Nedaří se mi rozkojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1004
4.9.15 20:14

@ferret me to driv bylo jedno jestli budu kojit nebo ne, ale posledni 4tydny me to vrta hlavou a chtela bych kojit. A musim podotknout, ze se nijak nestresuju a stejne nic :roll: Jak dlouho si kojila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
4.9.15 20:18

@Lanear prso na zuzlani ji davam taky :roll: Prave ze jsem si v pondeli zalezla do postele svlekla malou jen do pliny a takhle jsme par dnu krmily, a stejne se to nejako nerozbehlo :roll: Jak uz jsem psala, snazila jsem se davat UM jen na noc. Ale mala byla pres den strasne ubrecena a oorad chtela byt u prsa, ale to se me zase vubec nestihalo mliko tvorit nebo ne? Tvaroh?? Tak to bufu muset taky zkusit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
4.9.15 20:21
@matildaxp píše:
@ferret me to driv bylo jedno jestli budu kojit nebo ne, ale posledni 4tydny me to vrta hlavou a chtela bych kojit. A musim podotknout, ze se nijak nestresuju a stejne nic :roll: Jak dlouho si kojila?

A kolik je vlastně malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
4.9.15 20:22

@ivašot. 7tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.9.15 20:23

Ja mam 11tydenni dite a jeste nikdy (snad jen po ranu, kdy mam prsa nalete) jsem neodsala tolik co by mel vypit - z jednoho prsu prumerne 50ml v odpolednich hodinach nekdy jen treba 40ml a dite mi pribyvalo i 300g dokonce i 400g tydne, ale je pravda, ze je kojim co dve hodiny pres den a od 21hod do 6 hodin rano tak 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
4.9.15 20:28

@matildaxp Řekla bych, že to množství odsátého je celkem OK. Já u druhého neodsála nikdy víc než 50ml a plně jsem kojila 6 měsíců. Snažila bych se ten dokrm nedávat na noc a v noci často kojit. Je to náročné ale na zvýšení nabídky MM je právě to noční kojení nejdůležitější.
Pak mě ještě napadla konzultace s laktační poradkyní, jestli není špatná technika :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.9.15 20:32

Kojit, kojit a kojit. První dva měsíce jsem kojila snad v kuse. Vyhoď dokrm, obrň nervy, pij a koj. Myslela jsem, že to vzdám, vydržela jsem. Ve třech měsících nastala pohoda. Nyní malé táhne na osmý měsíc a stále plně kojím. Přečti si Můj deníček až bude nejhůř a vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
4.9.15 20:33

Problém vidim v tom UM na noc…bude to sice dřina, ale kojeni v noci je nejlepsi spouštěč :think: ja jeste v porodnici - nemela žádné mleko, třetí noc jsem dostala nadstandard a zůstala v noci s malým sama…a ten kazdou hodinu chtel prso…desna noc, ale druhy den se kojeni rozjelo a pak uz to bylo jen lepsi a lepsi…zkuste to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
4.9.15 20:38

Nejak mi uniklo, proc myslis, ze mas malo mleka? Odstrikani nic nerekne. Ja kojim bez problemu uz 8. mesic a odsavala jsem sice asi jen 3×, ale vic nez 20 ml jsem neodsala. Pokud chces mit jistotu, ze ma dite dostatek MM, tak kontroluj plinky a porid si vaju a zvaz ji 1× tydne, minimum je myslim 120-150g. Jinak bych prikrm vyhodila, s nim se nerozkojis. Kojeni po 3 hodinach mi pripadne moc, ja kojila vetsinou po 1,5 hodine, stridej prsa. Mleko se tvori, kdyz je poptavka. Pokud prikladas po 3 hodinach, tak si Tve telo mysli, ze je mleka dost. Mimochodem, jestli pekne pribira i bez UM, tak ho dost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.9.15 20:39

Jinak mléko se tvoří i při sání. Jestli máš FB tak skupinka Laktační poradkyně/poradci, zastánci a milovníci kojení spojme se :-). Holky poradí a podrží.

Příspěvek upraven 04.09.15 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
4.9.15 20:40

Muzes si dojit i jen na prevazeni k detske, popripade se da vaha pujcit i v lekarne myslim. Ale abys pak nevazila porad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
4.9.15 20:41
@Katerina000 píše:
Jinak mléko se tvoří i při sání. Jestli máš FB tak skupinka Laktační poradkyně a milovníci kojení spojme se. Holky poradí a podrží.

Jojo, super skupina :-)

Mne se tvori mleko uz jen pri sani, prsa se mi nenalevaji a mleko je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
4.9.15 20:45

LP: hlavní je kontakt kůže na kůži. Zkontaktujte si lp ve vašrm okolí. Na mamila.sk najdete svoji lp. Nejlepší je opravdu osobní konzultace, takhle na dálku je to složité. JInak pomáhá kontakt kůže na kůži. To je to zásadní. Nedodržujte žádné intervaly. KOjte podle potřeb miminka. ím častěji bude miminko u prsu, tím více se bude tvořit mlíčka. Jinak prsa nejsou jen na jídlo. Dítě se tím uklidňuje. Dokonce se mu vytváří endorfiny a ty snižují bolest. Ricinus homeopatika mohou pomoct, ale hlavní je opravdu kontakt kůže na kůži. Je normální, že tak malé miminko, chce prs i co půl hodiny. To, že odsajete málo není vůbec zásadní. MIminko umí vytáhnout daleko víc mlíčka… Ještě bych Vám poradila, ať sipořídíte šátek na nošení. těsný kontakt s miminkem je to nejzásadnější. Také kojit přes noc, tím se laktace nejvíce navýší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
4.9.15 20:46

No já mám 3 týdny syna… v porodnici jsem kojila co dvě hodinky z obou prsou a když jsem 35ml tak mě sestřičky říkali ať kojím už pouze z jedno po dvou hodinách conž dělám doteď někdy i častěji máme teď 3 týdenní spurtík takže náročný…nikdy jsem ničím nedokrmovala i když v porodnici mi to bylo nabízeno tak jsem odmítla protože čím větší poptávka tím větší nabídka :nevim: takhle mi málem zkazili kojení u prvorozenýho ale nakonec jsme to zvládli a kojili jsme 13m kdy jsem to ukončila já 8) pevný nervy a nevzdávejte to.. třeba jde pouze o růstový spurt :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.9.15 20:46

@matildaxp kojis strašně málo. Nejvíc se mléko tvoří při nočním kojení, takže koj také v noci. koj skin to skin, nabízej obě prsa,… nech si zkontrolovat techniku..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová