Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
muj kluk (9 tydnu) je na UM a pije 180ml po 4 hodinách. Interval si nastavil sam. Prospívá, obcas si ublinkne, obcas boli brisko.
Doktorka mi vcera na kontrole rekla, ze na to, aby jedl po 4 hodinách (tedy 6× denne) je malej. Ze mu mam dávat po 2-3 hod a méně. Pribral pry hodne - za 2 tydny skoro 700g
Pry dvojnásobek toho, co je zdrave. Ma 5,8kg.
Kdyz mu dam méně, tak place hlady. Doktorka radi dat dudlicek.
Řídily byste se tim, co rika doktorka? Nebo to mam delat tak, jak vyhovuje klukovi a mne? Nechci mu zas nejak škodit prekrmovanim…
Dekuju
Příspěvek upraven 09.09.15 v 09:52
Udělala bych to podle sebe jak to vyhovuje vám. Já teda kojila, ale když přibrala malá míň, měly jsme krmit častěji, byl z toho jen břichabol a bojkot kojení. Takže zkrátka nechat to na dítěti.
Pokud jste bez dudlíka, tak bych ho cíleně nedávala, když je jinak spokojený, já mám dudlíkové děti, ale to odnaučování je boj.
@j.a.n.i1 ach jo…mam
, jen mu nechci nejak škodit tim, ze ho dle dr. prekrmuju.
Ne, v zadnem pripade bych se tim neridila. Navic nechapu, jak pomuze ze ho budes krmit casteji - i kdybys davala mene, tak v souctu za 4 hodiny to urcite bude vic, nez kdyz bys mu dala po tech jeho 4 hodinach…
Taky bych se ridila vlastni hlavou, neni nad spokojene dite, proc tak male miminko oblbovat dudakem, radeji at prirozene prispiva nez strada… tak proste treba bude rad jist, neupirala bych mu to…
V tomto případě bych se řídila potřebami dítěte. V tomto věku často příberou opravdu hodně, je to tím, že se ještě tolik nepohybují a dost spí(podle mě).
Řešily jsme podobný problém. Dávala jsem toho moc. Opravdu je lepší méně a po těch třech hodinách. To že pláče, není hlady, ale prostě tím, žes mu vzala lahvičku a on chtěl ještě cucat. Dej si ho na rameno na odbrknutí a on se sklidní ![]()
@xstrasilka dudlika ma, ale nejak moc na nem nebaziruje. Podudla si, ale usne bez nej v pohode. Samozrejme pozná, kdyz mu seberu lahev a dam dudlik, ze z toho nic neteče
takze řev.
Slo mi o to, ze ho pry prekrmuju a pry je na jidlo 6×denne malej. Ze pry ma jist aspon 8×…
Přesně jak píše @AnastazieB, taky myslím, že když bude jíst častěji (i když méně), ve výsledku toho sní i víc. A že přibral tolik je u malých mimin normální, později se začne hýbat a už to tolik nahoru nepoletí. Náš doktor velké přírůstky nikdy neodsuzoval, jen chválil.
@j.a.n.i1 Proč hned tak zhurta, chápu, že novopečená mamina se snaží dát na radu doktora.
@sisk v tomhle ne, nechala bych to na dítěti jak má hlad. já to vždy nechala na dětech
. proč krmit po 2-3h? Já nebudila nikdy ani v noci ![]()
@AnastazieB samo, to bych mu musela dat 60ml a to teda me sežere, to jedl po návratu z porodnice ![]()
Nechej to jak je zvyklý. Taky jsem dávala víc než bylo napsáno na UM, pribýval hodně, pak to dohnal růstem a je ve 14 měsících pořádný velký chlap a doktorka je spokojená. Jak píšou holky, jak se začne více hýbat, srovná se to.