Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli se u nekoho už tak táhla nemoc, jako u mě. ![]()
10.10-17.10 oteklé krk, nemohla jsem mluvit, bolest hlavy, uši, vylezela jsem to.
Pak do práce, 3 dny ok, menší bolest pri polykani plus cepy - 4. Den zas sem total odpadla - stejně priznaky, šla jsem k lékaři, nasadil antibiotika, plus jsem si udělala test na covid - pozitivní. Opět jsem to vylezela teď s atb přes týden. Pak opět asi 6 dní ok a pak zas total vyčerpání, cepy na mandlich. Bolest v krku - opět u doktora, dal mi opět antibiotika, jiné. To sem vylezela a teď mě zas 6 dní po dohrání druhých antibiotik bolí krk a mám cepy na madlich. Manžel dnes byl u doktora - má angínu, dostal atb a mě doktor taky posílá, kdyby to přišlo i na me(říkal že mě zas bolí při polknuti a na dotek jedna uzlina)
![]()
Jenže já už si nechci brát 3. atb tady pomalu za měsíc ale už jsem bezradna. Nekouřím, beru vitamíny, a už se to táhne tak dlouho. Už sem opravdu bezradna, kloktam vincentku, beru strepsils, piju 6 čajů denně
![]()
Naše skolkove dítko přišlo jen jednou mírně nachlazene že školky za tu dobu, tak já už nevím, nepřijde mi to normální a nevím co dál. Navíc žádné testy, crp mi doktor ani neudělal, vždy jen koukl do krku. ![]()
Vždyť sem bývalá max nachlazena, tohle je nějaký extrem.
@terka-com a podle čeho se doktor rozhoduje, že napíše antibiotika? Dělá ti CRP? Angína může být i virová, tam to jsou úplně k prdu a ještě k tomu ti likvidují imunitu
Navíc tedy antibiotika na Covid, který způsobuje virus
přemýšlela bych nad změnou doktora, promiň
Ano, ten covid jsem si udělala den potom co jsem.byla u něj a napsal atb. Bylo mi opravdu šíleně. A nemyslím si, ze brát stále atb je normální. Crp, krevní testy, prostě nic.
Zkuste hledat pricinu toho vseho. Ja tak 5× do roka mela anginy a porad dokola jsem byla na ATB. Mela jsem totalne rozhozeny mikrobiom. Ted musim zaklepat 2 roky naprosto bez ATB ☺️️
Horečky byly? Většina angín je virového původu. Určitě bych trval na stěru.
Taky jsem v srpnu myslela, že mám angínu a byl to covid. Naštěstí doktora hned napadlo, abych si udělala test. ATB ti akorát rozhodily imunitu. Ty první jsi vůbec neměla brát, když to byl covid. Po tom covidu jsi oslabená a chytas nemoci. Další antibiotika to jen zhoršují.
No právě. Chci to teď zkusit bez atb, ale ty cepy na madlich jsou fakt hrozne.
![]()
Nech si udělat výtěr z krku… někde mívá ORL streptest (za poplatek cca 150,–) je to rychlé a hned se dozvíš, zda je to na atb - než dojde vyter z laborky.
Pokud Ti nikdo výtěr z krku nedělal a dal to podle oka a atb nezabrala, tak si je brala asi zbytecne a máš „jen“ vleklou, hnusnou virozu. Mě bolelo v krku asi 20 dní, zarudlý krk s čepy.. výtěr byl negativní a teď mi je už skoro dobře ( kašlu)…