Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím Vás, potřebuji poradit, na bradavkách se mi nejspíš udělala plíseň, bradavky se hodně loupou, svědí, jsou červené a hodě zarudle kolem bradavek. Poradíte někdo, co je na to nejlepší? popř. vaše zkušenosti? děkuji
A je to určitě plíseň? Jestli jsi těhotná, tak by to mohlo souviset s těhotenstvím, někomu se už dělá mlezivo a to může zasychat a pak se loupat.
Nevím to jistě, ale co jsem četla na netu, tak příznaky jsou stejné, právě, těhotná nejsem, udělalo se mi to při kojení.
Tak pokud kojíš, tak by to mohlo být podobné. Může zasychat mléko. Jinak mně se to už při kojení nedělalo, naopak kojení fungovalo spíš jako peeling ![]()
No a co udělat teda nějaký domácí peeling a namazat to vazelínou.
Každopádně jistota je jen dojít na kožní. A asi bych neotálela, jen netuším, co ti na to může napsat.
@Lucisek90 to mas plisen… priprav se na to ze mimco bude mit moucnivku v pusince. Zkontroluj mu pusinku a jestli ma bily povlak ve vnitrnich koutcich, nebo na jazyku, tak je to ono.
Na to pomáhá Betadine zředit 1 ku 10, potirat pred kazdym kojenim bradavky a miminku pomoci uchostouru namocenem v roztoku vytirat take pusinku, alespon 5× denne.
Za tyden to bude pryc.
Kojím po druhé, tak vím. zaschlé mléko to ručitě není, je to kůže, která se odlupuje, právě a pak to dost bolí a když se pokusím nakojit tak to praskne a krvácí, takže kojit ted nemuzu, tak odstříkávám a bojím se, že kojit ani nezačnu už
na netu sem našla jen gencialku ze doporučují a já zatím mažu krém na mykozy, ale asi nezabírá ![]()
Jo a pokud doma nosis podprsenku a vlozky do podprdy, tak to zrus a doma chod co nejvic na ostro, aby to vetralo. Ona to neni klasicka plisen, ale spis kvasinkova infekce.
Vlozky do podprsenky pripadne men co nejcasteji.
Děkuji moc za radu, používám vložky, měním je vždy když na nich něco je
ale vetrat moc nemuzu, to je pravda…vsude by mi teklo mliko
tak vetram jen chvilicku po odstrikani.
@Lucisek90 zkus ten Betadine, je to desinfekce, ale nared to
mazej pred a po kojeni. Kdyz to nepomuze, tak bych sla normalne k detske, at se ti na to podiva… moje detska teda ochotne vzdy resi problemy s prsy
Byla by skoda abys prestala kojit.
Já bych s tím teda rozhodně nekojila. Nejspíše to bude opravdu plíseň a vystavovat plíseň dítěti, sama jsem jednou chytla plíseň po těle a léčba byla příšerná, ta představa, že by se pak mimčo léčilo plísní, chudák.
Ano, já nekoujím, pouze odstříkávám mlíko, aby se to k němu nedostalo, proto potřebuji zaléčit.
@Lucisek90 tak co třeba potírat Canestenem? Používala jsem ho na vaginální plísně a byl naprosto super
@esterka03 píše:
@Lucisek90 zkus ten Betadine, je to desinfekce, ale nared tomazej pred a po kojeni. Kdyz to nepomuze, tak bych sla normalne k detske, at se ti na to podiva… moje detska teda ochotne vzdy resi problemy s prsy
Byla by skoda abys prestala kojit.
děkuji, zkusím se na to dneska zeptat v lékárně, k dětské jdeme za týden, nemáme ji v místě bydliště, bohužel, ale jinak je taky velice ochotná. ![]()
Je to plíseň, měla jsem ji taky při kojeni. Kožní mi na to dala mastičku, bohužel nevím jak se jmenovala.
@Lidym píše:
Je to plíseň, měla jsem ji taky při kojeni. Kožní mi na to dala mastičku, bohužel nevím jak se jmenovala.
to je škoda
používám ted purelan a fialovou vodičku, tak uvidíme, snad se to spraví…