Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jdu se Vás maminky ptát ![]()
Ta naše potvůrka se nám neotočila na velkém ultrazvuku ve 20 tt a teď když jsem byla na normální kontrole u svého gynekologa (22tt) a rikam mu to, rekl mi jen, ze to není důležíté. Takže od něj se to asi nedozvíme ![]()
Jen by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi 3D a 4D ultrazvukem?
Navíc jsem někde četla, že doporučované týdny jsou 26.-30. tt
A někdo říkal, že od 21 tt.
Tak nevím, zdali jít, či nejít? Do 30 týdnu daleko a přestože to není důležité a je hlavní, že je Vše v pořádku jsme vsichni napnutí ![]()
Vaše názory, zkušenosti? ![]()
Byla jsem na 3D/4D u prvního kluka. Je to doplňkový UTZ. zážitek pro maminky a tatínky, není to diagnostický UTZ., takže od toho nelze nic takového očekávat, zkrátka jen podívanou. Mezi 3 a 4D je rozdíl v tom, že 4D snímá i pohyb v reálném čase, zkrátka na 4D rozlišení vidíš, jak třeba mimčo otevírá pusu, máchá ručkou… apod. Obecně se chodí od toho 26-28tt., zase čím dříve, tím je lepší viditelnost. Nižší týden je vhodný pro to, abyste viděli dítko celé, ve vyšším týdnu už ho celého neuvidíte, zase uvidíte lépe detaily obličeje. Já byla ve 22tt. a bylo to parádní.
Právě, že já být tebou tak jdu hned, čím dřív tím líp se pohlaví uvidí. Já jsem byla 19+0 a byla krásně vidět holčička - sice vypadala tak trochu jak mimozemšťan, ale já šla hlavně kvůli pohlaví, později, už pak jsou sice vidět krásně tvářičky a tak, ale už je mimi velké a nemusí ukázat co to je ![]()
@Biankaaa 3D - statické obrázky, 4D pohyblivé sekvence. Mi to čeká příští týden, budu 21 tt - dr s tím problém nemá. Sice říkal, že čím později, tím líp - bude vidět už jen xichtík, ale zkusíme to už teďkon
Jinak já se hrozně těším - u kluka jsem to nezažila, takže jsem hodně zvědavá ![]()
Ahoj..4D je že vidíš jeho reálný pohyb..3D ti jen vyfotí..nejlepší je prý 24.-28. to jsem byla já a bylo to super a pindíka nám ten náš kluk ukázal víc než obličej, hned přes celou obrazovku.. ![]()
@Fima : výborně, tohle jsem přesně potřebovala vědět a vidět
Už mě chytají takové ty záchvěvy pokojíčku, oblečení, proto to asi chci vědět takhle přes ten 3D a ne cekat do 30 tt:)n Děkuji ![]()
@martina.se a jdes tam kvuli pohlavi, nebo prostě ze zvedavosti na kukačku? ![]()
Ale přesně jak píše @Fima, 4D je pouze divadlo pro rodiče, je to počítačově upravený běžný 2D černobílý ultrazvuk, takže dobrý doktor pozná pohlaví na čb úplně stejně, jako když ho má vykreslené na 4D. Nicméně samozřejmě laici to líp vidí v tom barevném, o tom žádná, jen že obecně panující názor je ten, že na čtyřdéčku je vidět něco víc. Není.
@AV tvaricky at si klidne jeste schova, ale at ukaze to co tak tají mezi nožkama
![]()
@Biankaaa píše:
@martina.se a jdes tam kvuli pohlavi, nebo prostě ze zvedavosti na kukačku?
mám velký utz a dr slíbil i 3D právě kvůli pohlaví. Ale i zvědavost, prostě chceme tuhle šupa fotku ![]()
@elanaa Presne to jsem si myslela, ale ja zadne divadlo nepotrebuji, zajima me opravdu asi to pohlavi, celkove ani tak zvedava nejsem, to se dozvím ve velkem finale za 4 mesice ![]()
@Biankaaa
přesně tak
stojí to za to
a hlavně budeš vědět na čem jsi
jen u nás v Ově byla čekací doba asi 3 týdny, já volala už v 15 týdnu
takže volej hned ![]()