Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem v půlce 5mesice těhotenství. Pořád pracuji ale uz práci nezvladam. Dělám 13hodin na krátký a dlouhý. Bohužel nemám žádné úlevy kvůli kolegyni ale na to jsem si už zvykla. Jde pokaždé v práci ve stresu jak ze zákazníků tak z kolegů. Práce me uz hrozně unavuje, od 12hodin uz usinam, občas mi je špatně a musela sem už i z práce odejít protože bych nevydržela, občas me i boda v břiše tak mám strach. Chtěla bych jít na neschopenku od 6mesice. Myslíte ze mi ji doktor vystaví? Obávám se ze ne.
@KaterinaPosp ahoj, tak to jsi vydržela dost dlouho, já jsem nezvládla ani první tři měsíce a nakonec mě nechala doma nejdřív obvodní doktorka a pak gynekoložka od cca 5 měsíce.
Právě sem četla ze mi ji dát nemusí ze to záleží na něm. Aleprece když už jsem z toho vyčerpaná a všechno tak mi ne ze nakazat chodit do práce
. No každopádně jdu v září na ultrazvuk tak ho poprosim a uvidím doufám ze mi vyhoví
A co děláš za práci? Někde v obchodě? Celý den na nohou a taháš se se zbožím? Nebo jsi servírka a též celý den na nohou a nosíš tácy a dýcháš cigaretový smrad? Záleží určitě na práci a na tvém stavu. Neboj se říct dr., že tě to v práci zmáhá. Hele, se mnou dělala jedna mladá paní, šlo o obchod, a ta paní v práci potratila. Od té doby kašlu na ty, co tvrdí, že těhotnou ctí makat co nejdéle. Za tuhle cenu to fakt nestojí.
@Anonymní píše:
A co děláš za práci? Někde v obchodě? Celý den na nohou a taháš se se zbožím? Nebo jsi servírka a též celý den na nohou a nosíš tácy a dýcháš cigaretový smrad? Záleží určitě na práci a na tvém stavu. Neboj se říct dr., že tě to v práci zmáhá. Hele, se mnou dělala jedna mladá paní, šlo o obchod, a ta paní v práci potratila. Od té doby kašlu na ty, co tvrdí, že těhotnou ctí makat co nejdéle. Za tuhle cenu to fakt nestojí.
to snad bylo v 50. letech minulého století. Ani ne v 90. letech, to se nerodily téměř žádné děti a většina žen byla na neschopence z preventivních důvodů…
@Anonymní píše:
Kdybys žila KDEKOLIV jinde než v ČR, doktor by se ti na neschopenku „protože jsem těhotná“ vysmál ![]()
@Anonymní píše:
Právě ze dělám v obchodě. Jako snažím se ulevit si co nejvíc to jde ale zas některým se to nelíbí a pak jsem středem urážek a jedno s druhým.
@neumisa píše:
@KaterinaPosptak požádej zaměstnavatele o přeřazení na lehčí práci.
To právě u nás nejde. Nemá me kam preradit to už jsem zkoušela
pokud tě nemá kam přeřadit a tvá práce je pro těhotnou riziková, máš nárok být doma za plný plat. Jenže ona ta práce zas tak riziková nebude, že?
Můžeš se domluvit se šéfem na úlevách a na ostatní hodit bobek. On ti totiž doktor tu nemocenskou napsat nemusí, pokud nebudeš mít zdravotní důvod. Radši bych se snažila vyjednat si to v práci.
@neumisa píše:
@KaterinaPosppokud tě nemá kam přeřadit a tvá práce je pro těhotnou riziková, máš nárok být doma za plný plat. Jenže ona ta práce zas tak riziková nebude, že?
Můžeš se domluvit se šéfem na úlevách a na ostatní hodit bobek. On ti totiž doktor tu nemocenskou napsat nemusí, pokud nebudeš mít zdravotní důvod. Radši bych se snažila vyjednat si to v práci.
Ne riziková není vůbec
právě sem se s ním snažila domluvit ale to jako bych mluvila do zdi. Řekl mi ze on to zařídí a za 3mesice se nic nestalo. Když sem mu řekla ze to nezvladam jen mi na to rekl ze at jdu na neschopenku a donesu mu ji a víc se o tom se mnou nebavil.
@ivvet píše:
to snad bylo v 50. letech minulého století. Ani ne v 90. letech, to se nerodily téměř žádné děti a většina žen byla na neschopence z preventivních důvodů…
Začátek 90. let, tehdy začínající tvrdý kapitalismus, první soukromníci. Nechal jí vedoucí vykládat z auta bedny se zbožím, řidič neměl závozníka.
@Bábrdl píše:
Kdybys žila KDEKOLIV jinde než v ČR, doktor by se ti na neschopenku „protože jsem těhotná“ vysmál
Takže je všude jinde ve světě normální, že těhotný dělají rizikou práci?