Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky můj šestiměsíční syn mě před týdnem kousnul při kojení. Párkrát se mu povedlo mě kousnout už předtím, ale tentokrát každé další kojení bylo pro mě utrpení, bradavka natekla a šíleně bolelo jak malej tahal. Nejdřív jsem mazala Bepanthenem, ale nepomáhalo to, u kojení jsem úplně syčela a chtělo se mi až brečet
Na radu jsem koupila Purelan, po pár dnech už to tak strašně nebolí, jen první chvilku když se přisaje tak to štípe, ale bolest už je vcelku snesitelná. Co mě ale trápí je, že jsem si včera všimla, že jak mám po tom kousnutí na bradavce „díru“ docela hlubokou a tím jak se mi to zatahuje tak se mi tam udělá taková hnisavá výplň, nejde to moc popsat, ale prostě je tam bílý hnis, který neteče, ale je jako „vcelku“ vyplněný vevnitř v té rance..Snad je to trochu pochopitelné.. Mám na té straně přestat úplně nabízet prso, nebo myslíte že když budu kojit s kloboučkem tak se k malému nemůže dostat žádná infekce z té rány? Jde o to, že je zatím jen kojený a asi mu nebude stačit mléko jen z jednoho prsu..
Taky mě syn dvakrát kousnul při kojení, až to hnisalo. Z prsu jsem odstříkávala a odsávala, abych neměla zatvrdliny, ale s opatrností by šlo asi i ručně odstříkané mléko dát dítěti, když bys mléko neznečistila hnisem (plus ranka přelepená náplastí). Záleží, kde to poranění je, třeba by stačilo i jen přelepení, ale asi to při kojení bude vadit miminku…
@julli89 jestli ti to hnisa, sla bych s tim k doktorovi, on by ti na to urcite dal nejakou antibakterialni masticku, ony pak ty mrchy brani v hojeni.
Pokud nechces k lekari, oplachuj to hermankem a salveji a potirej gencianou, kvasinky otevrene rany taky moc rady a znemoznuji hojici proces.
Pokud ti to prijde lepsi pres kloboucek, tak to zkus, ale me pri ragadach s klobouckem bolelo jeste vic. Ja osobne pokud bych zvladla prisati, tak bych z toho prsa normalne kojila, ale opravdu bych ho desinfikovala, aby to melo sanci se zahojit.
@julli89 Mela jsem to stejne, pry to byly kvasinky. Lekar mi doporucil intenzivne potirat gencianou a Imazolem. Rychle se mi ulevilo, ale ranka se hojila tak dva tydny. Zustala mi jizva.
@Bibi239 Přisátí zvládám, nejhorší to bylo pár dní nazpět, to na mě šly pomalu mrákoty jak to bolelo, teď už je to celkem únosná bolest.. Jen se právě bojím, když bude mít prcek v puse tu ránu tak aby něco nechytl, proto jsem si teď večer zkusila vzít klobouček a dalo se to, tak snad se to už brzo zahojí..
Je to lump, vždycky ke konci kojení už si jen tak hraje a někdy mě hryzne.. Jak se modlím při každém kojení aby mě nekousnul znova na to samé místo
@tulipán Jak je to s Imazolem před kojením, musí se nějak omývat?
@julli89 Od lekare jsem rovnou dostala informaci, ze se omyvat nemusi. Po precteni PL jsem poctive umyvala, neni mastny, omyva se snadno a rychle. Takze na kazdeho uvazeni.
Obnovuji diskuzi.
Můžu z prsa po vytlačení hnisu z ranky a dezinfekci, kojit?
Děkuji.