Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mam dotaz, muze kdyz jim čokoládu po ni miminko bolet brisko??trapi nas prdiky a brisko, uz nevim z čeho jinyho by ti bylo:/
Moje dcera měla šílené bolesti, když jsem snědla čokoládu s vysokým procentem kakaa opakovaně, takže nejspíš ano.
No, já spíš neznám skoro žádné dítě, co by bříško nebolelo, děti bolí i na um. Sama musíš vypozorovat jestli mu něco extra vadí.
@Amalthea já jim klasiky-milka apod.jako zdroj energie:) ale nevim jestli to tim spis nezpusobuju ![]()
Spíše než čokoláda to bude syrovátka, mléko,.. zkus jíst pouze hořkou čokoládu.
Tak každý dítě je jiný a tvoje na ni reagovat může. Mým dětem asi nevadila. JEdla jsem jí kila - je to moje palivo
A ani jedno nic (nebo ne z čokolády).
@Syringa budou ji 2 mesice. pouzivame espumisan, obcas to je lepsi, obcas horší. jen mi vadi kdyz se budí po pul hodine kvuli prdikum a pak uz neusne a je unavená.
@Syringa me prave cca od 5.tydne pres den skoro nespi, az na výjimky, ale je na ni strasne videt ze by spinkala. vcera usla kvuli prdikum az ve 23 hod…takze ja grogy a o ni ani nemluvim:) takze asi tedy zkusíme ten babycalm a uvidime.diky:)
@Syringa tak jsme ho zkusili, jako prdiky teda šly ven samy, ale budu to muset nejak vyzkoumat, ptz jsem ji to davala pres noc pred každým kojením a rano mi podelala asi 4 plenky, coz mi neprijde jako fajn, takze asi snizim pocet kapicek:/
@Syringa nam baby calm uzasne zabrali cca za dva dny davala jsem 10kapek pred kazdym kojeni m a ve ctvrtem mesici postupne snizovala a kdyz mel 4m vyradila uplne a davam jen fenyklovy caj po nem prdi taky paradne
Zkusím oživit diskuzi ![]()
Stalo se někomu že po snezeni čokolády maminkou bylo miminko zahleněne? Malej má 3 měsíce a pořád máme problém s kolikama a hlenama… Když odsavam z nosu tak nic nejde..
Teď vysazují mléčné výrobky a pečivo ale na čokoládě pořád „ujizdim“..Tak nevím jestli mu i to nemůže škodit… ![]()
@TerezaRyš A víš určitě že je zahleněné? Našemu malému se takhle vracelo MM a vypadalo to taky, jak kdyby byl zahleněný nebo měl furt rýmu.
@j.a.n.i1 no on ty hleny nemá vnose (tam když chci něco odsát tak skoro nic)ale „vykakava“ je… Teda spíš mu to nejde je dostat ze sebe ven… Tak jsme pořád s rourkou
a jako první vyjde kus hlenu (jako bobek) a až pak normální stolice kojeného miminka ![]()