Zánět prsu - zhoršení při antb.?

413
5.9.15 18:39

Zánět prsu - zhoršení při antb.?

Dobrý večer, maminky.

Mám na Vás dotaz: Před týdnem mi začalo bolet prso. Po 2 dnech se mi začala ve vnitřní straně prsu tvořit ztvrdla boule- po celé straně. Šla jsem k Dr a zkusili jsme na 3 dny zábaly z tvarohu, které nepomohly. Proto mi pan Dr ve čtvrtek předepsal Duomox 500. S tím, ať si prsa nenahřívám a nedělám ani masáže… Ovšem včera večer ( mi prso začalo více bolet a navíc jsem na nich objevila i lehce začervenalý flek… Dala jsem tvaroh a čekala, že se do dneška bolesti zmírní… Ovšem nic. Prso boli, lehce červený flek je stále a do toho horečka 37.9 C - což jsem do dneška neměla… Poraďte, děvčata, co s tím? Bojím se, abych nepřišla o mléko - stále kojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15430
5.9.15 18:45

Vypadá to, že antibiotika nezabrala. Šla bych znova k doktorovi, mohl by se tam vytvořit absces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.9.15 18:51

A proč to nemáš nahřívat (před kojením nebo odsáváním - jinak chladit) a rozmasírovávat? To je právě základ, dostat to ven. A pokud nebyla do dnešního dne ani horečka, tak to podle mě ani nebyl zánět, ale retence a atb jsou zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 19:07

@AliTad
Ja nemela horecku a mela jsem zanet jak prase. Nezabraly masaze, zabaly ani dvoje atb. Udelal se abces.
Taky radim zpatky k doktorovi a co nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.9.15 19:23

@Ali-Ali Jenže tady se léčí „záněty“ prsu z 90 procent zbytečně pomocí atb. Ty ale to zatvrdlé místo neuvolní. To je potřeba rozmasírovat a odsát/odkojit. právě proto se divím, proč to zakladatelka nemá dělat. Já bych vedle doktora kontaktovala nějakou LP, které se to třeba povede rozmasírovat. Měla jsem to dvakrát, jednou horečka skoro 39 a po rozmasírování byl klid. Opravdu horečka ustoupila v řádu desítek minut, pocitově se mi ulevilo prakticky okamžitě (schvácenost, zimnice). Samotná jsem se to snažila rozmasírovat a efekt skoro žádný. Ona teda ta masáž byla strašně bolestivá (srovnatelná s porodem), prostě jsem sama nebyla schopná tak moc „přitlačit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
5.9.15 19:43

Děvčata, v pondělí ráno jít k Dr je pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
5.9.15 19:53

Mě zabraly líp lihové obklady, prso se natře tlustou vrstvou krému a na to hadr namočený do lihu. Jinak já zdravé prso odsávala a z bolavého kojila, pořádně nahřát, tvrdé místo rozmasírovat a bradičku jsem dala k zatvrdlině a do druhého dne mi bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.9.15 20:06

@LucieKi A proč že to nemáš rozmasírovávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
5.9.15 20:19

ýt - jen prášky a tvaroh

Nevim, že by to prso necha být - jen prášky a tvaroh… Mamka mi jde hlídat a jdu do nemocnice… JSte mě s tím abscesem vystrašily :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.9.15 20:24

@LucieKi To je podle mého ta základní chyba. Prostě zatvrdlina musí pryč :nevim: Uvidíš, co ti řekne jiný doktor. Jinak osobně bych řekla, že při abscesu je ta bolest mnooohem větší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.15 20:25

@LucieKi Hlavní je to „zprůchodnit a dostat ven“. takže přimět dítě, aby to odsálo (nejlépe brada k zatvrdlině), odstříkávat nebo odsávat odsavačkou. nahřátí a rozmasírování pomůže to dostat snáze ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.15 21:00

zanet v prsu

Taky jsem bojovala se zanetem v levem prsu. ATB vetsinou zaberou do 72hod. Duomox neni spatny, ale ucinnejsii je Augmentin 625mg. Jinak z postizeneho prsu se nekoji, ale pravidelne odstrikava. Dost to boli. Prso jsem samozrejme nenahrivala. Zanet se nenahriva. Jinak jsem si delala priznicovy zabal - nejdriv ze slivovice a pak z tvarohu. Jo a jinak uzivat Ataralgin - ten se muze. Ja jsem musela Paralen protoze jsem mela 40 horecky. Za 3 dny mi bylo lip. Pak uz jsem si i masirovala prso a zhruba za tyden to bylo lepsi. Tak preju hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
5.9.15 22:58

@kote_lenik pŘESNĚ JAKO U MĚ :-) Mě v nemocnici řekli, at z toho prsu nekojím. MUSÍM MLÉKO ODSTŘÍKAT -ale asi poprosím manžu o obět v podobě vycucnutí… s tou mou mlékárnou bych odstříkávala týden… NEMASÍROVAT A ŽÁDNÉ TEPLÉ OBKLADY - naopak studenou plínu dát k nemocnému prsu… A ANt jíst i nadále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
5.9.15 23:00

KAŽDOPÁDNĚ VŠEM MAMINKÁM DĚKUJI ZA POMOC A RADY… JSTE VÁŽNĚ SKVĚLÉ :kytka: ALESPON JSTE MĚ DOKOPALY JÍT K DR :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 23:23

@kote_lenik
ano, presne tak mi to bylo receno - ze tim nahrivanim jsem si zanet jeste vic rozjela. ale jinak augmentin jsem mela dve varky po sobe a nezabral. az na zaklade rozboru primo z loziska mi dali nejake co zabraly.

@LucieKi
preju uspech se zpruchodnenim. hlavne si to hlidej, mi to zacalo nabyvat a modrat a pak uz bylo zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová