3x potrat co dál...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lenulka84
28.9.10 15:11

Slunicko.Lucinecka

přeji mnoho štěstíčka.Věř že to vyjde!!!! Já vím jak je to těžké, sama taky moc nevěřím, ale doufám. Mám kamarádky, které taky potratili a teď se uz rok raduji z miminka. Dokonce manželka od mého bratrance ta si taky prošla třemi potraty, dva měla vždy hned na začatku tak nebyla na revizi, ale třetí měla mimoděložni a ještě to měly byt dvojčatka a s nima přisla i o jeden vaječník a teď se raduje rok s krasné a šikovné holčičky Verunky. Ta mi dala velkou naději. Určitě se dočkáme i my. Musíme věřit a doufat. Tak hodně štěstíčka ve snažení a pak hlavně v těhotenství ať je vše jak má být…

• Citovat
  • Upravit
94
28.9.10 22:49

Ahoj,
jsem sice opět nováček, ale…po přečtení Tvých řádků, jsem se znova zaregistrovala, abych se mohla podělit i se svými dalšími zkušenostmi. Před téměř 15ti lety se mi narodil bez problémů syn, před rokem jsme se rozhodli, že si pořídíme miminko, otěhotněla jsem za tři měsíce, v 8tt potrat, revize, otázka proč? Odpověď lékařů:" takhle končí 50% těhotenství, zkusíte to znova!" :twisted: Žádná vyšetření. Po půl roce další těhotenství 7tt, potrat bez revize. Otázka proč opět? Odpověď:" asi Vás budeme muset vyšetřit!" Nečekala jsem a na vlastní pěst jsem se nechala vyšetřit jak jen šlo a diagnóza - klinická porucha imunity, mé tělo vnímá zárodek jako „vetřelce“, kterého se dříve nebo později zbaví. Léčba zdlouhavá Imodinnem, imunoglobulinem s nejistým výsledkem..Máte někdo, prosím, podobnou zkušenost? Díky za každou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
29.9.10 12:54

Já měla třetí porod taky komplikovaný a potom se nedařilo udržet těhotenství (3× potrat). Zánět v děloze, srůsty…ale nakonec se zadařilo. Sice jen napůl (čekali jsme dvojčátka), ale i tak super šťastný výsledek. Nevěš hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.9.10 20:12

Děkuji, vždy po přečetení takových řádků svitne naděje, že se to štěstíčko snad konečně unaví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenulka84
3.10.10 19:18

Ahojky, Prosímtě chci se zeptat jakym vysetrenim se zjistila u tebe klinicka porucha imunity??? 3× jsem potratila a dr. rikaji ze je vse v poradku nevedi cim to je, byli jsme s manzelem i na genetice a tam taky vsechno v poradku ale co presne delali za vysetreni ceho vseho to nevim no. I se koukali do me delohy a tam taky vse v poradku to bylo pod narkozou. Chystame se za cca mecis zkusit znovu po 3 letech se pokusit o miminko ale porad mam strach toho se nezbavim uplne nikdy. Snazim se porad zkoumat co by to mohlo zpusobovat a bojovat s tim. Dekuji za odpoved.

• Citovat
  • Upravit
94
3.10.10 20:38

Ahoj Lenulko,
byla to náhoda, protože jsem se nenechala odbýt nechala jsem si udělat testy na imunologii, kde jsem konkrétně řekla, že jsem 2× za sebou potratila bez zjevného důvodu a že chci vědět proč se to děje. Doktor mi udělal imunologický gynekologický profil i normální imunologické testy a tam z těch testů, které jak jsem se dozvěděla se standardně nedělají, protože jsou drahé, se zjistilo, že tam ta porucha je a že v podstatě díky této poruše, se tělo proti těhotenství brání a plod bere jako „vetřelce“, kterého se dříve nebo později zbaví…Jde to léčit, jestli chceš, protože vím co je to za trápení, ráda Ti předám kontakt na lékaře a další zkušenosti na email:caroline.p@email.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
4.10.10 06:34

Ahoj Caroli, děkuji, a to sis platila sama to vysetreni nebo to hradi pojistovna? Chtela jsem s tim jit se zeptat me gynekolozky. Ale budu rada kdyz mi povis vice. A to se leci jen lekama? Zjistuje se to jen krvi? Jak dlouho trva lecba? Mam spoustu otazek co? Ale ja bych rada uz mela miminko. Bude mi v lednu 27 let a miminko nikde. Poprve jsem otehotnela v r. 2005, jsme byli prekvapeni a tesili jsme se. Dalsi dve tehotenstvi uz byly planovane (r. 2007). Do ted jsem nemela silu nebo spise strach velky strach otehotnet. Moc chceme miminko. myslim si ze jsem uz celkem pripravena,jen ted chci jeste radsi ty testy na imunitu at se to uz nestane. Dekuji Ti moc ze jsi tady o tom napsala!!!!Lenulka84

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
4.10.10 12:13

Lenulko, úplně Ti rozumím..Testy jsem neplatila, jsou na pojišťovnu, jen si o ně musíš říct a nedat se odbýt, sama jsem nevěděla, kolik toho odhalí i to, že se s tou poruchou člověk může narodit, aniž by o tom 34 let věděl..Kdyby ten test neudělali, tak bych potrácela pořád a nikam by to nevedlo…určitě se ozvi, ráda předám kontakt, nebo si můžeme cinknout..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
5.10.10 09:31

caroli, dekuji moc za odpovedi. Byla jsem vcera se poptat u me gynekolozky. Ja beru momentalne HA jeste mam jedno platko, tak rikala, ze by ty vysledky byly skreslene, ze ho mam dobrat a pak ze dva mesice pockat nez se objednam na ty testy. A ze se musim objednat do specializovaneho centra, ze oni takove testy nedelaji. Ale s manzelem jsme byli na genetickych testech po tretim potratu, rikala ze mozna nejake ty imunologicke testy delali uz tam, ale ona nema tu zpravu z genetiky asi ji poslali memu byvalemu dr. Vypsala mi zadanku na tu zpravu jen tam musim zajit at mi ji vytisknou a donest ji ji. No pokud neotehotnim do ledna tak urcite pujdu na ty testy. Pokud bych otehotnela tak se ty testy pry nedelaji. to uz se pak delaji pry jen ty testy co se delaji v tehotenstvi. Ja mam totiz problem i s ovulaci nedostavuje se ale to by mely stacit jen prasky na ovu. Osvecilo se mi to a tak vim ze mi to pomohlo a byla jsem tehu hned. Dr. mi rikala ze by mi nedoporucovala vyhledavat na netu, neb jsem ji rikala, ze se clovek porad snazi najit proc se to deje a snazi se zabranit dalsim potratum. Rikala to asi abych se netrapila a nemyslela na to neb me to celkem polozilo, ale uz je to lepsi. A ja vidim ze spoustu holek potratilo a pak nakonec uz maji miminko a to mi dava nadeji. A tu potrebujeme vsichni!!! A Ty jsi na tom jak s miminkem? Jak dlouho se uz lecis a jak dlouho jeste budes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.10.10 22:39

Lenulko: no právě ono je to tak, že oni se těm testům, ač nevím proč, pominu-li finanční stránku věci, brání, ale je zcela určité, že bohužel ta imunita může bránit i ovulaci a vůbec zrání vajíček. Má to vliv na spoustu věcí, co člověku ani nedojde jakou to může mít souvislost. Já se léčím průběžně 5 let, ale hodně aktivně a cíleně od února, ale když už se to zlepšovalo,tak jsem měla klíště a hned jsem měla infikované a s tím i Boreliozu, takže to ten narušený a slabý imunitní systém zase zlomilo, pak následovalo zase opakovaně 6 týdnů antibiotik, a teď se zase ta imunita musí trochu nahodit, aby fungovala správně jak má a ne opačně. Bez toho by všechny pokusy byly marné. Je ale zcela jasné, že právě imunita je za oběma mými potraty.Teď dostávám transféry bílých krvinek, imunosupresiva, antivirotika a já nevím co ještě, které by měly pomoct a hned jak krev bude jen trochu dobrá, jdeme na to:-D Ale…dřív jak na přelomu listopadu a prosince to nevidím a to musím hoooodně věřit a nesmím dostat ani „blbou“ angínu.. :cert:
PS: app. HA imunitu dost oslabuje, což mám potvrzené po testech, když mi ji dr nasadil, aby náhodou nedošlo k dalšímu neúspěšnému těhotenství. Po měsíci jsem ji musela hodit do koše, protože i pod medikací, se to ještě zhoršilo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
5.10.10 23:02

Ahoj Caroli, ted jsem prijela z odpoledni domu. Ctu co mi tu pises. Je to spousta informaci. No tady ta HA (Minerva) co mam by mi mela upravit cyklus tak jsem zvedava, pry by to mela zpravit a vetsina zen po ni i hned otehotnela.Tak uvidime. Moc rada bych uz mela miminko a porad se bojim ze to zas nevyjde… Co bys mi poradila z Tvymi zkusenostmi, poslechnout dr. dobrat HA a pak jit na ty testy az v tom lednu at nejsou ovlivnene temi prasky? Reknu Ti ze sis teda uz taky prozila trapeni. A co to Tve prvni ditko? Jak se jmenuje? Dela Ti urcite samou radost. Z toho co jsi psala vim akorad ze mu bude 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.10.10 23:12

Ano, moje první dítko se zase naopak prokousalo přes HA Cilest! Nebylo mi nic, slabě jsem špinila, nebylo z čeho dedukovat, až v 10tt mi začalo být strašně zle:-/ Hle a on tam, držel se zuby nehty a měl skoro 4kg a 53cm:-). Ale to nic nemění na tom, že strašně toužím po druhém, s každým rokem navíc je to těžší a těžší, tak snad už se to k dobrému obrátí.
K Tvé otázce: těžko říct-co doktor to jiný názor, to znáš sama a po HA většina holek opravdu otěhotní, ale HA má i svou stinnou stránku, ač tvrdí se cokoli, ano upraví cyklus, protože uměle zasáhne a ten zásah sebou vždy když se jedná o hormony, něco nese. Když je člověk jinak zdravý, tak je to v pohodě…Jde o to, jak si celkově stojíš se zdravíčkem obecně a jak Ti dopadl ten hormonální profil a ta imunita. Nedělala bych předčasné závěry, prozatím vytrvala a až budeš vědět, jak Tě vyšetřovali, zahájila bych diskusi o tom, co by jsi měla ještě podstoupit..PS: můj lékař, kterému bezbřeze věřím říká jednu věc: " všechno má svoji příčinu ač svaluje se nezdar na přírodu, neexistuje tedy pak zdravá žena, jen špatně vyšetřená žena"

