Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, potřebovala bych poradit včera ve 23 týdnu jsem byla na 3d ultrazvuku. Když jsem přišla domů prohlížela jsem si video a fotky důkladně a všimla jsem si že má divnou pusinku.. na internetu jsem si našla pár podobných fotek s rozštěpem a vypadají úplně stejně jako ta moje. Prosim o radu. Co si o tom myslíte??
Myslím, že kdyby bylo něco špatně, doktoři by ti to určitě řekli. Tohle oni fakt hlídají. Nebála bych se. Přece jen diagnostika ultrazvuku není nic snadného a jako laik tam nemůžeš vidět to, co doktor.
A nemyslíš, že by Ti to řekli, kdyby tam ten rozštěp byl? a ten druhý screening už asi proběhl, ne? U toho se předse na tohle zaměřují…
@Marky94 věř, že o rozštěpu by Ti řekl dr.. tyhle 3D fotky nejsou stejné kvality, jak klasické, jsou tam právě takovéto vady.
Presne takto vypadala nase mala. Prislo mi, ze to ma vetsi, ale nersila jsem. Lekar rekl, ze je zdrava. Narodila se mi holcicka co ma krasne tvarovane a plne rty. Ma dva roky a je to fakt kocka ![]()
@Marky94 Ja zadny defekt nevidim, Jen naspulenou pusu, ale doktor by to rekl presne.
Ve 20 týdnu jsem byla na velkém ultrazvuku… tam mi nic nerikali… jen mne zarazila jen mne zarazila ta čárka k nosu ve prostě Pusinky.. Jsem prvorodičky takže se všeho docela dost bojim…
@Marky94 Teprve cekam prvni miminko a 3D mame jeste daleko pred sebou… Ale nic nevidim, Tvuj prdolka je v poradku a doktor by urcite upozornil ![]()
Rozštěpy obličeje jsou jedním z hlavních bodů, kterým se doktoři věnují při velkém ultrazvuku a neboj se, že by Ti neřekli, kdyby se jim něco nezdálo. Mně z téhle fotky přijde obličejík naprosto v pořádku ![]()
Docela názor mého gynekologa, že dřív když nebyl internet bylo těhulím líp chápu. Dneska si podle googlu každá diagnostikuje včechno ![]()
@Marky94 Ty neboj, kdyby bylo něco špatně již to 100 procentně víš.
@Jitusee Přesně. Sestřička na genetice mi při každé zmínce o tom, co jsem zas vyčetla na internetu, nejlíp ještě v diskuzích, vyhrožuje rozšlapáním routeru k wifi ![]()