Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nechej to jak je zvyklý. Taky jsem dávala víc než bylo napsáno na UM, pribýval hodně, pak to dohnal růstem a je ve 14 měsících pořádný velký chlap a doktorka je spokojená. Jak píšou holky, jak se začne více hýbat, srovná se to.
@sisk male miminko se neda prekrmit…Davala bych tak jak mu to vyhovuje
@sisk Dělej to tak, jak to malému vyhovuje. Kdybys kojila, tak s tím neuděláš stejně nic a dítě si vezme tolik a tak často, jak bude samo potřebovat.
Mne to prijde strasne moc 180ml, nedivim se, ze pak 4 hod neji. Ale pokud ho nejak extra bricho neboli, nechala bych, jak je zvyklej.
Nesnášela sem v porodnici kecání do kojení, musíte každé 3 hodiny, ono když díte usne po 2,5 hodinách a máte ho vzbudit na kojení tak jen řve řve a řve. takže si to dělej jak ty chceš ![]()
@sisk radu doktorky bych zvážila a nezavrhovala ji hned, něco na tom bude, to že ublinkává a bolí ho bříško může být znamení toho, že mu dáváš najednou moc
180 ml pro tak malý mimino je fakt hodně
@sisk Dej mu, kolik chce. Taky jíš a piješ dle hladu, ne dle nějakých tabulek ![]()
@sisk a když půjdeš k doktorce, že dítě přibralo tedy 350 g za 14 dní, bude pindat, že je to málo
![]()
Jo přibírání bych neřešila, já mám pocit, že kdykoliv naše děti něco přibraly, tak to bylo moc
![]()
Holky k tomu pribirani - ma dve brady a na stehnech faldy. Uplnej hubenour to neni, ale znam i tlustší mimina ![]()
Manzel ma 190 cm a pres 100 kilo, nepředpokládám, ze by kluk byl nejakej drobecek. Malej (i velkej) rad ji, tak mu proste dávám no…
K tomu brichabolu - klasicky prdy. Zaplace a prdne si
bylo to uz horsi, pripada mi, ze uz se mu to zlepšilo.
Dekuju za rady vsem. Necham to bejt. Ted stejne asi nema smysl zavádět nejaky novy poradky, vcera byl ockovanej a celej vecer byl rozhozenej ![]()
Jeste me napadlo - od vcera si strka pesticky do pusy a uplne nahlas je cuca, jak kdyby srkal a slinta. Dudlik plive. Souvislost s tim ockovanim to snad nema ne? Na zuby je malej ![]()
Ahoj holky já mam podobný problém s pani doktorkou ale me pro zmenu zase Pani doktorka dnes na kontrole řekla ze SME přibrali malo ze mu mam po každém kojení zkusit dat třicítku toho prvního mléka. Ale nechce se mi, když mléko mám tak aby si zbytecne nezvykl na flasku a pak nechtel z prsu. kdyby mu to nestačilo tak by se sam ozval, ne? jo jinak nám jsou 2mesice a máme 59cm a 4,76kg. děkuji za rady
@Tynka00 píše:
Ahoj holky já mam podobný problém s pani doktorkou ale me pro zmenu zase Pani doktorka dnes na kontrole řekla ze SME přibrali malo ze mu mam po každém kojení zkusit dat třicítku toho prvního mléka. Ale nechce se mi, když mléko mám tak aby si zbytecne nezvykl na flasku a pak nechtel z prsu. kdyby mu to nestačilo tak by se sam ozval, ne? jo jinak nám jsou 2mesice a máme 59cm a 4,76kg. děkuji za rady
a kolik přibral? to je důležitější údaj než kolik váží celkově.
Nespoléhala bych se na to, že by se sám ozval. Jak které dítě - některé vřeští hlady, já třeba měla s prvním synem zkušenost, že nepřibíral (vůbec) a neplakal, ale taky víceméně nespal a chtěl se furt kojit. Když jsme to vzdali a přešel na UM, tak najednou vyzunkl lahev a usnul jako špalek a spal přes den i celou noc a byl celkově spokojenější.
@Moise něco pres 200g (asi 240) za 14dni do ted SME s tím neměli problem a pribirali podle tech jejich grafu. ale on v noci SPI třeba 7hodin pak se nabasti a spinka ještě tak 3 hodinky.
@Tynka00 já už si ty jejich tabulky nepamatuju, nevím jestli je to hodně nebo málo, ale pokud přibírá alespoň něco, tak máš pořád šanci kojení zachránit. Náš tehdy nepřibral za 14 dní vůbec nic a to byl ještě menší. Taky jsme napřed jen přikrmovali a vydržela jsem to docela dlouho, není to tak, že když dítě okusí lahev, že prso začne odmítat. Některé jo, ale pravidlo to není. Zkusila bych si znovu promluvit s doktorkou, jak moc je to přikrmování důležité a že se ti to moc nelíbí, jestli by to nešlo nějak jinak. Neboj se před doktorkou ozvat, neodkývej jí všechno a snažte se společně k něčemu dobrat. Takhle to nemá žádný význam, ona ti něco poradí, ty jí to odkýveš a pak vlastně nevíš co máš dělat ![]()
@Tynka00 píše:
@Moise něco pres 200g (asi 240) za 14dni do ted SME s tím neměli problem a pribirali podle tech jejich grafu. ale on v noci SPI třeba 7hodin pak se nabasti a spinka ještě tak 3 hodinky.
Ten prirustek je hraniční, ale nenahanela bych to UM. Spíš nabizela prso častěji nebo na jedno kojení nabídla obě prsa. Když nebude chtít, nemá hlad a neresila bych to. Holt třeba budes mit drobnější mimino.