Nedaří se mi rozkojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
657
5.9.15 23:50

@3HE Je pravda že já jsem to vzdala poměrně brzy. Můj přístup ke kojení byl a je takový, že jsem kojit chtěla, ale ne za každou cenu. Nic jsem si dopředu nestudovala, prostě jsem kojit začala, naštěstí jsem se rozkojila rychle ale bohužel to nedopadlo. Ta úleva ve chvíli, kdy jsem dceři dala po celém prořvaném dni flaštičku Nutrilonu a ona se okamžitě uklidnila, byla úžasná. Ještě jsem se snažila jí alespoň jednou za den nakojit, ale za hodinku brečela hlady takže jsem to víc neřešila a s kojením skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
6.9.15 00:16

@Kačta ani ten prořvaný den nebyl v pořádku… on ten dokrm je někdy i potřeba… uklidnit situaci, matka mezi tím odsává, pak se pomalu rozkojuje… pomáhá odsávačkou atd.
Někdy jde opravdu o fintu, maličkost, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
6.9.15 09:04
@Kačta píše:
@3HE Je pravda že já jsem to vzdala poměrně brzy. Můj přístup ke kojení byl a je takový, že jsem kojit chtěla, ale ne za každou cenu. Nic jsem si dopředu nestudovala, prostě jsem kojit začala, naštěstí jsem se rozkojila rychle ale bohužel to nedopadlo. Ta úleva ve chvíli, kdy jsem dceři dala po celém prořvaném dni flaštičku Nutrilonu a ona se okamžitě uklidnila, byla úžasná. Ještě jsem se snažila jí alespoň jednou za den nakojit, ale za hodinku brečela hlady takže jsem to víc neřešila a s kojením skončila.

Taky si pamatuji ten den kdy sem dala flašku a byl jak vyměnenej. Nám řval takhle týden nevěděla sem čím to je. Když sem odcházela z porodnice měla sem mléka dostatek. Byla sem z toho na nervy vůbec jsem si miminko neuzivala a pořád si vyčítala co dělám špatně. Jak sem začala prikrmovat a to mi po kojení vypil 80ml! tak se všechno obrátilo a mě začalo mateřství naplňovat. Nikdy bych nevěřila že kojení může být tak náročné. Od včerejška už nekojim vůbec. Na jednu stránku mě to mrzí chtěla sem svému dítěti dát to nejlepší ale ten pocit kdy je dítě misto MM spokojenější s UM je k nezaplacení. Spíš mě štve reakce okolí všichni co kojily a měly to bez problémů mě nechápou a koukají vždy na mě jak kdybych byla sobecka matka co nechce kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.15 13:39
@matildaxp píše:
@blumen tyjo tak to budou „nervy“ :roll: Tak doufam ze se mi to podari. :)

Na nervy budeš, jen pokud si v hlavě zabuduješ nějaký nesmyslný plán „ideálního kojení“. Pokud o kojení stojíš a je pro tebe důležité krmit dítě mateřským mlékem, tak ti bude fuk, jestli se Ti bude kojit po 45 minutách nebo po 3 hodinách. Bude ti stačit, že dítě přibírá na váze a je spokojené. jestli je to tím, že mu budeš dávat prso co hodinu nebo jednou za tři, je fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
6.9.15 15:44

@Svistice presne jak rikas. Hlavne kdyz bude spokojena :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
6.9.15 15:48

Vsak ja ji nechci nijak moc trapit. Proste kdyz uvidim ze neni spokojena, tak o to kojeni nebudu usilovat za kazdou cenu. Vcera jsem uz z toho jejiho breku byla na mekko a uz jsem mela prichystany umely, ale pak usnula a dnes ji zatim moje mliko staci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.9.15 15:49

No, můžu ti říct, že taky jsem to tak měla u prvního dítěte. Pila jsem meltu, kojící čaje, jedla kefíry, jogurty a nic nepomohlo, akorát mne to všechno strašně stresovalo. Přešla jsem na Nutrilon a hned jsem byla klidnější. Klidná máma = klidné dítě. No a u druhého mimča jsem měla mléka nadbytek a to jsem pro to nemusela vůbec nic dělat. Některé věci zkrátka asi neovlivníš a proto, než se trápit, tak raději přejít na Nutrilon a máš klídek. Doktorka mi dokonce řekla, že sice dneska se mateřské mléko staví na první místo, ale v takovém Nutrilon je velice kvalitní a nemám se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
6.9.15 15:51

@bundik prala bych si aby neco z toho pomohlo. Nutrilon mame doma taky v zasobe. Po jak dlouhy dobe si to vzdala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.9.15 15:57

@matildaxp vzdala jsem to po půl roce a docela jsem litovala, že jsem to neudělala dřív. Malý byl věčně hladový a já nešťastná. Pořád jsem si jen kupovala čaje, meltu, kefíry a poslouchala, jak musím kojit a kojit. No a nakonec jsem byla jen nešťastná sama ze sebe a cítila jsem se dost mizerně. Známá mi řekla, ať to nehrotím a koupím si Nutrilon a od té doby moje dítě bylo napapané, zdravé a krásně prospívalo. No a já byla konečně spokojená máma. Dokonce i doktorka mi vynadala, že jsem to neudělala dřív, že Nutrilon je velice kvalitní a pro mimčo velice dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
6.9.15 21:43

@kacenka8 Mně malá řvala asi pět dní, ale ten poslední už byl příšernej, opravdu nakonec ochraptěla což už na mě bylo moc. Já už jsem taky brečela, byla jsem zoufalá že nepoznám co malá chce, že dělám něco špatně a že jsem špatná máma. Mlíko jsem měla taky, protože když jsem odsávala tak jsem odsála třeba i 80 ml, ale malá si to ode mě asi neuměla vzít nebo fakt nevím :nevim: No prostě za ten klid mi UM stálo :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.9.15 00:07

@Kačta a proč jsi neodsávala a nedávala MM z láhve? chápu, je s tím práce… ale aspoň chvíli třeba…

@matildaxp není cílem dokrm NIKDY NEDAT… cílem je se rozkojit… když kojíš třeba půl dne skoro pořád, nevydrží najezená ani hodinu, tak ten dokrm prostě dej…raději stříkačkou než lahvičkou… ale místo kojení si odsaj prsa - ony nesmí odpočívat… dítko většinou usne, pak třeba za dvě hodiny se vzbudí a prsa už zase dovedou dělat mlíko, tak už normálně nakojit… dokrm jsem taky občas dala, ale opravdu jen v nouzi…třeba jednou denně tři dny po sobě, než se navýšila laktace… jasně že dítě nesmí trpět hlady.

A dnes tedy byl jen na MM? A JAKé jsou NOCI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
7.9.15 00:37

@3HE :think: Hmm no to je hloupé, ale to mě nenapadlo, ani dětská lékařka mi to neřekla. no prvokojička, co na to říct :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.9.15 00:45

@Kačta to nevadí… už je to pasé… a stejně to většinou maminky vydrží třeba měsíc… jen málokterá vydrží třeba půl roku odsávat. já jsem odsávala tři měsíce, protože jsem měla nedonošeňátko v nemocnici… a popravdě musím přiznat, že už jsem se těšila, až ho dám k prsu a odsávačky se zbavím - dlouhodobě je to otrava… takže si nic nevyčítej ;) jen jsem chtěl a vědět proč jsi to nezkusila… těm doktorům některé maminky prostě moc věří.. dle mého názoru by každý pediatr měl mít vizitky na laktační poradkyně - ty rozdávat maminám.. a až potom případně řešit Umko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
7.9.15 07:25

Tak vcera vecer uz jsem ji musela dat umely, protoze chudak strasne brecela. Ale dva dny jsme bez nej vydrzely. A noci jsou takovy, ze se skoro kazdou hodinu, i driv, budi.. Trochu si cucne a zase spi.:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.9.15 13:15

@matildaxp Jestli si trochu cucne a usne, tak to není o hladu, ale o pocitu ujištění… kojo v noci je důležité pro tvorbu mm, tak pokud to půjde bez dokrmu, je lepší to zvládnout. to už je lepší dát Umko třeba na ten hlavní spánek večer před usnutím, aby se zasytila a nevzbudila se tak brzy… ale prsa musíš pořádně odsát! a v noci budeš už jen kojit.
MÁš ricinus? odsáváš po kojení? pokud kojíš cca co hodinu, tak odsávej třeba4×denně, ne po každém kojení… odsaješ něco? každá kapka dobrá… když máš sterilní odsávačku, tak si dej do ledničky sterilní lahvičku a odsáté mléko můžeš 24hodin slévat do té lahvičky… a večer ho dát jako dokrm. po odsátí ho nechej ještě aspoň půl hodiny odstát, aby se při slévání se studeným mm nesrazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová