Kojení mě zničilo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
30.8.15 21:25

Mlíko se tvoří z aktuálně přijatých živin i zásob tak, aby bylo stále stejně kvalitni. Pokud drzis nejakou dietu a kojis casto a hodne, opravdu te to muze zhuntovat. Napriklad maminkam, ktere koji a drzi bezmlecnou dietu, se doporucuje brat tabletovy vapnik - ne kvuli mleku, ale kvuli jejich vlastnim kostem. Ale jestli se stravujes normalne plnohodnotne, tak bych si hlavu nelamala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.8.15 21:30

Musíš podle sebe, mě když moje dr. Viděla po 8 měsících kojení, velmi důrazně mi doporučila to utnout, abych se dala dohromady a jsem ráda, že jsem ji poslechla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
30.8.15 21:55

Kojila jsem 27 mesicu a bez ujmy na tele i na duchu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
30.8.15 22:07

První dítě jsem kojila do 17 měsíců, v jeho roce jsem otěhotněla a kojila dál ještě 5 měsíců. Četla jsem, že většinou se v pátém měsíci těhotenství mléko při kojení změní, má jinou chuť a děti se většinou sami odstaví. U nás to tak bylo, přestali jsme kojit v podstatě ze dne na den a vše v pohodě. Při kojení podle mě není problém otěhotnět. U nás se zadařilo vlastně omylem. Podruhé jsem kojila 19 měsíců, druhé dítko se mi odstavilo taky v podstatě ze dne na den, nicméně nebyla jsem těhotná, ale otěhotněla jsem, tentokrát plánovaně hned další měsíc. Teď jsme v začátku kojení, ale plánuji kojit plně zase do půl roku a pak dál dokud bude chtít a bude co dávat, maximálně do dvou let.
Nicméně po prvních dvou dětech se mi zuby dost zhoršily, nechala jsem si vše opravit a předělat staré blomby, tak doufám, že to teď už vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
30.8.15 22:09

Kojim zatim 15 měsíců a jsem zdravá jako řípa. Myslím si, ze hodně hraje roli nejen správná výživa, ale i psychika. Tělo a duše jedno jsou. :kytka: ;)

• Citovat
  • Upravit
5808
30.8.15 22:34

A ty už máš nějáké problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.15 23:24
@Gosi píše:
A ty už máš nějáké problémy?

Prave, ze ne. Citim se fajn a myslim, ze i dobre vypadam :mrgreen:. Jen to zastrasovani okoli je me neprijemne a chtela jsem poznat i zkusenosti ostatnich maminek. Ve svem okoli nemam nikoho konkretniho, kdo by ty problemy mel, ale ani zadnou maminu, ktera kojila dyl jak rok. Nejvetsi „osvetu“ mi dava kamaradka, ktera odstavija malou v 10mesicich a pokazde, kdyz se vydime tak 1.ot je, zda jeste kojim a ze jsem blazen. No ale neni zdaleka jedina. Jinak vsem dekuji za reakce a sdileni vlastni zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
5808
30.8.15 23:29
@Anonymní píše:
Prave, ze ne. Citim se fajn a myslim, ze i dobre vypadam :mrgreen:. Jen to zastrasovani okoli je me neprijemne a chtela jsem poznat i zkusenosti ostatnich maminek. Ve svem okoli nemam nikoho konkretniho, kdo by ty problemy mel, ale ani zadnou maminu, ktera kojila dyl jak rok. Nejvetsi „osvetu“ mi dava kamaradka, ktera odstavija malou v 10mesicich a pokazde, kdyz se vydime tak 1.ot je, zda jeste kojim a ze jsem blazen. No ale neni zdaleka jedina. Jinak vsem dekuji za reakce a sdileni vlastni zkusenosti.

