Reflux u 3 měsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
11.9.15 12:56

Reflux u 3mesicniho miminka

Ahojte, mela bych prosbu o radu. Nase mala trpi od 2ho tydne refluxem, ze zacatku to byla docela sila, ted uz se to hodne zklidnilo (dodrzujeme antirefluxni rezim, tj. vse ma vyvysene, atd.), nicmene porad se cas od casu zajikne a poslednich par tydnu zacala hodne slinit.. Jsou ji 3mesice, tak to asi jeste nemuzou byt zoubky? Dasne jsem kontrolovala a natekle je nema… Podle nasi Mudr. je to refluxem a mela bych ji davat zahustujici UM (zatim je plne kojena..) aby se to zlepsilo, tak nevim, popravde se bojim toho ze ji jeste zacne bolet brisko.. Jaka je vase zkusenost? Moc diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
11.9.15 13:04

Pokud dite jen blinka a slini a necini mu to zadne zavazne problemy, tak bych to prijala jako fakt, uvazala plinu kolem krku a pockala, az z toho vyroste.

Zahustovani bych resila jen pokud by dite hodne plakalo nebo nepribiralo.
A nerikala dr nahodou nutriton? Protoze to je neco jineho jak UM nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.9.15 13:15

@Bibi239 jj, rikala at zkusime bud Nutriton anebo AR UM.. Co se tyce potizi tak cas od casu se zajikne ale zvlada si to sama „rozdychat“.. Takze by ses nebala naleptani hrtanu zaludecnima stavama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.9.15 13:24

@Tera01 ahojky mi to měli a máme víceméně do ted a to má malí 8 měsíců…mě dr řekla že se to změní až začne běhat…a to jsme vyzkoušeli snad všechno…od 4 měsíce se sám odstavil…pak jsme zkoušeli um to odmítal nezáleželo na značce…a skončili jsme na kašičkách už je to lepší ale sem tam pokud neodbrkne tak ublInkává pořád…uvidíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.9.15 13:30
@Tera01 píše:
@Bibi239 jj, rikala at zkusime bud Nutriton anebo AR UM.. Co se tyce potizi tak cas od casu se zajikne ale zvlada si to sama „rozdychat“.. Takze by ses nebala naleptani hrtanu zaludecnima stavama?

myslim, ze kdyby ji tam slo nejak hodne stav, tak by rvala, palila by ji zaha. To mel prvni syn, po kojeni v tomto veku strasne plakal, tam jsme to vyresili helicidem, navic se reflux upravil uz pak sam, plus zavedenim prikrmu. Tez jsem u nej jako miminka zvazovala ten nutriton, ale zamitla jsem ho prave z obavy, ze ho to ucpe a bude ho bolet brisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
11.9.15 13:33

@Tera01 první holka ublinkávala do 6 měsíců, pak se to upravilo, když jsme zavedli příkrmy. Druhé jsou 3 měsíce a také blinká. Občas si ublinkne tak, že má mokré nejen bodýčko, ale i kalhoty. :) Jen kojím, malá přibírá dost. Pokud Tvoje malá přibírá, tak jí žádné UM nedávej, ono se to časem srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.9.15 14:03

Slintaji snad vsechny deti, nez se nauci ty sliny polykat…mam taky blici dite a vsichni, se kterymi jsem konzultovala, mi radi kojit a vydrzet…dokud maly pribira a nevypada, ze by ho to nejak moc trapilo. Pry MM se jim blije lip a tolik nesmrdi :mrgreen: O Nutritonu jsem uvazovala, ale pry to prave nekdy dela problemy, zacpu apod, i kdyz nekdo si to chvali…zatim jsem se neodhodlala, holt prevlikam a peru…pres den ma nonstop bryndak a bez pliny na utirani ani na krok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.15 15:57

Mladý blije od narození do teď (5měs) a vypadá že v tom hodlá pokračovat. Je tedy na UM a zahušťuju nutritonem. Začala jsem s příkrmy a doufala že to bude lepší, ale není. Co dostává i šťávy, vodu a pod. tak to létá jedna báseň. I když pravda, není to už obloukem. Kdybych nezahušťovala aspoń mléko, myslim že by toho vyblil o dost víc. Navíc se mu blbě vysvětluje že po jídle si fakt nemá válet sudy, strkat nohy za uši a podobné „cvičme v rytme“. Takže peru peru a peru. S převlíkáním už to moc nehrotim a bez pleny na utirání ani ránu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.9.15 17:48

Moc vam dekuju!! Zkusime vydrzet a uvidime ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.9.15 03:24

@Tera01 : pripadne zkus ten Nutriton, kdyby treba neprospivala nebo nejak hodne brecela,, ale urcite bych neprestavala kojit. Ja mam takovou vtipnou knizku (anglicky), ktera rika, ze bliti u deti, ktere jsou jinak v pohode (pribiraji a nevypadaji, ze by jim to zpusobovalo jine problemy) je pouze laundry problem, ne zdravotni a ze zahusteni pouze pomuze s objemem prani a ulehci ti zivot, prestat kojit kvuli tomu by mi prislo lito. Jine by bylo, kdyby opravdu nepribirala…A ja se tech stav taky bala, ale bylo mi receno, ze kdyby ho to palilo, tak by fakt hodne brecel a treba i odmital krmeni…on mi teda dela nekdy hrozne zvuky, kdyz ho polozim na zada, tak jsem se bala, ze je to ono, jenze jsem vypozorovala, ze to dela jen v postylce, kterou ma vyvysenou, a ne treba v kocare, na prebalovaku nebo u me v posteli, kde je normalne rovne…tak asi fakt jen nechce byt v postylce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.9.15 06:29

@beruska9 moc dekuju! Prave, ze neplace, resp ne kvuli refluxu, jen se krasne vzteka v kocarku :) a za posledni mesic pribrala 800g, tak je to snad ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.9.15 08:31

@Tera01 : jo urcite…to bych fakt kojit neprestavala, i kdyz je to nekdy s tim blitim vopruz ;) Muj prcek zrovna zeblil autosedacku :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová