Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Obracím se na vás pro radu. Malého kojím 7.měsíců. Po ukončenem 6.měřící jsme zavedli zeleninu nedávno jsme začali zkoušet ovoce a masíčko. Myslím že to bylo v úterý jsme si všimla, že se mi začíná loupat kůže na bradavkach, po té bradavky zčervenaly kůže je drsnější ale bolestivá. Včera začaly bradavky praskat takže kojení začíná být dost bolestivé. Jinak dnes už bolestivé hodně a dokonce mě začíná pobolívat jedno prso. Nevíte čím by to mohlo být a co se s tím dá dělat? Jinak od začátku jsem hned začala hned mazat purelanem a bepanthenem ale nic se nezlepšuje jen horší.
Děkuji za rady.
Podle me kvasinkova infekce. Je to ale muj laicky nazor. Takze mastne kremy bych vynechala a jako prvni pomoc namazala gencianou. Dale pak dle porady s doktorem. Vim, co na kvasinky dolu, ale na bradavky ne.
Drzim palce.
Chce to zkontaktovat lp. Nejlepší jsou na mamila.sk (i z ČR) jinak podle mě je to kvasina. Taky jsem ji měla. Kupte si genciánku a dvakrát denně si to mazejte. Akorát hodně vysušuje, tak potírejte i oliv. Olejem. Pak si kupte citrovital, ten 30 vody a můžete 10- 25 kapek naředit a potírat po každém kojení. A vnitřně je skvělý hylak 3 krát denně 2 ml… Přestat používat purelan, protože ten kvasinky zhoršuje. Labolín, je živná půda pro kvasinky. Toto je ta přírodnější varianta.. Ještě nejsem lp, ale kdyby jste chtěla ještě víc info, tak pisněte.
Zašla bych na kožní. Měla jsem v podstatě stejné problémy a taky jsem byla přesvědčená, že jsou to kvasinky, a nakonec to byl ekzém na bradavkách. A přitom na něj vůbec netrpím. Vyřešila to mast s kortikoidy na pár dní a promašťovat, před kojením jsem vždy omyla, pak se ekzém ztratil, kojila jsem ještě půl roku a vše ok. Jinak na kožní jsem zavolala o co jde a že kojím malé dítě a vzali mě hned.
Děkuji taky bych se klonila k poslední variantě. Přijde. Mi to suché s jako by stroupky.
Tak jsem dnes vyhledávala pomoc. Gynekoložka dovolená, má dr. Také ne. Kontaktovala jsem kožní ve městě má dovolenou takže nejdříve za dva týdny další kožní si najde čas až za týden. To že potřebujete kojit a je to akutní celkem nikoho nezajímalo. Jediná ochotna pomoct byla dětská dr. poradila co ze začátku než se dostanu ke kožní, snad to bude lepší. Sama kožní mi po telefonu řekla že to může být více věcí tak jde těžko radit. Toť závěr dnešního dne. Potírat gentianovou violeti max. 2X denně+např po kojení bephanten či vzrušovat čajem takže si mohu vybrat.
Snad přijde alespoň malé zlepšení.