dycky se najde někdo kdo má blbý kecy… já o mlíko přišla a možná by se třeba do měsíce obnovilo, ale když malá neměla problémy s um a ten základ měla, přišly mi tyhle experimenty zbytečný… babča se rozbrečela proč to tomu dítěti dělám :zed: pokud nemáš problémy, dítě je v pohodě, tak pokud se nebudeš do školky stavovat přes den nakojit, doplňkově koj jak se ti a dítěti bude chtít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
30.8.15 23:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Je tu nekdo, komu dlouhodobe kojeni totalne rozhodilo zdravi? Mam v planu sve dite kojit dlouho a cim dal vic se ve svem okoli setkavam s nazory, at uz s tim seknu, ze uz to neni ani zadny mliko. Udajne se uplne odrovnam, budu odvapnena, bez vlasu, zubu, strhana, vrascita, chudokrevna, budu mit problem s dalsim otehotnenim…Nase pediatricka, se taky divi, ze jeste kojim, pritom je synovi 1,5 roku. Ziju v domneni, ze se MM tvori, z aktualne prijatych zivin, tak se snazim jist dostatecne a vyvazene a zadny negativa na svem zdravotnim stavu teda zatim nepozoruju. Co si o tom zeny myslite? Nebo je tu nejaka, ktera ma vlastni negativni zkusenost, ne jen historku ala „jedna pani povidala“? Predem dekuji za vase reakce :kytka:

Diskusi jsem nečetla, je přidám svou zkušenost:
První dítě jsem kojila 22 měsíců, žádné problémy se nekonaly, zuby i vlasy v pořádku
Druhé dítě zatím kojím 18 měsíců, mám v plánu pokračovat. Asi po ročním kojení jsem se cítila hrozně unavená, nechala jsem si udělat kompletní rozbor krve, včetně minerálů a všechno bylo ukázkové. Nakonec z toho byla viróza, únava byla asi předzvěst. Teď se cítím velmi dobře, akorát teda jím víc než v období bez kojení, mám prostě hlad. :mrgreen:
Stravuju se normálně, přidávám si jen Femibion 400 kvůli listovce, kterou nevstřebávám dostatečně, okolo menstruace asi tak týden beru železo, jinak nic.

Já kojím ráda, jako těhotná či kojící nemám totiž tak často migrény :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
30.8.15 23:50

Je to individuální. Takže pokud kojení tobě a dítěti vyhovuje, není důvod končit.
Osobně si nic negativního nevybavuju. Kojila jsem 13 měsíců, v 15 měs. prvního ditka otěhotněla ( u mě je časté kojení antikoncepce, u obou mi cyklus naskočil 11 měs. po porodu, a u druhého jsem ho měla po dobu kojení rozhozeny, takže bych před odstavenim asi stejně nemohla otěhotnět, pokud by na to došlo) a druhé jsem kojila 15 měsíců. Znám hodně maminek které kojí dva roky a víc, a problémy nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
31.8.15 00:02

Kazdy to ma jinak, znam holky, ktere kojeni /ale asi i stres s miminkem a v dusledku mizerna vyziva/ hodne zhuntovalo. Imunita v haji, propukla celiakie, padaly zuby.

Naopak mne vyslovene prospiva, kojim kazdodenne v jednom tahu prave 6 let a zuby dobry, vlasy padaji umerne poporodnim hormonum /ale v tehotenstvi byly bozi/, kosti se nelamou, nemocna nebyvam, pred detmi jsem byla na hromade porad. Pribyly vrasky a sediny :mrgreen: ale to nebude kojenim.

A ze to uz ani neni mleko… :roll: :zed: Jednim uchem tam… pokud nemas naladu na konfrontace, tak odkyvat, myslet si sve a zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
31.8.15 08:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam dotaz. Je tu nekdo, komu dlouhodobe kojeni totalne rozhodilo zdravi? Mam v planu sve dite kojit dlouho a cim dal vic se ve svem okoli setkavam s nazory, at uz s tim seknu, ze uz to neni ani zadny mliko. Udajne se uplne odrovnam, budu odvapnena, bez vlasu, zubu, strhana, vrascita, chudokrevna, budu mit problem s dalsim otehotnenim…Nase pediatricka, se taky divi, ze jeste kojim, pritom je synovi 1,5 roku. Ziju v domneni, ze se MM tvori, z aktualne prijatych zivin, tak se snazim jist dostatecne a vyvazene a zadny negativa na svem zdravotnim stavu teda zatim nepozoruju. Co si o tom zeny myslite? Nebo je tu nejaka, ktera ma vlastni negativni zkusenost, ne jen historku ala „jedna pani povidala“? Predem dekuji za vase reakce :kytka:

Ahoj, byla jsem těhotná/kojila jsem bez přestávky skoro 5 let. u druhé dcery až do její 2 a 1/4 roku. Pprostě se mi ji nedařilo odstavit. Nepřipadám si ani vrásčitá ( ehm tipujou mi min. o 5 let míň :lol: ), ani bez zubů (mám je tak jako dřív), ani odvápněná (nehty nic nehlásí), ani chudokrevná, problém jsem neměla ani když jsem starší kojila. ( tu jsem pak odstavila protože jsem znovu byla těhule-na poprvé a bála jsem se, že by to tělo i přes přísun chemických vitamínů navíc neutáhlo)
Snad jen vlasů mám míň, ale to je podle mne spíš dáno stresem…
Pediatrička kojení u mladší i přes 2 roky neřešila. Dokonce jsme řešili, jeslti i když jsem ji odstavila a měla krátce na to střevní virozu, jestli ji znova nerozkojit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.8.15 08:19
@robínek píše:
Diskusi jsem nečetla, je přidám svou zkušenost:
První dítě jsem kojila 22 měsíců, žádné problémy se nekonaly, zuby i vlasy v pořádku
Druhé dítě zatím kojím 18 měsíců, mám v plánu pokračovat. Asi po ročním kojení jsem se cítila hrozně unavená, nechala jsem si udělat kompletní rozbor krve, včetně minerálů a všechno bylo ukázkové. Nakonec z toho byla viróza, únava byla asi předzvěst. Teď se cítím velmi dobře, akorát teda jím víc než v období bez kojení, mám prostě hlad. :mrgreen:
Stravuju se normálně, přidávám si jen Femibion 400 kvůli listovce, kterou nevstřebávám dostatečně, okolo menstruace asi tak týden beru železo, jinak nic.Já kojím ráda, jako těhotná či kojící nemám totiž tak často migrény :pankac:

Mineraly z krve ti neukazou stav tvych kosti, hladina mineralu v krvi se udrzuje na stale hladine tim, ze se vapnik z kosti odboura, nebo se do nich ulozi podle aktualni potreby. Dokud budes nejaky kosti mit, vapnik v krvi ti neklesne (nebudes-li mit nejakou hormonalni nebo metabolickou nemoc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
31.8.15 12:11
@Pudloslava píše:
Mineraly z krve ti neukazou stav tvych kosti, hladina mineralu v krvi se udrzuje na stale hladine tim, ze se vapnik z kosti odboura, nebo se do nich ulozi podle aktualni potreby. Dokud budes nejaky kosti mit, vapnik v krvi ti neklesne (nebudes-li mit nejakou hormonalni nebo metabolickou nemoc).

Aha, díky, ale tak jak zjistím, že ej něco v nepořádku? na kurzech nám říkali, že nedostatek vápníku se pozná podle bolestí velkých kloubů, hlavně kyčlí, což nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.8.15 22:01
@robínek píše:
Aha, díky, ale tak jak zjistím, že ej něco v nepořádku? na kurzech nám říkali, že nedostatek vápníku se pozná podle bolestí velkých kloubů, hlavně kyčlí, což nemám.

nech si udelat denzitometrii :-) :-)
normalne koj a normalne jez. Pokud patris mezi osoby, ktere si mysli, ze mleko je dobre jen pro telatka, tak si kup nejaky tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová