Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky… Dnes mame 3. Mesice a pride mi, ze mu uz nechtna UM
nekojim uz po 5 tydnech…vsechno je az od 4 mesice. Nevypije mi vsechno, obcas vyplivuje
co mu muzu dat? At ma trosku zmenu?
@J.I.Jane Je problém, ze nevypije vše? Nepribira? Buď bych ho nechala pít, jak potřebuje, nebo zkusila jinou znacku.
@J.I.Jane Ahoj můj syn si vybíral UM už od dvou měsíců. Měla jsem doma dvě a střídala mu je. Prostě jak měl jednou už delší dobu, tak mu přestalo chutnat. Nám se osvědčilo BabyLove z DM a Sunar. Teď v 11 měsících už pije jen ráno a večer, obač ještě v noci a to Hami Hajaja ![]()
Ahoj, z vlastni zkusenosti radim, zkus jiny mliko, ale davej zatim jen mliko. Dcera takhle vymyslela, zacala jsem ji davat prikrmy a kase dost brzo, vsechno rychle po sobe, jakoze aby aspon neco jedla a dopadlo to tak, ze pak nejedla nic. A to ji zustalo do dneska. Takze radim, at se nauci se poradne najist, nez plno chuti, at ma zmenu a pak je z toho nejedlik.
@J.I.Jane Mně synek nikdy nevypil, co podle tabulky na obalu UM měl. Vždycky byl tak o třetinu pod tím a i teď skoro v půl roce dávám jen 150ml vody místo „tabulkových“ 210ml, přitom zeleniny nebo ovoce slupne 200 ml ani nemrkne a ještě to zapije. Takže jestli jen nedopíjí a je jinak spokojený a přibírá, neřešila bych to.
Jinak bych zkusila příkrm, ale domácí, ne žádné skleničky. Zeleninu - dýni, batát, mrkvičku, hrášek, brambůrku, špenát, brokolici, květák (jestli bude chutnat), petržel, cuketu, samozřejmě postupně. S kaší bych počkala tak do půl roku, ta je dost těžká do bříška, hodně dětí má potom bolení (hlavně když se dává na noc) a v tomto věku by to mohlo být ještě výraznější. Moje generace začínala s příkrmy ve 3 měsících a s ovocnými šťávičkami už po šestinedělí (a to často i kojené děti). Nemyslím, že bychom na tom byli nějak hůř než ti o patnáct let mladší, kteří už jeli podle současných doporučení. Ono je to jednou tak, podruhé onak, já bych se zkrátka řídila citem. Slyšela jsem babskou radu, že prý když dítě kouká, jak rodiče jedí svoje jídlo, že už je připravené na příkrmy… Ale jestli příkrmy ještě dávat nechceš, tak asi nic jiného než změna mléka nezbývá.
Ahohoj devcatka…
moooc dekuji za vase rady… Ma 9 letou holku a ty jsem po 2 m zacala davat klasicke mleko, ale ted mam jen strach.
urcite vyzkousim jine UM. Kdyz jime my tak kouka az mu tecou slinky…dekuji vsem jste moc hodne
![]()