Plíseň na bradavkách

34
8.9.15 09:14

Plíseň na bradavkách

Zdravím Vás, potřebuji poradit, na bradavkách se mi nejspíš udělala plíseň, bradavky se hodně loupou, svědí, jsou červené a hodě zarudle kolem bradavek. Poradíte někdo, co je na to nejlepší? popř. vaše zkušenosti? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1641
8.9.15 09:28

A je to určitě plíseň? Jestli jsi těhotná, tak by to mohlo souviset s těhotenstvím, někomu se už dělá mlezivo a to může zasychat a pak se loupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.9.15 09:31

Nevím to jistě, ale co jsem četla na netu, tak příznaky jsou stejné, právě, těhotná nejsem, udělalo se mi to při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
8.9.15 09:38

Tak pokud kojíš, tak by to mohlo být podobné. Může zasychat mléko. Jinak mně se to už při kojení nedělalo, naopak kojení fungovalo spíš jako peeling :mrgreen:

No a co udělat teda nějaký domácí peeling a namazat to vazelínou.

Každopádně jistota je jen dojít na kožní. A asi bych neotálela, jen netuším, co ti na to může napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
8.9.15 09:44

@Lucisek90 to mas plisen… priprav se na to ze mimco bude mit moucnivku v pusince. Zkontroluj mu pusinku a jestli ma bily povlak ve vnitrnich koutcich, nebo na jazyku, tak je to ono.
Na to pomáhá Betadine zředit 1 ku 10, potirat pred kazdym kojenim bradavky a miminku pomoci uchostouru namocenem v roztoku vytirat take pusinku, alespon 5× denne.
Za tyden to bude pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.9.15 09:44

Kojím po druhé, tak vím. zaschlé mléko to ručitě není, je to kůže, která se odlupuje, právě a pak to dost bolí a když se pokusím nakojit tak to praskne a krvácí, takže kojit ted nemuzu, tak odstříkávám a bojím se, že kojit ani nezačnu už :-( na netu sem našla jen gencialku ze doporučují a já zatím mažu krém na mykozy, ale asi nezabírá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
8.9.15 09:45

Jo a pokud doma nosis podprsenku a vlozky do podprdy, tak to zrus a doma chod co nejvic na ostro, aby to vetralo. Ona to neni klasicka plisen, ale spis kvasinkova infekce.
Vlozky do podprsenky pripadne men co nejcasteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.9.15 09:47

Děkuji moc za radu, používám vložky, měním je vždy když na nich něco je :) ale vetrat moc nemuzu, to je pravda…vsude by mi teklo mliko :-( tak vetram jen chvilicku po odstrikani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
8.9.15 09:49

@Lucisek90 zkus ten Betadine, je to desinfekce, ale nared to :-) mazej pred a po kojeni. Kdyz to nepomuze, tak bych sla normalne k detske, at se ti na to podiva… moje detska teda ochotne vzdy resi problemy s prsy
Byla by skoda abys prestala kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.15 09:51

Já bych s tím teda rozhodně nekojila. Nejspíše to bude opravdu plíseň a vystavovat plíseň dítěti, sama jsem jednou chytla plíseň po těle a léčba byla příšerná, ta představa, že by se pak mimčo léčilo plísní, chudák.

• Citovat
  • Upravit
34
8.9.15 10:33

Ano, já nekoujím, pouze odstříkávám mlíko, aby se to k němu nedostalo, proto potřebuji zaléčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
8.9.15 10:34

@Lucisek90 tak co třeba potírat Canestenem? Používala jsem ho na vaginální plísně a byl naprosto super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.9.15 10:34
@esterka03 píše:
@Lucisek90 zkus ten Betadine, je to desinfekce, ale nared to :-) mazej pred a po kojeni. Kdyz to nepomuze, tak bych sla normalne k detske, at se ti na to podiva… moje detska teda ochotne vzdy resi problemy s prsy
Byla by skoda abys prestala kojit.

děkuji, zkusím se na to dneska zeptat v lékárně, k dětské jdeme za týden, nemáme ji v místě bydliště, bohužel, ale jinak je taky velice ochotná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.9.15 16:14

Je to plíseň, měla jsem ji taky při kojeni. Kožní mi na to dala mastičku, bohužel nevím jak se jmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.9.15 18:28
@Lidym píše:
Je to plíseň, měla jsem ji taky při kojeni. Kožní mi na to dala mastičku, bohužel nevím jak se jmenovala.

to je škoda :-( používám ted purelan a fialovou vodičku, tak uvidíme, snad se to spraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová