Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
Mam problem s kojenim
Snazim se uz asi 3 tydny rozkojit a porad se to nejako nedari. Piji kojici caje, meltu, piju tak 2-2,5litru denne, obcas si dam kefir.. Kojim kazde 3 hodiny, snazim se odsavat a porad je to malo
obcas jen odsaju abych vedela kolik tam tak priblizne je, i kdyz vim, ze nikdy neodsaju tolik, kolik mimco vypije..jeste nikdy jsem neodsala tolik, co by mela vypit. Nemate nejakou radu co by mohla pomoct? Podotykam, ze homeopatika jsem taky brala a ucinek nic moc ![]()
Kojit častěji a vždy nabídnout obě prsa. Při dalším kojení začít tím prsem, kterým jsi skončila.
@matildaxp píše:
Ahoj,
Mam problem s kojenimSnazim se uz asi 3 tydny rozkojit a porad se to nejako nedari. Piji kojici caje, meltu, piju tak 2-2,5litru denne, obcas si dam kefir.. Kojim kazde 3 hodiny, snazim se odsavat a porad je to malo
obcas jen odsaju abych vedela kolik tam tak priblizne je, i kdyz vim, ze nikdy neodsaju tolik, kolik mimco vypije..jeste nikdy jsem neodsala tolik, co by mela vypit. Nemate nejakou radu co by mohla pomoct? Podotykam, ze homeopatika jsem taky brala a ucinek nic moc
Koj casteji. Klidne po hodine.
Ja jsem uz zkousela i kojeni telo na telo, kdykoliv si rekla, ale to pak neni dostatcne napita a breci a chce byt jen u prsa
Ani to nepomohlo ![]()
No kojit novorozence po 3 hodinach mi prijde prilisny rozestup, driv nechce? ![]()
A to davas dokrm? Jak dite pribira?
Davala bych obe prsa, mnohem casteji, nekolikrat prostridat, pokud chces nutne odsavat, tak cca do 10 min po kojeni. Pokud by dite pribiralo vic jak 150g tydne, tak bych pripadny dokrm stahla tak na pulku a postupne odbouravala.
@matildaxp Radu na rozkojení nemám, mně se to nepodařilo a „koj častěji“ bohužel nepomohlo, možná to spíš bylo kontraproduktivní, protože jsem pak nedělala pomalu nic jiného a byla na zhroucení. Ale mlíko prostě nebylo (za měsíc, než jsem to vzdala, tipuju tak dvě deci v součtu
)
Takže držím palce, ať se podaří, ale zkoušej to jen do té doby, než tě to začne nervovat - to za to nestojí. Lepší spokojená matka a syté dítě na UM, než celá rodina na nervy ![]()
@Gambo jak kdy. Nekdy odsaju z jednoho 50ml nekdy i 70ml.. Ale to bylo max. Jinak je to tak 40-50ml v prumeru.. @Bibi239 kdyz ji nedam kolem 80ml-100ml, tak chce jist driv. Vydrzela jsem asi 3 dny nedavat dokrm vubec, akorat na noc, ale to jsem fakt jen kojila a mala byla vic ubrecena
nevim kolik pribira, ale 6-8 pocuranych plin ma ![]()
@ferret tak rada bych JEN kojila.. Ale koukam ze to asi nepujde ![]()
@matildaxp Kojit častěji, já na začátku kojila po 1,5- 2h. Odsávat mi taky moc nešlo, ale rozkojila jsem se dobře a kojim už rok a to jsem taky měla dojem, že mléka je málo… Jak miminko přibírá?
@matildaxp
Zkousela si homeopatika ricinus communis? To odsavas predpokladam po kojeni. Myslim ze malo mleka neni. Ale mohu se plest. Pokud pribira tak bych to neresila.
@Alušáček to nevim
Na kontrolu jdeme az 15.9. Po jak dlouhe dobe si se rozkojila?
@Gambo jo prave ze ty jsem zkousela
Zkusim je jeste zitra koupit a uvidime.. Ja nekdy odsavam pred kojenim abych vedela kolik tam je. Po kojeni odsaju vetsinou tak 10ml max 20ml. Ale fakt jak kdy
Ale me prijde ze je mala lina ![]()
@matildaxp Hlavně klid, s tím to půjde líp. Já to nejdřív několikrát obrečela, ale to byly hormony
jak je mi teď fajn, že nemám žádné záněty, krvavé bradavky, můžu chodit do práce a nemusím vláčet odsávačku… A upřímně si už ani neumím představit, že bych kojila - pětiměsíční žvatlá, moudře na mě kouká a měl by mi cucat prsa?
Ber to tak, jak to je/bude, a vezmi si z toho to lepší - tím prokážeš sobě i mimču největší službu. Jo a hlavně si to prosím nevykládej, že propaguju nekojení, je mi to totiž upřímně jedno, jen píšu svou zkušenost.
No já bych zkusila úplně vynechat příkrm, sice to bude ze začátku boj a mimi bude řvát nejspíš, ale vyplatí se, tělo i na dětský pláč reaguje produkcí mléka…navíc, to množství, které se dává jako příkrm, tělo pak právě nevyrobí, protože to bude vnímat tak, že je toho dostatek tolik, kolik toho právě teď vyrábí..také hodně mazlit se mi pomáhalo a dávat prso i na dudání také podporuje rozkojení se.. Jinak přímo zázračně zafungoval tvaroh kdykoli k jídlu a šálek černého piva před spáním, když už bylo dítě nakojeno a do dalšího kojení byl čas..