Skončit v práci? 5. měsíc těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1093
26.8.16 16:24
@Bábrdl píše:
To proto, že špinění je v těhotenství celkem běžné. :nevim:

„Mohla zůstat doma na neschopence“ se týká Česka. Zkus se oprostit od českého uvažování (těhotenství rovná se neschopenka) a představ si, že těhotná je pro doktora v Anglii normální pacient. Ptá se - má zdravotní problém, nebo nemá?

Pochopitelně, že třeba s preeklampsií půjde do špitálu a na neschopenku.

Nevšimla :think: Jsem si, ze bych psala o spineni. Mluvila jsem o krvácení..Je vidět, ze jsi tu nikdy těhotenství nezažila a pokud ano, tak rozhodne jsi měla štěstí. Většina co tolik štěstí neměla by ti o tom mohla vyprávět.. Ale nebudu se s tebou přít. Jistě mas pravdu a mluví za tebe letité zkušenosti :kytka: Tím samozřejmě nerejpu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
26.8.16 17:09
@Hanca.v píše:
Ooo to nee, nechci abyste mi provolavaly slávu a obdiv :lol: jen mam z toho lidského hlediska pokoru. I pan docent v Podoli, který se o me cele tehotenstvi staral, rikal, ze lidi si dnes toho, ze se narodí zdravé ditko neváží. Ženy jedna na druhou budou poštěkávat " jsi těhotná nejsi nemocná " a tehotenstvi neni nemoc. Jdi do práce! Co bys chtěla! Jistě, neni nemoc. Ale ne vždy konci stastne. Po nas na neonatologii za 12 dni umřelo 7 deticek. A možná mezi maminkama byla i taková, která si řekla, neměla jsem podceňovat svoje pocity a neblaznit s praci. Možná ne. Nevim. :think:

Nekdy se k te pokore musi dospet. V zivote jsem nebyla ani den na nemocenske, rikala jsem si, ze ani v tehotenstvi na ni nepujdu, ze se budu snazit pracovat zuby nechty. Pak prislo par smutnych obdobi pri kterych jsem dospela k nazoru, ze v pristim tehotenstvi pri sebemensim problemu sklapnu paty a na nemocenskou pujdu. Nemusela jsem, diky Bohu, ale sla bych a to bez nejakych skrupuli a spatnych pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.16 19:08
@Hanca.v píše:
Zneužívání sociální sítě? Jeej to byste me mely rovnou zastřelit! Po Ivf - tady jsem byla milosrdna a zaplatila si ho, ale! zustala jsem na neschopence hned ten den! Plných 29 týdnů! Kdy jsem byla tak nezodpovedna a spadla doma ze schodů! A teda! Rozbita hlava 15 Cm šlic přes celou hlavu, 2 zlomena zebra, ruptura sleziny o kterou jsem přišla! To jsem krysa! Vyčerpala jsem ale hoodne ze systému. Jistě ty peníze nekde chybí! A moje dvě holcicky? Ano dovolily si čerpat jedna 3 dny a druha 5 dni na neonatologicke RES! Víc dni ne vyčerpaly! Umřely! Noo od 1.9. Jdu znova do práce! Přísahám ze vsechno do systému vrátím!!!

Tys ten systém nezneužívala. Fiktivní diagnóza - zneužívání, skutečná diagnoza - nezneužívání.

Tvůj příběh je smutný, ale nic nemění na tom, že u nás je zvykem trávit těhotenství na fiktivní neschopence (kam lékař zapíše fiktivní diagnózu, protože dignóza nevhodná práce nexistuje), zatímco jinde ve světě tomu tak není. To je celé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.8.16 19:44

Veskere tzv. vyspele staty maji problem s porodnosti, chybi jim nastupujici pracovni sila a cast problemu je u tehotnych zen.

Vyberte si: 9 mesicu na nemocenske, nebo novy jedinec prispivajici do statniho rozpoctu po dobu x desitek let (a je opravdu irelevantni jestli ma rizikovou praci, nebo dela hajzbabu a ze smradu v sobe za ty mesice neudrzi ani rohlik, protoze oba priklady ovlivnuji vyvoj ditete).

Kam se na tu vasi logiku hrabou zastarale severske staty se zarucenym minalnim prijmem. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
26.8.16 19:56

@KaterinaPosp Ahoj, má rada zní: já kdybych byla tebou, tak jdu stopro k dr. a řekla bych mu, jí, o svých pocitech, co mě trápí atd. Určitě bych byla již doma, kde bych normálně fungovala, ale mohla si kdykoliv odpočinout, když by mě mé tělo o to žádalo.
Radši budu mít o 5 tisíc mín, než způsobit něco, čeho bych mohla třeba litovat. Co je důležitější?
Potřebuješ si děvče za těch 13 hodin i odpočinout a ne být závislá na někom, kdo třeba zcela kašle na mě.
Však se v životě ještě hodně napracuješ. Je to tvůj život, tvé zdraví, tvé dítě, nikdo nemá právo rozhodovat za tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí