Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nevíte prosím, jak to je když mám 3 letou variantu rodičovské dovolené(ještě po staru) a chtěla bych dát 2. leté dítě na 1 den v týdnu do soukromé školky. Lze to nebo by mi sebrali rodičovskou, popř. jak je to upraveno hodinami nebo dny, které lze nechat dítko ve školce. Děkuji
@luciezesvetic Mě říkala sousedka, že podle nového zákona můžeš dát dítě do školky nezávisle na RD… a u soukromé to bude 100% v pohodě.
Od dvou let dítětě už můžeš dát dítě i do státní školky naplno a rodičák ti nevezmou
Platí to od prosince 2012.
@luciezesvetic píše:
A to platí i za starých podmínek čerpání?
To nevím, ale u soukromé školky je to jedno, nesmělo by do státní.
@luciezesvetic řekla bych že jo, páč ta sousedka má 3letou holčičku a teĎ to řešila.
Od 2 let se docházka nesleduje, do 2 let je to myslím 46hodin měsíčně
@slavuska1 píše:
Od 2 let se docházka nesleduje, do 2 let je to myslím 46hodin měsíčně
a toto mi popřípadě potvrdí nebo vyvrátí na pracáku nebo na sociálce nebo kde, prosím. Absolutně se neorientuji, kde se ptát
@luciezesvetic od zavedení nové formy rodičáku se nesleduje docházka dítěte nad 2 roky. Platí i pro starou variantu:
http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp
oficiální stránky, dole na konci je zmíněno, jak to platí pro ty, co pobírají starou variantu
@luciezesvetic píše:
a toto mi popřípadě potvrdí nebo vyvrátí na pracáku nebo na sociálce nebo kde, prosím. Absolutně se neorientuji, kde se ptát
to upřímně řečeno nevím, ale asi na pracáku, když to vyplácí pracák ![]()
@terezz píše:
@luciezesvetic od zavedení nové formy rodičáku se nesleduje docházka dítěte nad 2 roky. Platí i pro starou variantu:
http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp
oficiální stránky, dole na konci je zmíněno, jak to platí pro ty, co pobírají starou variantu
Díky, zítra to prostuduju
ANO, platí to i za čerpání staré rodičovské. Já s tím mám osobní zkušenost! Ale pokdu si porád nejsi jistá, poradí ti na sociálce
Ale opravdu uz nic nemusís dokládat, od dvou let dítěte ho dávat do školky na jak dlouho chceš a o rodičák nepříjdeš.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.