Málo mléka a problém s lahvičkou

3557
19.9.15 15:02

Málo mléka a problém s lahvickou

Ahojte holky. Máte tu prosím vás nějaká zaručený recept jak 5ti měsíční dítě naučím na láhev? Moje mlíčko už mu nestačí ale láhev odmítá, ani přes stříkačku a maliček nechce. Jsem zoufalá už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
19.9.15 15:04

No kdyz nechce pres strikacku, tak hlad nema. Vybodla bych se na flasku a normalne bych zavadela prikrmy a koila dle potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3557
19.9.15 15:07

@Bibi239 i ty příkrmy odmítá. Prostě vidí lžičku a zavře pusu a když už se mi zadari dát tak plive vše ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.9.15 15:16

--Jen se neboj, tuto chybu-přechod na láhev-dělá mnoho maminek. A je to škoda, protože dítě stačí dál kojit a nabízet příkrmy. To ze nechce dnes, neznamená, ze nebude chtít zítra. Doporučuji zapracovat na zvýšení laktace.

• Citovat
  • Upravit
3557
19.9.15 15:18

@brko jak ji zvýšit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.9.15 15:19

@Alliana a proc teda myslis, ze mas malo? Hubne? Zpocatku to z pusiny pada vsem, neumeji to posunout jazykem do zadu, plus teda jim to nemusi chutnat. Zkusila bych nejakou ochucenou kasi.
Flasku deti celkem ochotne prijaly se sladkym dzusem, teprve pak akceptovaly i UM, muzes zkusit nejakou miminci stavicku, treba v Rossmanovi maji dzusik s bananem a ten je fakt sladoucky, dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.9.15 15:35

Zvýšení laktace-pomoci honeopatik, příkladej častěji miminko, koj hlavně v noci. Zvýšit kontakt s miminkdm, nejlépe kůži na kůži. Pomáhá pít caro. Vyhýbej se zázvoru, mátě a šalvěji. Jak často kojis? Lahvičku fakt nezkoušej, je to cesta k tomu jak přijít o mléko úplně.

• Citovat
  • Upravit
brko
19.9.15 15:39

Ještě na zvýšení laktace řecké seno, benedikt lékařský-to jsou bylinky. Jo a jestrabina. a kojit co to jde, klidně každou hodinu…

• Citovat
  • Upravit
520
19.9.15 15:58

Kdyby měl fakt hlad, tak se napije z čehokoli :D. Takže málo mléka asi nemáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.9.15 17:25

@Alliana Pokud nechce dokrm přes stříkačku, tak evidentně hlad nemá. Z čeho usuzuješ na málo mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.9.15 17:28

Co znamená, že mléko nestačí? dokrmovat a zachovat laktaci se taky dá (cévkou po prsu, cévka se zakoupí v lékárně), nekazí se sací reflex a prsa stimulují.

kojila bych dál, dítě, zdá se, není připravené na nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3557
19.9.15 19:37

@brko kojím opravdu hodně často. Někdy co půl hodiny někdy co hodinu a přibral mi za 14 dní 150 g. nechce nic krom prsa. Zkoušela jsem zeleninu, kasicky, cajik, presnidavky… A ani prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3557
19.9.15 19:44

A co tak zjišťuji tak mám divné kojení. Mléko saje pár sekund a pak jen dudla než se mléko zase spustí což chvilku trvá. Moje máma říkala že ji mléko teklo furt. Mě jen chviličku a pak dudla na prázdno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.9.15 20:03
@Alliana píše:
A co tak zjišťuji tak mám divné kojení. Mléko saje pár sekund a pak jen dudla než se mléko zase spustí což chvilku trvá. Moje máma říkala že ji mléko teklo furt. Mě jen chviličku a pak dudla na prázdno.

tohle dělá i moje dcera a to kojím už 16 měsíců. opravdu pořádně saje jen když má fakt mega hlad nebo v noci. to chytne jak pitbul a nepustí :mrgreen:!

• Citovat
  • Upravit
33005
19.9.15 20:04
@Alliana píše:
@brko kojím opravdu hodně často. Někdy co půl hodiny někdy co hodinu a přibral mi za 14 dní 150 g. nechce nic krom prsa. Zkoušela jsem zeleninu, kasicky, cajik, presnidavky… A ani prd

Co bys čekala? Na svůj věk přibírá naprosto pěkně. :nevim: A jedna z rad, co pamatuji z porodnici: Nekoukejte vedle! Jak kojila tvoje máma je dost nepodstatné. Mlíko teče proudem většinou jen těch prvních cca 6 týdnů, pak si ho mimino musí poctivě vytáhnout samo. Takže podle toho, co popisuješ, mi to nepřipadá jako situace, která by se musela nějak řešit. Pokud kojíš často, může to být růstový spurt. Za pár dní by se to mělo upravit.
Nebo mu začínají růst zuby a u prsa se uklidňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová