Skončit v práci? 5. měsíc těhotenství

25.8.16 16:02

Zkoncit v práci?

Ahoj holky. Jsem v půlce 5mesice těhotenství. Pořád pracuji ale uz práci nezvladam. Dělám 13hodin na krátký a dlouhý. Bohužel nemám žádné úlevy kvůli kolegyni ale na to jsem si už zvykla. Jde pokaždé v práci ve stresu jak ze zákazníků tak z kolegů. Práce me uz hrozně unavuje, od 12hodin uz usinam, občas mi je špatně a musela sem už i z práce odejít protože bych nevydržela, občas me i boda v břiše tak mám strach. Chtěla bych jít na neschopenku od 6mesice. Myslíte ze mi ji doktor vystaví? Obávám se ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
333
25.8.16 16:16

@KaterinaPosp ahoj, tak to jsi vydržela dost dlouho, já jsem nezvládla ani první tři měsíce a nakonec mě nechala doma nejdřív obvodní doktorka a pak gynekoložka od cca 5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.16 16:31

*skončit! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
25.8.16 16:35

Da ti ji, pokud uz proste nemuzes, tak si o ni rekni.

• Citovat
  • Upravit
25.8.16 16:39

Právě sem četla ze mi ji dát nemusí ze to záleží na něm. Aleprece když už jsem z toho vyčerpaná a všechno tak mi ne ze nakazat chodit do práce :). No každopádně jdu v září na ultrazvuk tak ho poprosim a uvidím doufám ze mi vyhoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.8.16 17:01

A co děláš za práci? Někde v obchodě? Celý den na nohou a taháš se se zbožím? Nebo jsi servírka a též celý den na nohou a nosíš tácy a dýcháš cigaretový smrad? Záleží určitě na práci a na tvém stavu. Neboj se říct dr., že tě to v práci zmáhá. Hele, se mnou dělala jedna mladá paní, šlo o obchod, a ta paní v práci potratila. Od té doby kašlu na ty, co tvrdí, že těhotnou ctí makat co nejdéle. Za tuhle cenu to fakt nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.8.16 17:16
@Anonymní píše:
A co děláš za práci? Někde v obchodě? Celý den na nohou a taháš se se zbožím? Nebo jsi servírka a též celý den na nohou a nosíš tácy a dýcháš cigaretový smrad? Záleží určitě na práci a na tvém stavu. Neboj se říct dr., že tě to v práci zmáhá. Hele, se mnou dělala jedna mladá paní, šlo o obchod, a ta paní v práci potratila. Od té doby kašlu na ty, co tvrdí, že těhotnou ctí makat co nejdéle. Za tuhle cenu to fakt nestojí.

to snad bylo v 50. letech minulého století. Ani ne v 90. letech, to se nerodily téměř žádné děti a většina žen byla na neschopence z preventivních důvodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.16 17:18
@Anonymní píše:

Kdybys žila KDEKOLIV jinde než v ČR, doktor by se ti na neschopenku „protože jsem těhotná“ vysmál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.16 17:21
@Anonymní píše:

Právě ze dělám v obchodě. Jako snažím se ulevit si co nejvíc to jde ale zas některým se to nelíbí a pak jsem středem urážek a jedno s druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
25.8.16 17:25

@KaterinaPosp

tak požádej zaměstnavatele o přeřazení na lehčí práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.16 17:28
@neumisa
@neumisa píše:
@KaterinaPosptak požádej zaměstnavatele o přeřazení na lehčí práci.

To právě u nás nejde. Nemá me kam preradit to už jsem zkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
25.8.16 17:30

@KaterinaPosp

pokud tě nemá kam přeřadit a tvá práce je pro těhotnou riziková, máš nárok být doma za plný plat. Jenže ona ta práce zas tak riziková nebude, že?

Můžeš se domluvit se šéfem na úlevách a na ostatní hodit bobek. On ti totiž doktor tu nemocenskou napsat nemusí, pokud nebudeš mít zdravotní důvod. Radši bych se snažila vyjednat si to v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.16 17:35
@neumisa píše:
@KaterinaPosp

pokud tě nemá kam přeřadit a tvá práce je pro těhotnou riziková, máš nárok být doma za plný plat. Jenže ona ta práce zas tak riziková nebude, že?

Můžeš se domluvit se šéfem na úlevách a na ostatní hodit bobek. On ti totiž doktor tu nemocenskou napsat nemusí, pokud nebudeš mít zdravotní důvod. Radši bych se snažila vyjednat si to v práci.

Ne riziková není vůbec ;) právě sem se s ním snažila domluvit ale to jako bych mluvila do zdi. Řekl mi ze on to zařídí a za 3mesice se nic nestalo. Když sem mu řekla ze to nezvladam jen mi na to rekl ze at jdu na neschopenku a donesu mu ji a víc se o tom se mnou nebavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 17:37
@ivvet píše:
to snad bylo v 50. letech minulého století. Ani ne v 90. letech, to se nerodily téměř žádné děti a většina žen byla na neschopence z preventivních důvodů…

Začátek 90. let, tehdy začínající tvrdý kapitalismus, první soukromníci. Nechal jí vedoucí vykládat z auta bedny se zbožím, řidič neměl závozníka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.16 17:38
@Bábrdl píše:
Kdybys žila KDEKOLIV jinde než v ČR, doktor by se ti na neschopenku „protože jsem těhotná“ vysmál :nevim:

Takže je všude jinde ve světě normální, že těhotný dělají rizikou práci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky