Kojení a spánek devitiměsíčního

1272
23.9.15 14:30

kojení a spanek devitiměsíčního

Ahojky. Maly usína u kojení, což není určitě jediny. Ale asi posledních 14dní je to děs. Hodinu po obědě je zvyklý na prso, u ktereho pak usnul. Teď se napije a nespí pak po půl hod je uknourany na spaní dam znovu a zas nic, pak po pul hod znovu a to mu už nedam, brečí a nespí. A kdyz už usne, spi cca 10min a zase se dozaduje prsa. Jiné tekutiny nechce, nechce ani lahev, občas si vezme trochu vody ze lžičky. V noci je to obdobné. Dříve dopoledne spal 2,5hod tak nebyl asi unaven, ale ted spí max ho d a stejne neusne. Máte s tím někdo zkušenost. díky za každou reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
23.9.15 14:35

@Pajoš naložit do kočárku a uvozit.. vzít flašku sebou, trvale nabízet :think: ale chce to trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
23.9.15 14:57

@Pajoš zkus rovnou hrnicek s pitkem, kojene deti casto flasku nechteji. Mala se uz jakztakz naucila jako kojena pit z hrnicku, ale dalo to mesic praci 8) A deti cim jsou strasi tim potrebuji mene spanku. A jestli sam neusne musis zkusit uspat jinak - v posteli vedle tebe, v postylce, v kocarku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
23.9.15 15:16

A nerostou mu zuby, treba ho od spani rusi bolest dasni. mam devitimesicniho a ten mi spi 30 minut dopoledne uz od 5 mesicu. jen sem ta 1,5 hod a poznam, kdyz rostou zuby, nemuze zabrat a v noci se furt budi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
23.9.15 15:50

Mám 10 měsíčního. Pít vodu/čaj chce jedině z normálního hrnku nebo skleničky (uměl to hned, žádné učení neprobíhalo). S ukojováním jsme měli podobný problém. Poslední dobou mi na prsu visel klidně hodinu a neusnul. Teď ho tedy nakojím a nemilosrdně uložím do postele. Má tam usínáčka. Večer mi zabere hned, na denní spánek (1× dopoledne a 1× odpoledne cca 30-60 minut) mu to trvá dýl (pláče, tak vždycky přijdu, uložím ho, pohladím ho a dělám to, dokud neusne), ale lepší se to den ode dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
26.9.15 15:56

@spirunka no prave lahev a nic jineho nechce, už v tom mame peněz a nic, občas vezme vodu po lžičkách. Jinak v posteli uz ho mám, jinde krom kočarku neusne. Jenže on je potvůrka, jak mě tam cítí, chce prso.
@e008 zoubky nám rostou, teď nám behem tří dnu vyrostly 4,určitě to ma taky svůj podíl, ale spíš si myslím, že chce být i tak na prsu(zlozvyk, který zkouší ještě dal?)
@Meeshab Už jsem nad tím taky přemyšlela, že ho nakojit a odložit jinam.Ale zas nevím, jak vezme i změnu postele.
I starší nechtěla byt v postýlce, poto šla v roce a půl do své postele a pokoje a bylo lip. Jenže ted to nejde.Sme ve 2+1.Mala ma svůj pokojiček a my jsme s malým v obyvaku. V noci se budí, tak že by budil i ji, kdyby byli spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
15.6.16 07:55

Maminky,
myslíte, že devítiměsíční dítě má dostatek rozumu na to, aby pochopilo, že maminka prostě mlíčko nedá a že musí usnout samo?
Nikdy sama neusnula v postýlce (potažmo u nás v posteli), vždy při kojení. Jen teď se budí třeba i po 10ti minutách, co ji uspím a pořád chce prso. Problémy se spánkem máme již od narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
15.6.16 08:14

Muj syn mel taky takove obdobi v 9 mesicich. Nic jsem nelamala pres koleno, byl se mnou v posteli, trvalo to 2-3 tydny, pak se to uklidnilo, ale v noci se budi doted 2 krat a to je mu 18 mesicu. Je to vyvojova faze. Pro me bylo kojeni dulezite, takze jsem vytrvala, kamoska tak ale zkoncila s kojenim uplne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
15.6.16 08:21

@e008 Já bych také právě velmi nerada to kojení vzdala, ale u nás to není otázka tří dnů. Trvá to opravdu od narození, ale od půl roku to je šílené. Uspím, za třicet minut se vzbudí znovu a já můžu další půlhodiny uspávat. Zase usne, vzbudí se za deset minut a já uspávám znovu… A zoubky to opravdu nejsou… V noci se budí třeba i 5×, ale na to jsem si už nějak zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
15.6.16 10:23

Nebojte, muj maly se vlastne do pulnoci vzbudil treba trikrat, ale stacilo chytit za ruku a do deseti minut zase usnul (sice se rvanim), ale ja si to udelala tim, ze uspavam v postylce a kolem pulnoci beru do postele, takze se asi nemuze dockat;-) ale ja teda uz neuspavam do te pulnoci u prsa. Strasne spatne mi spi i pres den, myslim, ze bude citlivka. Nikdy nebude spat klidne, te myslenky jsem se davno vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová