Kojení mě zničilo

Anonymní
30.8.15 19:21

kojení mě zničilo

Ahoj holky, mam dotaz. Je tu nekdo, komu dlouhodobe kojeni totalne rozhodilo zdravi? Mam v planu sve dite kojit dlouho a cim dal vic se ve svem okoli setkavam s nazory, at uz s tim seknu, ze uz to neni ani zadny mliko. Udajne se uplne odrovnam, budu odvapnena, bez vlasu, zubu, strhana, vrascita, chudokrevna, budu mit problem s dalsim otehotnenim…Nase pediatricka, se taky divi, ze jeste kojim, pritom je synovi 1,5 roku. Ziju v domneni, ze se MM tvori, z aktualne prijatych zivin, tak se snazim jist dostatecne a vyvazene a zadny negativa na svem zdravotnim stavu teda zatim nepozoruju. Co si o tom zeny myslite? Nebo je tu nejaka, ktera ma vlastni negativni zkusenost, ne jen historku ala „jedna pani povidala“? Predem dekuji za vase reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
30.8.15 19:27

Někomu kojení problémy dělá, někomu ne, mě třebabolely klouby a padaly vlasy…nic hrozného, nebyl to důvod, proč jsem přestala, ale znám spustu holek-potíže jsou různé, afty, časté virosy, bolesti zubů…nebo taky nic. Pokud nemáš potíže a kojit chceš tak koj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
30.8.15 19:29

Mě kojení ničilo stylem: záněty prsu, neustále hluboké ranky na bradavkách… Kojila jsem tedy jen do 13 měsíců malého, ale v té době jsem se cítila fajn. Líp jsem jedla (častěji, zdravěji). Zuby nevim, přijou mi pořád stejné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
30.8.15 19:29

Nesetkala jsem se se zadnou co by ji kojeni i „prekojovani“( kojene nad 3 roky) znicilo zdravi. Koj si jak chces dlouho a jak vam to oboum bude prijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
30.8.15 19:30

Já jsem odstavovala v 16 měs. kvůli dalšímu těhotenství (otěhotněla jsem kojící), druhé jsem kojila 14 měs. Nic mi není. Sestře se zhoršil ekzém a odstavovala dřív. Najdeš případy, kdy to někomu vadilo i nevadilo. Řiď se dle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
30.8.15 19:31

Malé jsou dva, myslím teda, že už asi ani nekojim, cucne si před spaním. Ale nic mi neni až na ty prsa :mrgreen: jen začátku mne bolely klouby, ale vitamíny pomohly, vlasy mi padaly jen jako každé po porodu

Příspěvek upraven 30.08.15 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
30.8.15 19:32
@Anonymní píše:
to asi moc neovlivníš. kamarádka kojila do 3 let a vypadá pořád perfektně, vůbec nebývá nemocná, jen ji trochu padaly vlasy.

spíš bych řekla, že dá tělu zabrat těhotenství, dále celkově kojení, možná nevyspání po porodu.
nějak bych to nehrotila, ten další rok navíc už Tě nezhuntuje. to už kojíš jen párkrát za den.
akorát potom se to dítko špatně odnaučuje a někoho to může obtěžovat, když si dítě na kojení zvykne a bez toho neusne nebo se dožaduje mléka všude na veřejnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
30.8.15 19:35

Kazdy to ma jinak…ja kojila pul roku - vlasy mi padaji silene, zuby se mi behem toho pul roku zkazily skoro vsechny, nehty se mi lamou a vrasky se mi presto, ze je mi 22 zacaly delat taky, kolem oci…chudokrevna jsem, ale to bych kojeni nepripisovala, jsem chudokrevna od malinka :) taky jsem jedla maximalne vyvazene, hlidala si prijem vapniku a tekutin celkove a bylo mi to k prdu :lol: do toho se mi dostavila MS, zmenila se mi chut mlika a to byl impuls prestat kojit, protoze synovi nechutnalo a bolelo ho hodne brisko…ted je na sunaru a je spokojenej vic nez byl na MM…a ja jsem spokojena taky :) kazda maminka by mela sama vycitit, kdy je cas prestat, kdy uz je pro dite kojeni jen „zvyk“ protoze po nejake dobe uz MM neni tak vyzivne jako driv… Takze jestli se citite dobre, kojte dal :) ja byla nespokojena, dite taky, prestali jsme a mame zase milionovyho, nejhodnejsiho kluka :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
30.8.15 19:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Je tu nekdo, komu dlouhodobe kojeni totalne rozhodilo zdravi? Mam v planu sve dite kojit dlouho a cim dal vic se ve svem okoli setkavam s nazory, at uz s tim seknu, ze uz to neni ani zadny mliko. Udajne se uplne odrovnam, budu odvapnena, bez vlasu, zubu, strhana, vrascita, chudokrevna, budu mit problem s dalsim otehotnenim…Nase pediatricka, se taky divi, ze jeste kojim, pritom je synovi 1,5 roku. Ziju v domneni, ze se MM tvori, z aktualne prijatych zivin, tak se snazim jist dostatecne a vyvazene a zadny negativa na svem zdravotnim stavu teda zatim nepozoruju. Co si o tom zeny myslite? Nebo je tu nejaka, ktera ma vlastni negativni zkusenost, ne jen historku ala „jedna pani povidala“? Predem dekuji za vase reakce :kytka:

myslím že je to dost nafouknuté…a zároveň ale individuální…já jsem kojila do roka (pak se malá odstavila) ale původně jsem noční kojení chtěla nechat do roka a půl. Já třeba zastávám názor, že příroda dala dítěti v určitém věku zuby z nějakého důvodu a nevidím důvod kojit dítě s kompletním chrupem..ale to je každého věc. nicméně tvůj případ se mi zatím nikterak extrémní nezdá :think:

• Citovat
  • Upravit
1987
30.8.15 19:46

Kojila jsem skoro 4 roky nonstop. Dceru 3 roky i během těhotenství se synem. Odstavená byla dnem porodu syna. Syna jsem pak kojila 10 měsíců a pak už se na to vykašlala. Bylo to příliš dlouho. Zdraví? Nevím, zda to tomu přisuzovat, ale loni se mi rozjela zvýšená funkce štítné žlázy a to docela pěkně. Jinak vlasy mám hodně husté a dlouhé, zuby fungují :mrgreen:…Odnesli to prsa. Byla jsem při kojení syna už moc unavená. Teď jsem 3 roky a něco nekojila, mám doma třetí dítě a pohoda. Chci kojit tak max. do dvou let, ale spíš ten rok a půl je akorát. Tři je dle mé zkušenosti moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
30.8.15 19:50

Syna jsem kojila do 23 mesicu av pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.8.15 19:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Je tu nekdo, komu dlouhodobe kojeni totalne rozhodilo zdravi? Mam v planu sve dite kojit dlouho a cim dal vic se ve svem okoli setkavam s nazory, at uz s tim seknu, ze uz to neni ani zadny mliko. Udajne se uplne odrovnam, budu odvapnena, bez vlasu, zubu, strhana, vrascita, chudokrevna, budu mit problem s dalsim otehotnenim…Nase pediatricka, se taky divi, ze jeste kojim, pritom je synovi 1,5 roku. Ziju v domneni, ze se MM tvori, z aktualne prijatych zivin, tak se snazim jist dostatecne a vyvazene a zadny negativa na svem zdravotnim stavu teda zatim nepozoruju. Co si o tom zeny myslite? Nebo je tu nejaka, ktera ma vlastni negativni zkusenost, ne jen historku ala „jedna pani povidala“? Predem dekuji za vase reakce :kytka:

No nikdy jsem nic takového neslyšela :kytka: Kojila jsem vždy dlouho, poslední dítko do 2 let. Podle kadeřnice mám hodně husté a hezké vlasy. Zuby mám také. Mně naopak kojení dodávalo dobrou náladu a energii ;) Mně kojení dělalo dobře ;)

A 2× jsem při kojení otěhotněla. Jednou při plném kojení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.8.15 20:02

Od dubna 2010 jsem bez přestávky těhotná nebo kojící - mladšího kojím déle jak 2,5 roku. Před nedávnem jsem byla na preventivce a podle odběrů mi doktorka gratulovala, že mám hodnoty jako 18ti letá (bude mi 33). Žádné zdravotní potíže nepociťuju, problémy s vlasy, zuby… nic. Ale můj gyndař mi už v 8 měsících staršího nutil prášky na zastavení laktace s tím, že si akorát huntuju tělo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
30.8.15 20:03

Vlasy nepadají z kojení, ale proto, že v těhotenství padají minimálně. Pokud se mamina dobře stravuje, nevidím důvod, proč by to mělo škodit, stejně po tom cca roce se kojí obvykle tak max 1-2 x denně. Kojila jsem tři děti, každe něco přes rok a mezi druhým a třetím i v těhotenství s asi s čtyřměsíční pauzou, a žádná újma, jen jsem po tom posledním mrněti byla hodně unavená, protože ona i po roce pila i v noci. Byla mrňavá, tak jsem jí to nechtěla odpírat. První dvě přestaly pít v noci něco po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.8.15 20:19

Asi do jisté míry jo..od léta 2009 jsem buď těhotná nebo kojící, 18 měsíců obojí dohromady. do třetího porodu všechno celkem v pohodě, akorát třetí těhotenství jsem doslova prospala,. ale po třetím porodu se mi totálně sesypala imunita, 5 dní po porodu zánět průdušek, 2 měsíce nato angína, ze který jsem se za pomoci trojech různých atb hrabala měsíc, na jaře 2 střevní chřipky, u kterých jsem měla horší průběh než děti-jako jediná jsem měla u toho horečky, v létě 2 záněty močáku(který jsem mimochodem neměla od 7 let), a 1 horečnatá viroza..teď v srpnu voroza, která se klukům projevila 2 denním chrapotem a mírným kašlem, tak u mě to znamenalo 3dny silnou rýmu, a další 3 dny šílený záchvaty kašle, a občas kašlu ještě teď po 14 dnech..nikdo to ode mě nechytil, a přišlo to 3 dny po dětech, tudíš tipuji stejnej virus :roll: myslím že minimálně částečně s tím dlouhodobým kojením souvisí. vlasy mi teda nepadají, a zuby, no v prosinci jsem neměla žádný kaz, a v květnu jsem skončila na pohotovosti s šílenou bolestí moudráku, prý byl úplně rozpadlej..rozpadl se za 5 měsíců..dost rychlý tempo :roll: rok předtím mi zubajda říkala, že preventivky po půlroce jsou dostačující, že bolestivý kaz se tvoří dýl než půl roku, u mě holt ne.
ale s otěhotněním jsem tedy problém nikdy neměla, ač jsem se snažila neotěhotnět, a frekvence sexu nebyla nijak velká, tak podruhé jsme otěhotněla po 3 měsících od návratu MS, podruhé po 5, těhotenství jsem měla naštěstí bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová