček. Jako bych v prstech ztrácela sílu
Před otěhotněním jsem žádné podobné potíže neměla.
Zažil jste někdo něco podobného? Přešlo to po porodu? Předpokládám, že za to můžou nervy utlačované zvětšující se dělohou, ale začínám mít trochu obavy hlavně z těch rukou, do porodu mi zbývá měsíc a jestli to takhle půjde dál, tak za chvíli budu mít problém udržet skleničku
Pevně doufám, že po porodu to přejde… ![]()
Nemám teda naštěstí ty potíže tak velké, ale mě zase brní levý bok, pokaždé jak si lahnu, je jedno jestli na ten levej co brní, nebo na pravej..tak hned začne mravenčit a trvá to dost dlouho, špatně se mi kvůli tomu spí..před těhu jsem to taky nidky neměla.. ![]()
Ja mela problemy s prstama, sotva jsem s nima chvili nehybala, tak jejich rozhybani dost bolelo. U prvniho tehu me doktorka strasila revmatismem, ale jak jsem porodila bylo hned po problemech. U druhyho teu to bylo snad jeste horsi, ale uz jsem to neresila.
to by měl být karpální tunel, zkus magnezko, jinak já to měla u syna a poslední trimestr. Přešlo to hned v porodnici. U dcery jsem to neměla vůbec.
Před těhu jsem byla na operaci karpálních tunelů, pak po porodu se mi to zhoršilo zvedáním mimina, začala jsem posilovat zápěstí, a zlepšilo se to, při druhém je to lepší, ale úplně to není ono. Je fakt, že jsem v tom cvičení pěkně polevila.
V druhém těhu jsem měla ústřel sedacího nervu, až v devátém měsíci, to mě třeba chytlo při chůzi a pak jsem se nemohla ani pohnout. Trvalo to až do porodu, i v den porodu při chození na porodním… Po porodu jako když vymaluje nic… ![]()
Já dnes byla také na neurologii. Ruce v pohodě, ale mám to píchání do žeber apod., hlavně v noci to je hodně nepříjemné a právě se ptal i na ty ruce a prý se podle toho pozná kolikáté žebro je zablokované, že 3 žebro jsou ruce, 4 mám já atd. Mám napsané rehabilitace a cvičení. Trošku se mě pokusil i mobilizovat, ale nic nekřuplo, tak uvidíme. Víc se s tím prý nedá dělat. Jo a to magnézko mám dlabat.
ahoj,měla jsem v těhotenství také potíže,brněly mi prty na rukou,pak mi začaly bolet i klouby a najednou jsem neměla ani sílu v rukou,bála jsem se,že po porodu malou ani nevezmu.Bolely mi i nohy,hlavně lýtka,nemohla jsem ani vstát s postele.Po porodu to na rukou zmizelo,ale nohy mě pobolívají,i když ne v té intenzitě,doteď a to mám už přes osm měsíců po porodu ![]()
Barusak78 píše:
Já dnes byla také na neurologii. Ruce v pohodě, ale mám to píchání do žeber apod., hlavně v noci to je hodně nepříjemné a právě se ptal i na ty ruce a prý se podle toho pozná kolikáté žebro je zablokované, že 3 žebro jsou ruce, 4 mám já atd. Mám napsané rehabilitace a cvičení. Trošku se mě pokusil i mobilizovat, ale nic nekřuplo, tak uvidíme. Víc se s tím prý nedá dělat. Jo a to magnézko mám dlabat.
Tak nějak jsem to měla v těhotenství i já, chytlo mě to ke konci a bylo to strašný, nepomáhalo nic. Strašně mě ty žebra bolely, jsem se modlila, abych už porodila a po porodu to zmizelo. Měla jsem mimíse strašně nahoře a tlačil na ta žebra neskutečně. Pak se mi vloni na podzim zablokovalo taky 4 žebro a to jsem skončila na kapačkách, špatně jsem malého zvedla a už to bylo. S rukama nevím, to mě naštěstí nepotkalo. Přeju ať je líp ![]()
No jsem zvědavá, jak to bude. Představa, že jsem teprve v půlce a mělo by to být až do porodu…no snad pomůžou trochu ty rehabilitace.