Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@farska Tak to čučím - já jsem 7 týdnů po druhém CS a když se doktoři rozhodli těsně před porodem, že to tedy bude znovu CS, chtěli po mně rovnou podepsat souhlas se sterilizací…
A to fakt nejsem žádná cikánka nebo nějaký sociální případ. Připadala jsem si hrozně! Odmítla jsem a bylo mi řečeno, že ale další těhotenství je pro mne po 2.CS už život ohrožující
. První CS byl akutní po 14h porodu a vnitřní jizva se mi dlouho hojila, druhé těhotenství bylo po 4 letech a sjizvou žádné problémy nebyly. Tak nevím, co je takový problém a proč mě hned chtěli sterilizovat
.
Mozna, ze nemas tu jizvu na deloze ok. Pokud je ztencena, uz druhy porod muze dopadnout rupturou…
Ja mam praveze delohu uplne ukazkove srostlou, nikde zadne ztenceni, dle slov primare by klidne zvladla i pripadny dalsi cisar…
Ale mne uz staci
![]()
@farska To je možný, fakt nevím… My stejně třetí neplánujeme ani jsme neplánovali, jen mě opravdu zarazilo, že na mě hned vyrukovali s tou sterilizací. Radši se budu chránit jinak - ne nadarmo se říká:„Nikdy neříkej nikdy…“ ![]()
Tobě přeju pohodový porod a hodné a hlavně zdravé miminko!!!
@farska ahoj mužu se taky zeptat
máš možnost srovnání celkovou nárkozu a spinál?? mě čeká druhá plánovaná sekce a pořád mám nějak strach ze spinálu, ale chtěla bych malýho vidět hned a aby tam mohl být i manžel ![]()
@Eugiinka
Ja prvni dva celkovka, minuly spinal. ten je pro mne stokrat lepsi, nebot:
A:manzel u hlavy na sale
B:bolest po sekci prichazi postupne a lze na ni reagovat pridanim analgetik apod/ne jak po celkovce, kdy se clovek probudi do plne bolesti, aby malem zdechl, nez mu sestricka napoji analgetika/
c:hoodne casu pro operatera na „vybaveni plodu“/ umne pulhodinka, nez se pomalicku rozrusily srusty…/. U celkovky musi byt dite venku tusim ze do sedmi minut.
![]()
@alien21 píše:
@farska Tak to čučím - já jsem 7 týdnů po druhém CS a když se doktoři rozhodli těsně před porodem, že to tedy bude znovu CS, chtěli po mně rovnou podepsat souhlas se sterilizací…A to fakt nejsem žádná cikánka nebo nějaký sociální případ. Připadala jsem si hrozně! Odmítla jsem a bylo mi řečeno, že ale další těhotenství je pro mne po 2.CS už život ohrožující
. První CS byl akutní po 14h porodu a vnitřní jizva se mi dlouho hojila, druhé těhotenství bylo po 4 letech a sjizvou žádné problémy nebyly. Tak nevím, co je takový problém a proč mě hned chtěli sterilizovat
.