Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu?
Mám měsíčního syna a jsme na umělém mléce. Váží 4,8kg a je jak hodinky, každé 3 hodiny mu musím dát 120ml Nutrilonu jinak pláče, má opravdu hlad. Jenže na krabici píšou 5× denně těch 120ml, ale on vypije těch dávek třeba i 8 za den. Budí se mi v noci každé 3 hodiny a jsem z toho zoufalé, bojím se, že je to špatně.
Dávej jak si řekne. Kojené dítě by si taky cucalo podle svých potřeb.
Děj mu klidně 180 na jedno krmení. Častěji než za 3 hodiny bych nedávala. Zatěžuje to ledviny, info od pediatra.
@eNesiss Proč by to mělo být špatně? Že jí v noci? Výrobce nutrilonu je asi trochu na hlavu, když očekává, že měsíční mimino (byť na UM) vydrží v noci bez jídla.
Dávej dítěti tak jak potřebuje (množství), jen dodržuj přibližně ten 3 hodinový interval mezi jednotlivými jídly.
Já jsem se právě lekla, že je to až moc.. Uklidnily jste mě, děkuju ![]()
Bud rada, muj ma 3 mesice a ja do nej nenacpu vic nez 80ml na jedno kojeni at uz je to materske mleko nebo nutrilon…
Tak to mě mrzí, ale snad se to zlepší a začne papat víc.. Kolik váží?
@eNesiss já nikdy neřešila co se píše na krabici, jediné co bylo pro mě důležité byla informace o přípravě UM
pokud malý má potřebu, neřešila bych to. Můj syn byl pravý opak, pil mnohem méně než měl a pil tak 5× za den, v noci se nebudil, přes den jsem ho budila a nutila trošku pít, takže zase opačný případ.
@eNesiss neboj my jsme na tom byli stejně, podle doktorky ok, jako mám ho nechat řvát? Okolo sedmého týdne začal vynechávat v noci jedno krmení a ted už spí celou noc, přes den vypije 6dávek 150ml.
@Icestar presne tak. U nas pak pomohlo vymenit mleko.. Nutrilon nevyhovoval, syn po nem mel hlad.. Tak jsem zkusila Bebu a bylo po starostech..
Ale pravda je, ze syn jesl vzdycky vic, nez bylo predepsano
Dnes ma deset mesicu,80 cm a 9,2 kg ![]()
U nás je dodržení 3 hodin čistá teorie. Na jedno vypití prostě nedá víc než 100, to se mi pak poblije. Za 2 hodiny chce další stovku. To ho mám držet hoďku o hladu? ![]()
@Nsoci taky máme občas dvouhodinovky
neřeším to, naštěstí nikdy nic nevyhodil zpátky…