Skončit v práci? 5. měsíc těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
25.8.16 17:40
@Anonymní píše:
Takže je všude jinde ve světě normální, že těhotný dělají rizikou práci?

Rizikovou práci určitě ne. Je dané, kolik smí zvedat, nesmí dělat s rentgenem atd.

Ale že by si prostě došly k doktorovi a řekly, jsem těhotná, chci neschopenku, to fakt nikde jinde na světě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 17:41
@Bábrdl píše:
Kdybys žila KDEKOLIV jinde než v ČR, doktor by se ti na neschopenku „protože jsem těhotná“ vysmál :nevim:

Hele, třeba v důchoďáku pečovatelka okamžitě ze dne na den zůstává na rizikáči, ta už do práce vůbec nesmí, byť je ona osobně zdravá. Prostě ta práce je riziková, tahají se tam s bezvládnýma lidma, dostanou se do styku s extrementy, infekcí atd.

• Citovat
  • Upravit
26460
25.8.16 17:43
@KaterinaPosp píše:
Ne riziková není vůbec ;) právě sem se s ním snažila domluvit ale to jako bych mluvila do zdi. Řekl mi ze on to zařídí a za 3mesice se nic nestalo. Když sem mu řekla ze to nezvladam jen mi na to rekl ze at jdu na neschopenku a donesu mu ji a víc se o tom se mnou nebavil.

no jasně, že on by neschopenku radši, aby nemusel nic řešit. Pracovní problémy řeš se zaměstnavatelem, zdravotní s doktorem. Dokud budou těhule držet ústa a krok, zaměstnavatelé nemají důvod se začít starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.8.16 17:44
@Anonymní píše:
Hele, třeba v důchoďáku pečovatelka okamžitě ze dne na den zůstává na rizikáči, ta už do práce vůbec nesmí, byť je ona osobně zdravá. Prostě ta práce je riziková, tahají se tam s bezvládnýma lidma, dostanou se do styku s extrementy, infekcí atd.

To je furt dokola. :zed:

Neschopenka se vyplácí ze ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ, týká se ZDRAVOTNÍHO STAVU TĚHOTNÉ.

Nikde jinde na světě zdravotní pojišťovna nebude platit neexistující léčbu.

Těhotné prostě svou situaci musí řešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.8.16 17:46
@Anonymní píše:
Začátek 90. let, tehdy začínající tvrdý kapitalismus, první soukromníci. Nechal jí vedoucí vykládat z auta bedny se zbožím, řidič neměl závozníka.

však proto se těhotné nechávaly preventivně doma…byla jsem taky na neschopence, před těhu jsem dělala ve stavební firmě mistrovou, pak jsem pracovala doma (administrativa, šéf mi to vozil práci, asi 100m domů) jen jsem nemusela na stavbu a lozit po lešení…ale i tak jsem porodila o měsíc dřív…nejspíš věděla proč mě nechat doma, protože pak říkala, že je ráda, že těhu vydrželo tak dlouho…tenkrát se s pacienty nediskutovala, pouze oznamovalo…

Příspěvek upraven 25.08.16 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 17:50
@Bábrdl píše:
To je furt dokola. :zed:

Neschopenka se vyplácí ze ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ, týká se ZDRAVOTNÍHO STAVU TĚHOTNÉ.

Nikde jinde na světě zdravotní pojišťovna nebude platit neexistující léčbu.

Těhotné prostě svou situaci musí řešit jinak.

Jak řešit jinak? Jak přinutíš zaměstnavatele, aby to řešili? Vždyť tady tolik věcí nefunguje, tohle je prostě snažší cesta. Neříkám, že správná.

• Citovat
  • Upravit
36556
25.8.16 17:53
@Anonymní píše:
Jak řešit jinak? Jak přinutíš zaměstnavatele, aby to řešili? Vždyť tady tolik věcí nefunguje, tohle je prostě snažší cesta. Neříkám, že správná.

Já to taky nehodnotím. Jenom říkám, že všude jinde ve světě by se ti vysmály. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
25.8.16 17:53

Lekar ti ju da. Normalne mu povedz aky mas problem, jasne ze ti ju da :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
25.8.16 17:55

http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

Já myslím, že nějaká domluva je k ho…Zaměstnavatek je POVINEN tě přeřadit na jinou práci, popř. sjednat s tebou úlevy, pokud je práce pro tebe nezvladatelná a ohrožuje tě na těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26460
25.8.16 17:56
@Anonymní píše:

zjisti si, na co máš jako těhotná nárok, kolik můžeš nosit, co můžeš a nemůžeš dělat, sepiš si to na papír a s tím jdi za zaměstnavatelem. Třeba se dohodnete aspoň na něčem. Ale brečet, že se mi v práci nelíbí a jsou na mě oškliví, to ti problém nevyřeší. A nemocenská ti ho taky vyřešit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
25.8.16 18:00

V aplikační praxi to znamená, že požádá-li těhotná zaměstnankyně o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen, nebrání-li tomu vážné provozní důvody, její žádosti vyhovět (§ 241 odst. 1 zákoníku práce).

Problémy při povolování kratší pracovní doby nebo jiné vhodné úpravy stanovené týdenní pracovní doby může způsobovat výklad zaměstnavatelů, čím se rozumí vážné provozní důvody. Zákoník práce tuto otázku podrobněji neupravuje. Rozhodnutí, kdy se jedná, nebo naopak kdy se nejedná o vážné provozní důvody, ponechává tím plně v pravomoci zaměstnavatele (pokud jejich určení není předmětem úpravy v kolektivní smlouvě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.8.16 18:13
@KaterinaPosp píše:
Ne riziková není vůbec ;) právě sem se s ním snažila domluvit ale to jako bych mluvila do zdi. Řekl mi ze on to zařídí a za 3mesice se nic nestalo. Když sem mu řekla ze to nezvladam jen mi na to rekl ze at jdu na neschopenku a donesu mu ji a víc se o tom se mnou nebavil.

ale ze zákona ti musí upravit směny na 8hodin denně, nesmíš jako těhotná dělat 12hodinový směny. Klidně bych pohrozila kontrolou z pracáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
25.8.16 18:42

Ja byla v 6tt kdyz jsem usinala za pochodu a mohla spat nonstop a nevolnosti do 13tt na suchych rohlikach. Obdivuji te ale radsi bych skocila. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
25.8.16 18:45
@Bábrdl píše:
Rizikovou práci určitě ne. Je dané, kolik smí zvedat, nesmí dělat s rentgenem atd.Ale že by si prostě došly k doktorovi a řekly, jsem těhotná, chci neschopenku, to fakt nikde jinde na světě není.

Ma znama delala v madete. A hned ze zacatku oznamovala ze je tehotna a dosla si k dr. A dal ji neschopenku na rizikive tehotenstvi protoze v madete rucni prace pry je rizikova (8h) :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26460
25.8.16 18:51
@novakova.t píše:
Ma znama delala v madete. A hned ze zacatku oznamovala ze je tehotna a dosla si k dr. A dal ji neschopenku na rizikive tehotenstvi protoze v madete rucni prace pry je rizikova (8h) :nevim: :think:

riziková práce není lékařská diagnóza. Riziková práce znamená, že se těhotná dohodne se zaměstnavatelem a dostane nerizikovou práci nebo zůstane doma za plný plat.

A fakt už by to chtělo, aby stát takovým doktorkám šlápl na krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí