3letá rodičovská - dítě ve školce?

2417
5.6.13 20:48

3.letá rodičovská-dítě ve školce?

Ahoj, nevíte prosím, jak to je když mám 3 letou variantu rodičovské dovolené(ještě po staru) a chtěla bych dát 2. leté dítě na 1 den v týdnu do soukromé školky. Lze to nebo by mi sebrali rodičovskou, popř. jak je to upraveno hodinami nebo dny, které lze nechat dítko ve školce. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25186
5.6.13 20:51

@luciezesvetic Mě říkala sousedka, že podle nového zákona můžeš dát dítě do školky nezávisle na RD… a u soukromé to bude 100% v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.6.13 20:51

Od dvou let dítětě už můžeš dát dítě i do státní školky naplno a rodičák ti nevezmou :palec: Platí to od prosince 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
5.6.13 20:54

A to platí i za starých podmínek čerpání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.6.13 20:56
@luciezesvetic píše:
A to platí i za starých podmínek čerpání?

To nevím, ale u soukromé školky je to jedno, nesmělo by do státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
5.6.13 20:56

@luciezesvetic řekla bych že jo, páč ta sousedka má 3letou holčičku a teĎ to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.6.13 20:58

Od 2 let se docházka nesleduje, do 2 let je to myslím 46hodin měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
5.6.13 21:06
@slavuska1 píše:
Od 2 let se docházka nesleduje, do 2 let je to myslím 46hodin měsíčně

a toto mi popřípadě potvrdí nebo vyvrátí na pracáku nebo na sociálce nebo kde, prosím. Absolutně se neorientuji, kde se ptát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
5.6.13 21:10

@luciezesvetic od zavedení nové formy rodičáku se nesleduje docházka dítěte nad 2 roky. Platí i pro starou variantu:
http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp
oficiální stránky, dole na konci je zmíněno, jak to platí pro ty, co pobírají starou variantu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.6.13 21:22
@luciezesvetic píše:
a toto mi popřípadě potvrdí nebo vyvrátí na pracáku nebo na sociálce nebo kde, prosím. Absolutně se neorientuji, kde se ptát

to upřímně řečeno nevím, ale asi na pracáku, když to vyplácí pracák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
5.6.13 21:28
@terezz píše:
@luciezesvetic od zavedení nové formy rodičáku se nesleduje docházka dítěte nad 2 roky. Platí i pro starou variantu:
http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp
oficiální stránky, dole na konci je zmíněno, jak to platí pro ty, co pobírají starou variantu

Díky, zítra to prostuduju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.6.13 21:28

ANO, platí to i za čerpání staré rodičovské. Já s tím mám osobní zkušenost! Ale pokdu si porád nejsi jistá, poradí ti na sociálce ;) Ale opravdu uz nic nemusís dokládat, od dvou let dítěte ho dávat do školky na jak dlouho chceš a o rodičák nepříjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin