Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky ještě se sice nechystám rodit ještě pár týdnů snad vydržím ale koukala jsem tak po pomůckách v porodniccíh a docela mě zaujala porodní stolička- Jelikož už ted mám problem z hemouškama tak jsem se chtěla zeptat kdo jste rodili na porodní stioličce jak se vám rodilo jak chytají mimi a pomůže to třeba i na ty hemeroidy když člověk vlastně tak trochu tím konečníkem sedí na te stoličce? Mám totiž hrozný strach že vytlačím snad celý konečník ![]()
Příspěvek upraven 07.07.10 v 16:14
Já jsem se na ní musela sedět pro lepší dorotování mimi a aby zašla branka a moc spokojená, akorát je blbý, že tě musí někdo jako by přidržovat a když máš kontrakce, tak seš sakra těžká
, aspoň můj manžel měl co dělat a to sakra posiluje
. Porod jako takový jsem už měla na normálním křesle, ale sedla jsem na něj 5 minut před narozením malé. Pokud to půjde budu na ní chtít porodit nyní do konce.
Já jsem malou rodila na stoličce, zezadu mě podpíral můj doprovod, malou chytala nemocniční PA - klečela přede mnou na zemi, hned mi ji dala do náruče.
Konečníkem na stoličce vůbec sedět nebudeš, na to je tam málo místa ![]()
Jo jo to jsem zapomněla, jak psala Novire, zadkem na tom nesedíš, je to spíš jako bys byla na dřepu a měla za sebou kousek, aby sis mohla aspoň trochu odpočinout nohám
. Myslím, že jestli máš problém s hemeroušema, tak je vytlačíš, tak i tak…jsou to sviňové ![]()
Ahoj, já se stoličkou zkušenost nemám, ale ráda bych tě trochu uklidnila, co se hemoroidů týká. Před prvním porodem jsem nevěděla, co to je, po porodu se mi objevily, takže před druhým porodem jsem trnula strachy, že to musí být ještě horší. A nebylo, dalo se to v pohodě přežít, záleží na tom, jak dlouho budeš tlačit (já první dceru přes 2h, druhou sotva 5 minut).
Já jsem zkoušela stoličku, ale mám krátké nohy (nebo stolička vysoké) a nestála jsem celou ploskou na zemi, tak jsme opět přešli nahoru.
Hemeroidů se neboj, já je měla už před porodem, mastička Preparation zabrala.
ze zkušenosti bych ti poradila, aby sis na ní „sedla“ a uvidíš, jak ti je ta poloha příjemná, někomu nevyhovuje, berou ho křeče do noh ,ovšem počítej s tím, že při kontrakcích to bude jiné, nejlíp to poznáš stejně až při porodu, co ti bude vyhovat ![]()
Mě je stolička taky sympatická. V porodnici nám k tomu jen říkali, že v poloze na stoličce nemůže porodník nijak chránit hráz.
Tak já druhé dítě byla přesvědčená, že porodím na čtyřech, celé těh. mi byla ta poloha max příjemná a nakonec jsem nebyla schopná tak porodit a rodila jsem na porodní stoličce. Bylo to super!
Za sebe mohu doporučit. Obě děti jsem rodila na stoličce, takže vlastně ani jinou polohu při tlačení neznám
a tudíž nemám srovnání, ale byla jsem spokojená.
Také doporučuju si to předem zkusit. Já si ji otestovala při prvním porodu během těch šílených kontrakcí ke konci a to rozhodlo.
Mimi chytala porodní asistentka, jak psal někdo výš, klečela přede mnou na zemi.
Jinak s hemeroidama neporadím
, to fakt nevím, jesttli na to taková židlička může mít nějaký vliv
.