Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj vsem.
mam dotaz ohledne moji 7mesicni dcerky. doted da se rict jen kojim. k obedu prikrmu moc neda. ochutna nekdy par lzicek, nekdy taky jen jednu.maso odmitla. ovoce ted ochutnala hrusku, jinak nic nechce. vcera jsme vyzkouseli jogurt a taky nechce.ted mi hodne ubylo mleka asi diky stresu. snazim se porad o navyseni a nejde to. i spousteci reflex mi prijde, ze se ani nekdy neobjevi, tudiz se mala nenaji.ted mi i o polovic min cura. snazim se ji furt davat vodu,,protoze cajik nechce a dostanu do ni tak max 80ml za cely den a to jeste vsude plive.uz jsem byla zoufala a koupila Sunar.ten absolutne nechce a nevim, jak to do ni mam dostat. poradite???dekuji
@Ywett1988 Jak dlouho prikrmůžeš? Děti si musi zvyknout. Že ji dáš něco jednou a dítě sní pár lžíce neznamená ze nejí a ze ji to nemáš nabízet opakovaně. Hlavně se hod do klidu, že se Ti hned nevrha na lzici neni zadna tragedie. Tak budes zatim furt prevazne kojit.
Naše nejedla až do 9m, to poprvé snedla tu malou skleničku. Koj dal, nabízej, nenut.
@Svistice
jedeme obedy od pateho mesice. ovoce jsme zacali asi pred 14dny, takze jsme uplne na zacatku. a kasi jsem zapomela zminit, ta je v poho a sni ji hodne k veceri.budi se mi od tretiho mesice, co jsme byly v nemocnici co dve hodky. nekdy je to co hodinu.
Mam jen strach ohledne toho curani atd, kdyz moc nebasti a tolik nepije.
Od půl roku je tuším i nějaký ochucený Sunar, myslím Vanilka, tak zkus třeba ten. A nebo úplně jiné mlíčko..
Vodu určitě nabízej a co vypije, to vypije.. neřešila bych to víc..
Co se příkrmů týká, vaříš nebo kupuješ ve skleničce? Syn mi třeba nepozřel doma vařenou brokolici (to až později), ale ta ve skleničce mu chutnala. Zkoušením to pak časem vychytáš. No a doma vařený příkrmy jsem mu ozvláštňovala bylinkami, jednou jsem přihodila pažitku, jednou trochu kopru, jindy bazalky.. To mu chutnalo..:-) Takže zkoušet zkoušet, co mu sedne… Jiná rada není.
K tvému kojení, nějaké čaje, mléka atd. na podporu kojení máš?
@Ywett1988 Pořád nabízej tekutiny, čaj, vodu, ředěné ovocné šťávy. Kaši a příkrm hodně nařeď, ať do sebe dostane tekutiny i s jídlem. Zkoušej různé lahvičky a pítka. A koj co nejčastěji, to se srovná.
@Lejaa
mam kojici caje a take piju Nestle Caro. u prvni dcerky pomahalo. varim doma.ted jsem ji treba zkousela masicko a br.kasi a prd. hodne basti mrkev a obcas dyni.ja jsem prave koukala v krame a ty ochuceny jsem videla az od dvanacteho mesice.ale zkusim jeste pro jistotu kouknout.mam obavy ohledne toho curani. nechci, aby mela nejaky problemy.
@ivašot.
dekuji
ja jsem prave myslela, ze kdyz v noci kojim max co dve hodky, ze mi ta laktace neklesne ![]()
@Ywett1988
musím teď pryč, tak se moc nerozepíšu, ale http://www.sunar.cz/…plex_2_banan ![]()
@Ywett1988 Snaž se být hlavně v klidu. Já vím, že se to snadno řekne, ale hůř udělá, ale pokus se. Věř svému tělu, pokud si dokázala půl roku kojit, tak není důvod proč by to nešlo i dál. Zkus kojící čaje, hodně tekutin.
@brko citim to na sobe.mala je nespokojena. a vzdycky, kdyz jsem kojila, tak miz druheho prsa vzdycky tolik teklo mleko, ze jsrm musela mrnit vlozku
Neboj, to nic neznamená. Tvorba mléka se přizpůsobuje miminkt, časem už mléko teče jen při sani dítěte. také je možné, ze má malá růstový spurt, nabízej častěji. Určité ale můžeš vyzkoušet i rady na zvýšení laktace, pokud jsi si jistá, ze má2s mléka méně.
@Ywett1988
@Ywett1988 co nejvíc ji přikládej k prsu, tělo začne produkovat víc mléka, jen to není hned, držím pěsti