Přenášení po císaři

4444
5.7.10 20:21

Přenášení po císaři

ahojky, chtěla sem se zeptat, jak dlouho vás nechali přenášet po císaři, když bylo vše v pořádku? a taky každej dr mi tvrdí něco jiného ohledně vyvolávání…některý, že půjdu rovnou na císaře, když se nic nerozjede a některej, že bych mohla normál na vyvolání, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti…předem děkuju za odpovědi.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
5.7.10 20:41

Řekla bych, že na to má každý doktor svůj názor a hodně záleží na celkové situaci.
Já měla prvního císaře kvůli předčasně odloučené placentě, druhé těhotenství následovalo po sedmi letech, všechno bylo v pořádku a chtěla jsem rodit vaginálně.
Ke konci těhotenství mi dělali několikrát UTZ jizvy na děloze, zdála se jim příliš tenká (tuším, že by měla být kolem 5mm a já měla asi 2,5mm).
Nakonec jsme se s lékařem dohodli, že počkáme (vyvolávačku mi dát nechtěl kvůli možnému riziku příliš silných kontrakcí) a pokud porod začne sám a půjde to v pořádku a bez komplikací, dáme tomu šanci.
Jenže se nedělo vůbec nic, byla jsem tuším 41+4tt (od 41+0tt v pororodnici), tak jsem nakonec šla na plánovaného císaře..
Ale jak píšu, je to dost individuální, takhle to bylo u mě..přeju palce, ať je u tebe nakonec všechno tak, jak si přeješ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
5.7.10 20:43

Ahoj.
Já jsem po císaři přes 11 let, bylo to moje první těhu. Po druhé jsem otěhotněla , když synovi byl rok a půl. Týden před termínem porodu mě už mudr. poslal do nemocnice, prý preventivní hospitalizace, když jsem měla císaře. Ale malá se prostě rozhodla, že si dá na čas. Nebudu to prodlužovat, narodila se až ve 41+4, 11 dní jsem přenášela. Porod mi nakonec museli vyvolat, jinak bych se jí asi nedočkala… :lol:
Jo a druhý porod proběhl již normálně. Pořád mi opakovali, že to zkusíme normálně, že by to mohlo jít a v případě, že by se vyskytly nějaké komplikace, tak mě říznou. Užila jsem si, porod trval rovných 18 hodin.
V porodnici jsem strávila přes 3 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
5.7.10 20:59

Judycum-jestli se dobře dívám, tak podle metříku máš obě děti narozené ve stejný měsíc i den ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
5.7.10 21:09

Asi je to dost individuální, záleží z jakého důvodu byl ten první porod císařem.
Já celé druhé těhu moc doufala v přirozený porod a nakonec to nevyšlo…miminko už bylo dost veliké, měla jsem hraniční velikost pánve a ještě mi řekli, že mají omezené možnosti pro vyvolání porodu dva roky po prvním císaři + lehká těhu cukrovka a byl z toho plánovaný císař v den termínu porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.7.10 21:26

Rodila jsem po 2 a 3/4 letech od císaře (důvod byl na straně miminka - 2× omotaný pupečník kolem krku, který jej prostě ven nepustil :-? ). Podruhé jsem chtěla rodit vaginálně - kdybych se jen zmínila, že chci císařem, určitě by mi jej plánovaně udělali (v té porodnici byli až přiliš opatrní, se mi zdá :-? ). Chtěli mi porod vyvolat cca 10 dnů před termínem - s tím jsem zásadně nesouhlasila. Usmlouvala jsem vyvolání alespoň na den TP (na poslední chvíli jsem kvůli tomu vyvolávání i zvažovala změnu porodnice, ale nakonec jsem to už nechala „při starém“). Nástup jsem měla v 5 ráno, v 6:30 mi zavedli tabletu (čípek) a v 9:27 (po necelých 3 hodinách) byla Šárka na světě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
5.7.10 21:37

tak koukám, že je to opravdu dost individuální…mně ten první císař dělali kvůli kp, který doktorka přes měsíc nepoznala, takže jsem taky přenášela a vůbec nic se nechystalo jako teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
5.7.10 22:09

Mě poprvé dělali císaře pro nepostupující porod.
Při druhém těhu mi bylo řečeno že když se vše rozjede samo a půjde to dobře tak budu rodit normálně.Ale že se už porod vyvolávat nebude takže kdybych přenášela tak mě udělají sekci hned.
Porod se sice sám rozjel ale nález nebyl žádný takže jsem stejně skončila na druhém císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.7.10 06:54

A me pri druhem tehu rekli, ze se po CS vyvolavat nesmi, protoze deloha a tim padem jizva na to neni sama pripravena a mohlo by to spatne skoncit.
Nakonec jsem druheho rodila taky akutnim CS diky intezivni bolesti v jizve pri kontrakci. Porod se ale rozbehl sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.10 07:57

ahojky já měla termín včera, byla sem i na kontrole, kde mi doktor řekl, že mám přijít zase v pátek a jestli se to přes víkend nerozjede, tak asi v pondělí vyvolávačka. Před 14 dny mi jiná doktorka řekla, že počkáme do termínu a pak budu muset jít hned na vyvolávačku, že se přenášet po císaři nesmí.
Tak opravdu nevím co si mám o tom myslet, když to řekli doktoři ze stejné ambulance a nemocnice.
Zatím tedy čekáme a jsou z toho jen poslíčci :mrgreen:
Taky budu zkoušet rodit normálně, když mám jizvu v pořádku, předtím malému nesestupovala hlavička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
6.7.10 19:36
rybana75 píše:
Judycum-jestli se dobře dívám, tak podle metříku máš obě děti narozené ve stejný měsíc i den ???

Koukáš se dobře, už brzy nás čeká druhá dvojitá oslava.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
6.7.10 20:34
Judycum píše:
rybana75 píše:
Judycum-jestli se dobře dívám, tak podle metříku máš obě děti narozené ve stejný měsíc i den ???
Koukáš se dobře, už brzy nás čeká druhá dvojitá oslava.. :wink:

to je krásný… :kytka: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.7.10 19:08
terka007 píše:
ahojky, chtěla sem se zeptat, jak dlouho vás nechali přenášet po císaři, když bylo vše v pořádku? a taky každej dr mi tvrdí něco jiného ohledně vyvolávání…některý, že půjdu rovnou na císaře, když se nic nerozjede a některej, že bych mohla normál na vyvolání, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti…předem děkuju za odpovědi.. :wink:

Můžu se zeptat, jak to nakonec „šlo“? Jstem na tom stejně… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky