Otočené mimi KP

653
6.7.10 12:32

otočené mimi KP

Ahojky mám k vám takovej dotaz.Jsem ve 30týdnu těhotenství a při poslední kontrole mi bylo řečeno že malej je zadečkem dolu.Koukala jsem do těh.prukazky a malej už je v téhle poloze druhý měsíc a mám strach že už se neotočí.Cítim hlavičku nahoře na pravé straně a nožičky dole na levé straně :think: snažim se cvičit a v jednu chvílí cítim jako by se pootočil ale po chvilce je tam kde byl.mám šílenej strach že pujdu na císaře.První porod byl bez problému a komplikací.Dcerka se narodila za 4hodiny i s bolestma.Musim na to pořád myslet.nikdy sem nebyla na žádný operaci.Mám stoho šííílenej strach :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
6.7.10 12:55

Ahoj, ma jeste cas se otocit, existuji i nejake cviky, po kterejch by se mohl otocit. Tady i snad nabizeji, ze ho otoci ke konci tehotenstvi „rucne“, samozrejme pod dozorem UTZ. Ale kazdopadne me treba ylo receno znamou gynekolozkou-porodnikem, ze specialne u chlapecku je nebezpecny pro miminko rodit KP prirozene, takze ja osobne bych treba, ac nerada, na cisare sla. Ale urcite je tu spousta maminek s jinym nazorem a treba i zkusenostma a poradej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
6.7.10 13:01

Ahoj, nás Simča napínala asi do 35.tt, fakt jsem z toho málem lezla po zdi a děsila se císaře :-? Neboj, miminko má ještě čas a může se otočit kldině 2× tam a zpátky :wink: Já měla Simču přesně jak píšeš - hlavička narvaná napravo pod žebry a nožičky vlevo, MUDr. mě ale uklidňoval, že místa má prcek dost, plodové vody taky a že se určo otočí a měl pravdu :wink: Ale věřím ti, že jsi z toho vyplesklá, já měla všechny děti vzorně hlavičkou dolů a tohle mě rozhodilo…
Držím pěsti, ať se miminko umoudří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.10 13:32

já si taky myslím že je ještě chvíli čas, co a jak ti nejlíp řekne asi dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
6.7.10 14:22

Času máš ještě dost, a i kdyby ne, i KP se dá porodit normálně. Ale musíš si o tom něco zjistit a dohodnout se v porodnici. Známá rodila KP chlapečka 4,5kg a všechno bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
6.7.10 14:35

Ahoj, tak moje 1. dítě se neotočilo od 28. týdne…nehlo se, nikdo mi nenabízel otočení ručně, můj gynekolog mi řekl jasně , že to bude císař, když jsem se ptala, zdali na to můžou mít v nemocnici jiní doktoři jiný názor…řekl, že ano,ale, že většinou si to nelajznou…takže jsem šla do nemocnice smířená s císařem, naopak podpořená tím, že spontánní porod KP je riskantní jak pro matku tak pro dítě.....čili,když mi doktorka v nemocnici řekla, že žádný císař, že to zkusíme normálně, zhroutil se mi svět.....a to nejsem zastáncem operací…no nic…řekla, že dítě vypadá , že bude mít 3,20 a že do 4 kil se rodí přirozeně i KP…ptala jsem se o kolik se tan mohou seknout s tou váhou…řekla, že rozptyl je až půl kila…výsledek?…porod začal přirozeně, ale stejně to nešlo, takže ukončen císařem.....malá měla 3,75…půl kila navrch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
6.7.10 14:43

Neboj,taky si myslím,že mimi má ještě čas se otočit.mluvím ze své skušenosti.NIKA byla kp skoro 36tt.pak se ani nevím jak,sama umoudřila a otočila hlavičkou dole.už sme v to ani nedoufali ale vyšlo to:-)a to se narodila a měla 4150g:-):-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
6.7.10 18:32

Ahojky jak řikaj holky má čas,mě se taky otočila až kolem 35tt.a to sem ani nic nedělala,prostě se umoudřila,nakonec sem měla stejně teda císaře :-( ale né kuly poloze.držim palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
6.7.10 21:49

Hele me se maly neotocil.
Nejdrive mi rikali, ze je dost casu, ale ze kdyz se neotoci, ze to pujde cisarem - dlouho sme se s tim smirovala.. Na dalsim UTZ mi rekli, ze je porad KP a tak jsme jen tak prohlasila, ze hold tedy pujdu na cisare a bylo mi receno, ze neni duvod, ze pokud nebude mimi nejak zvlast velke, ze to pujde prizorene. Najendou jsme se toho prizoreneho zacala torchu bat a tak i znamy doktork se ptal primare jeslti by nebylo mozne, aby sel cisarem, ale on rekl, ze k tomu neni duvod, ze se uvidi pred porodem, jak bude velky.
Rodila jsem 10 dni pred terminem. Praklsa mi plodova voda - kliv poloze KP jsem ihned jela do porodnice az tam mi zacali bolesti - hned jsem hlasila, ze maly je KP - tak rkeli, ze mam jit na UTZ, aby se videlo, ajk je natoceny a jak je velky, ale k otmu uz nedoslo - jsme sla rovnou na sal. Maly se narodil prizozene cca 1 a 40 minut od prvni vetsi kontrakce. Byl naprosto v poradku. Vsichni rikali, ze tak rychly porod KP a jeste jako prvorodicka je neskutecne.
Jedina nevyhoda byla jsme hodne nastrizena tkaze me sili asi 45 minut, ale to mi bylo jendo - bylaj sme rada, ze t mam za sebou a ze vse je v poradku.
Neboj casu na otoceni ma maly jeste dost a i kdyby urcite to zvladnete at uz prizorene nebo cisarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
6.7.10 22:09

Ahoj, v pátek jsem byla na kontrole ve 30tt a malej je také KP. Doktor mi řekl, že má ještě 3týdny na otočení ale na 95% ať počítám s dalším císařským řezem. První syn byl také KP - císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
6.7.10 23:46

Urci te je mozny rodit prirozene, ale ja mela vzdycky strach, ze to miminko ma duvod k tomu, aby bylo hlavou dolu - snura kolem krku atd. Nastesti klusi byli hlavickama dolu, akorat prvni je hlavoun a museli mu pomoct klestema :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.7.10 08:42

Ahojky tak to jsme na tom stejně :-) ale doktorka mi řekla že je to muj druhý porod tak je možné i přirozeně KP.no to snad néé já bych se asi zbláznila :think: ale na druhou stranu to ven musí tak jako tak takže neni na výběr.ale strach mám teda velikej :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.7.10 09:47

Neboj, nestresuj se :wink: Já jsem se taky ptala, jestli lze rodit KP přirozeně… MUDr. mi říkal, že záleží na finální poloze miminka, pokud by šly napřed nožičky, tak to je jasná indikace císaře, pokud zadečkem, tak bychom to prý zkusili… Ale s přihlédnutím k porodní váze našich dětí mi MUDr. moc velkou šanci na přirozený porod nedával… Naštěstí to nebylo třeba :wink:
Fakt si myslím, že se mimčo ještě otočí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.7.10 13:45

Hele ja jsme rodila chlapecka KP jako prvorodicka prirozene - jak jsme psala bylo to tak rychle, ze ani nebylo o cem premyslet :-)
Predtim jsme nemohla moc soudit, ale ted kdyz to srovnam s druhym porodem - to jsme take rodila prirozene, ale hlavickou napred.
Tak mi to neprijde az takovy rozdil ani ne delsi - jen jsme byla hodne nastrizena a pak to dlouhe siti, ale jinak mi to o tolik horsi neprislo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
9.7.10 11:33

Já měla prcka taky zadečkem, rodila jsem přirozeně, jelikož mi nestihli udělat císaře, šlo to opravdu rychle, je pravda, že bez nástřihu to nejde, je větší, no ale nakonec jsem byla ráda, že jsem na císaře nešla, držím pěsti ať se ti mimi otočí, a když ne tak ať to máš rychle za sebou, já jsem druhý den po porodu naznala, že bych šla rodit klidně znovu :-) určitě to taky zvládneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí