Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No teda Ty jsi měla krásný první porod. Za to si to teď vybíráš, viď?
Ale, myslím, že se nemusíš bát, krizovou hranici máte dááávno za sebou a ještě Tě hlídaj - kortikoidy a tak.
Tak Ti přeji hodně štěstíčka a trpělivosti a ať se malej ještě trochu dopéká.
Tak jsem se dívala, jedna maminka od nás ze skupiny porodila najednou ve 35. týdnu. Děťátko bylo malinké, ale už všechno dohnalo a roste jako z vody. Je zdravé.
Tak neboj, všechno dobře dopadne. ![]()
Máma si ze mě dělala legraci,že bych mohla rodit na kšeft,asi to tenkrát zakřikla
Vím,že jsou na tom miminka hůř,ale i tak mám o něj strach
,pořád před sebou vidím chlazený 1,5 kg kuře a říkám si,takhle velký je můj malý.
Moje kamarádka rodila (císařem po odtoku plodovky) v 30.týdnu, malá měla 1,65kg a je ní úžasný a krásný miminko. Ničeho se neboj, moc držím palce!
neboj se, určitě to všechno bude v pořádku. mám kamarádku, která rodila o měsíc dřív, a její holčička je úplně OK a už po půl roce by do ní nikdo neřekl, že byla nedonošená. narodily se s naší klárkou skoro stejně a kamarádky holčička byla v některých věcech dokonce napřed, i když by měla být o měsíc pozadu… takže hlavně klid a bojujte o každý den. je to hodně důležité. ![]()
já jsem Klárku taky přemlouvala ve 32tt, že se ještě ven nepůjde, ale byla jsem „jen“ otevřená na prst, takže jsme to ustály do 38+3.
Ahoj,máte některá zkušenosti s nedonošeňátkem,jaká je jeho prognoza v tomto období. Jsem 33+1 tt,ležím na rizikovým a odtéká mi PV,někdy vůbec,někdy nestíhám měnit vložky. Už jsem skoro 14 dní na pozorování a doktoři mne neustále uklidňují,že mimi už je velké,ale toto tvrdí od té doby co jsem u nich (31+4).Kortikoidy pro plíce,2× týdně UZ,náběry krve kvůli infekci. To že jsou parna a potíme se tu jak želvy,to bych zkousla a raději takhle ležela i celé léto do termínu 27/8,ale pochybuju,že takhle dlouho vydržím. Bojím se,aby byl malý v pořádku,je to drobek,na každém dřívějším UZ cca o deset dní mladší,ve 31+5 měl cca 1400 g. navíc mě tak jako tak čeká CS,malý sedík jak žabička na prameni,upouští vodičku a navíc mám červeně na kartě napsáno poloha příčná. Prostě si se mnou pěkně zahrává. Malou jsem rodila před šesti lety,uplně bez komplikací po odtoku PV do té doby absolutně bez bolesti,pak POUZE 3O min porodní bolesti a po 2 zatlačení byla venku.