PS: jmenuje se Roman, a nechám na Tvé úvaze, jak puberťák se starostí o své pupínky, facebook, holky a možná někde vzadu přípravu i do ústavu, jak školu nazývá, může dělat radosti :-D Ale ano, je hodný, jen tak 2× až 3× za den je na facku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.10.10 08:25

Ahojky, jak prokousalo pres HA cilest? Jako az jsi ji dobrala jo? Vim ze to je uz 15 let a ted jsou asi jine postupy, ale co s Tebou delali jak jsi spinila? Ja ze spineni v tehu mam strach neb to vzdy spatne skoncilo a pritom nejsi jedina kdo mi rika ze v tehu spinil a ted ma miminko. Me nikdo momoc nedokazal. Ty jsi uz ale na dobre ceste vis uz cim to bylo a lecis se a pak se budes uz radovat z miminka. Kez ja bych mohla byt uz v klidu vedet cim to bylo a vrhnout se bez obav do snazeni a tehotenstvi. Vim ze jeste nemas vyhrano, ale jsi na dobre ceste a verim ze brzy budes v naruci drzet miminko.
Za tyden jedu do NJ a tak tam skocim at mi vyjedou tu zpravu z genetiky a hodim to pak k dr. a uvidime. Strasne to utika ten cas. Od prvniho mimi uz 5 let od dalsich to jsou uz 3 roky a porad se to oddaluje, to je hrozne. Uz bych tu chtela mit maleho caparta.
Jeste bych se chtela zeptat jak to snasi vse Tvuj manzel?
Ajej mas Romana v puberte co? Cimpak se uci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.10.10 18:42

No ano, před 15ti lety to bylo opravdu jinak, divím se, že je zdravý a že to všechno ustál…Zatím je ještě na ZŠ a chce jít na „hotelovku“.Ale jak jsi napsala-puberta :-D Všechno je hustý a nikdo ho nechápe:-D
Lenul, zase tak jistí si u mne doktoři nejsou, to se teď momentálně domnívají, ale ještě nejsou hotový testy manžela, kde se domnívají, že on má také nějaký alergen, na který moje tělo reaguje nepřiměřeně. Sice k oplodnění dojde, ale pak se to chová destruktuvně.
Takže teď je to ve fázi - POKUS -OMYL, potažmo když by se tohle potvrdilo je jediná šance v IVF, kdy by spermii „očistili“ a mé tělo utlumili od alergické reakce. S touto alergickou reakcí prý zápasí hodně páru a dokonce i v mém okolí mám kamarádku, která měla přesně tuhle alergii, teď má zdravé miminko, sice na 15tý pokus, ale MÁ!
Jak to snáší manžel? Noo, docela dobře, hodně ho vzala ta první revize, což bylo umocněno tím, že se k nám chovali v nemocnici jako prasata! Čekali jsme půl druhé hodiny na příjem, když jsem mu už omdlévala v čekárně! Byla sobota ráno a paní doktorka propouštěla pacientky! S ním se nikdo nebavil, jen na něj sestra štěkla, že mě vezou na sál! Ale nechce to vzdát a to ne nejdůležitější, věří, že se to prostě povede!
Tudíž nezbývá než věřit! :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.10 14:50

3xpotrat co dál.....

jsem tu nová a právě jsem dočetla vaše příspěvky jsem po 2 zamlčených těhu bez revize,to druhé těhu ted v srpnu 5 týden,ale vše se vyplavilo i s krví ,na ultrazvuku už nic nebylo,tak bez revize.po tomto zamlč.těhu jsem 26.září dostala ms,které jak skončila,tak jsme opět začaly zkoušet naše štěstí,že když není revize ,tak že se většinou pak povede početí.jelikož už jsem už o to 2 krát přišla,mám strach ,že pokud se nám ted zadařilo,to zjistím na konci měsíce pokud ms dorazí,tak ,aby se mé těhu udrželo.ještě mě,ale tento měsíc čeká imunologické vyšetření a genetika a prý se to dá popřípadě zaléčit.aby se těhu udrželo.mám už dost vysoký věk a zatím jsem bezdětná :( muj miláček je ale v naprostém pořádku,já měla nepravidelné ms,které se srovnalo jelikož užívám stále duphastn,1-0-1 lokálně a když jsem byla těhu,tak 2-0-2 vyginálně,ale i tak se mé těhu bohužel neudrželo.ted se jen modlí,aby pokud budu těhu,aby se to udrželo a aby ty testy z imunolog. a genetiky dopadly dobře,prosím držte mi palečky Chobotnicka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty