Roční syn zvrací umělé mléko

335
8.9.15 20:09

roční syn zvrací umělé mléko

Ahoj, prosím o radu. Malému bude rok, před dvěma týdny jsem přestala kojit, občas jsme i dřív namísto kojení dávali umělou, když jsem byla někde mimo a snášel to v pohodě.
No a ted je to tak cca týden (takže týden po té, co jsem přestala kojit),co mi začal mlíčko zvracet. Lezou mu zuby, začátkem minulého týdne měl nějakou střevní virozu, zvracel, měl průjem (já i manžel jsme to chytli od něj, ale byla to jednodenní záležitost), tak jsem to připisovala tomu, ale ted už si nejsem jistá. Mlíčko jsem byla zvyklá dávat na spaní (dopoledne, po obědě a večer, někdy si ho vymrčel v noci, nebo nad ránem) No a ted se mi každý den minimálně jednou až dvakrát pozvrací. Mlíčko pije v postýlce, někdy ho udrží a někdy vypije celou lahev (nebo i mín) a pak to vyletí ven. Už se bojím mléko dávat a dávám spíš čaj. Řešil jste někdo něco podobného? Napadlo mě, že by to mohlo být z přejedení, ale nevím, zase tolik toho nesní. Nebo alergie? Ted máme Beba, předtím Babylove (zvracel obojí…) Mám dvě starší dcery, je pravda, že mladší měla také zvracící období, ale to bylo z kravského mléka a přejídání. Tohle u syna mi tak nepřijde.. Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
8.9.15 20:15

Také jsme to řešili, syn měl střevní virózu asi v 15 m. Byl zvyklý hodně na mléko před spaním i v noci. Mléko jsme museli asi na měsíc vysadit, nedělalo mu dobře, na čas jsme nahradili rýžovým, a potom se pomalu a postupně vraceli k UM. Je to přechodná nesnášenlivost laktózy, je to tím, jak je narušené prostředí ve střevech, tak ji nedokáže strávit. Dávej laktobacily. Já jsem ho vždy v noci krmila banánem, no, byla to hrůza. A´t jste brzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
8.9.15 20:18

Aha, to by mne nenapadlo, chystala jsem se k pediatrovi, tak děkuji za typ. Vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
9.9.15 01:18

A nedavas mu toho mlika treba moc? Nas v tomhle veku taky nevedel kdy ma dost a kdyz jsem presla z kojeni na UM tak mi taky trvalo nez jsem odhadla kolik vypije. Takze kdyz jsem mu dala byt o 30ml vic, tak se pozvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová