UM - příkrm pro novorozeně

3679
17.9.15 13:19

UM - prikrm pro novorozeně

Ahoj holky, mam doma 10-ti denni miminko, snazime se kojit, ale asi mam malo mleka. V porodnici mi malou dokrmovali, ted ji takybtak jednou za den dam flasku s Hipp 1. Chci se zeptat jak UM presne delate, jak a v cem prevarujete vodu, jak michate na pozadovanou teplotu, jak sterilizujete a jak casto??? Jsem na prasky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12803
17.9.15 13:29

@AZzuzka Ja krmila jen UM, svoje mleko jsem nemela, prevarovala jsem jen nove flasky, pak si poridila sterilizator do mikrovlnky a az jsem mela dve flasky tak je umyla detskym jarem a dala sterilizovat, teplotu jsem zkousela na ruce na spodni strane zapesti nesmi te to palit, ale byt tak nejak akorat to poznas :hug: A ohrivala jsem v ohrivacce uz smichane, ted uz doma v mikrovlnce vodu bo mleko mame uz jen rano jo a micham velkou lzickou v teple vode
Edit: vodu jsem si prevarila na den dopredu jinak bych nedelala nic jineho nez umyvala prevarovala a sterilizovala a krmila:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
17.9.15 13:31

Ahoj, my to taky tak měli. My mlíčko dělali podle návodu, tzn. na 30 ml vody 1 odměrka. Jinak jsem kojeneckou vodu přavřovala normálně v konvici, nalila do lahvičky, nechala schladnout a přisypala mlíčko.
Lahvičku jsem vyvařovala po každém použití, až teď- malý má 5 měsíců používám normální vodu z kohoutku, převařenou a lahvičky vyvařuju tak obden.
Ty máš mimčo ještě malinké, tak je třeba opravdu věci často a pečlivě vyvařovat.
Jo a lahvičky jsem normálně hodila do hrnce, zalila vodou-z kohoutku(i když by se asi mělo z kojenecké, ale mě to přišlo zybtečné) a vyvařovala asi 5 minut.
neboju to se usadí, začátky jsou těžké :D :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6185
17.9.15 13:33

Jsme od začátku na UM. Vodu převařuju v konvici vzdy čerstvou, na večer si dávám do termosky ať malý zbytečně nepláče. Mám jí tak akorát, abych nemusela chladit. Po krmení umeju kartáček a dětským jarem a Vyvařuju po každém krmení normálně v hrnci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.9.15 13:35

Nebud na prasky, kup si ryhlovarnou konvici a UM na Mall - dodaj uz zitra, pozitri a mas vystarano ;)
Nejryhlejsi postup pripravy UM co se mi osvedcil:
Koupim kojeneckou vodu - necham si dovezt az domu - zavazi rohlik.cz, itesco. Horsky pramen, nebo rajec. Tyto vody jsou ok a nemusi/nemaji se prevarovat
Kojeneckou vodu - mensi mnozstvi - dam do konvice-vice o konvici nize - ohreji vodu rovnou z flasky na 50stupnu. Vysetrilizovanou flasku naplnim ohratou vodou, dodam potrebne mnozstvi odmerek UM, protrepat a dat miminku
Cele zalezitost max 3minut, kdy nejdele - 1min trva nez se ohreje voda.
Nejdulezitejsi je konvice - uzasny pomocnik, usetri strasne moc casu na odhadnuti spravne teploty vody atd.
Kup si konvici, kde muzes navolit na kolik stupnu konvice ohreje vodu - jenze pozor. Na vetsine konvicich je 40stupnu a pak jako dalsi teplota 60. To je blby. 40je malo, 60moc. Idealnich je 50stupnu - kdyz to nelejes do flasky, ta nejake teplo vezme, nez nasypes UM nez protrepes je to uplne akorat miminku k piti. - fakt, vyzkouseno.
Takze kup konvici, kde si muzes navolit, ze chces ohrat vodu jen na 50stupnu-ne vic, ne min- tu vodu pak do flasky, pridat UM a je to. Zadne ohrivani, zadne zkouseni teploty…
Ja mam konvici z Mall.cz - konkretne KitchenAid. Je krasna, je tam prave tech idealnich50stupnu, ukazuje to ukazatel kdy tam je presne tech 50. Paradni. Tu si kup, kup tam k tomu UM (mam sunar premium1 a spokojenost) a mas vystarano.
A nesil, uvar UM, dej miminku najist a budte v pohode. Kojeni je fajn, ale neni to nutne a kdyz mas pocit, ze to nejde tak lepsi miminko na UM nez vystresovana mama a placici miminko. ;)
Snad sem poradila, placala jsem se v tom strasne s prvorozenou tak mam pochopeni jak ti je
Jo a na cesty staci dat o 10stupnu vic ohratou vodu do termosky, do davkovace UM a je to. Plus tedy sebou jeste kojeneckou vodu studenou kdyz by voda byla pripadne jeste moc tepla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.9.15 13:36

Jo a k tomu sterilizator od Aventu samozrejme a ohrivar vzdy vodu cerstve a jednou za cas nechat konvici provarit na 100stupnu kvuli bakteriim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3679
17.9.15 13:37

A jak jste to delaly kdyz jste sli ven? Snazim se rozkojit, ale jsem z toho na prasky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.9.15 13:38

Aspon dve lahvicky, at nemusis vyvarovat ve 3 v noci. normalne umyt, dukladne oplachnout, hodit do hrnce s vodou, nechat projit varem. vodu mit nachystanou prevarenou. ohrani zabere minutku.
priprava UM presne podle navodu, predpokladam, ze 1 odmerka na 30ml vody. zbytek, co nevypije, nenechavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.9.15 13:42

@AZzuzka normalne vodu ohratou do termosky, vyvarene flasky a odsypane UM v davkovaci a muzes vyrazit. Zadny stres, kojeni neni obcanska povinnost.
Chce to mit vic flasek aby jsi mela vzdycky nejakou vysterilizovanou po ruce. Mam jich v behu 5 a dalsi 4zalozni.
Jo a dcera protoze jsem k tomu 6tydnu i zkousela kojit nejlepe brala flasky tomee tipee (nebo jak se to pise) u ostatnich brala moc vzduchu jak siroce otvirala pusinku jako na prso.

Příspěvek upraven 17.09.15 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
@AZzuzka píše:
A jak jste to delaly kdyz jste sli ven? Snazim se rozkojit, ale jsem z toho na prasky :,(

Nosila jsem vodu v termosce, mléko v zásobníku na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3679

@Mišmiš Diky :-). Jen nemuzu najit tu konvici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
@AZzuzka píše:
A jak jste to delaly kdyz jste sli ven? Snazim se rozkojit, ale jsem z toho na prasky :,(

tak za snahu to jeste stoji. ale na prasky nebud, ja odchovala dve deti na UM. prvni jsem kojila se zatatymi zuby 5tydny, z dnesniho pohledu - naprosto zbytecne nervy a zkazeny zacatek spolecneho zivota.
proste si rekni, ze kdyz to pujde, tak to pujde, kdyz ne, dostane flasku no. cim vic budes v pohode, tim vetsi sance, ze kojit fakt budes.

jinak na ven - termosku s horkou vodou, flasku se studenou vodou, smichat do lahvicky na vhodnou teplou, prisypnout UM a je. bezne se prodavaji davkovace na UM - male plastove nadobky, kam si doma odmeris potrebny pocet odmerek a pak uz venku jen presypnes (nemusis sebou vlacet krabici s UM, odmerku a nekde venku to odmerovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.9.15 13:45

Ja jsem na mob tak nevim jak poslat odkaz. Zkusim.
Zatim zkoukni sterilizator a davkovac UM - oboje ma nejlepsi Avent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
17.9.15 13:49

KitchenAid 5KEK1522EOB Artisan

Černá rychlovarná konvice KitchenAid 5KEK1522EOB Artisan s dvojitou stěnou pro lepší izolaci má možnost nastavení teploty. Konvice je v jedinečném designu, je jednoduchá s intuitivním ovládáním. Robustní konstrukce z litého kovu a nerez oceli.

Dej si do vyhledavace na mall. Maji ji skladem. Je v kategorii ryhlovarne konvice s regulaci teploty. Kdyz by byla na tebe draha tak tam jsou i dalsi, ale koukej at se daji nastavit na 50stupnu ne na 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
17.9.15 13:55

No my taky bojovali s kojením a zároveň dokrmovali už od porodnice, neboj ono se to ustálí, jen se snaž vydržet a co nejčastěji mimčo přikládat, vím že je to opruz. Čím víc budeš přidácvat Um tím méně bude MM.
Nám se teda kojení ustálilo až se zavedením příkrmů, tak ať vám to jde líp :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová